Onsdag 30 december
Julen är över, främmandet har åkt hem och kvar är bara julklappspapperet och massor av överbliven skinka. Det blir dopp i grytan någon dag till, sen åker väl resten av skinkan på en pizza kanske. Grabbarna åker stolt på sina nya stora traktorer och jag ser fram emot att läsa mina julklappsböcker. Med andra ord, det har varit en bra helg.


Bästa julklappen fixade jag i dag, en resa till Korfu i maj tillsammans med bland andra sambon och min bror med familj. Jippie! Grabbarna ska vara en vecka hos mormor medan mamman och pappan vilar upp sig i solen. Jaha, då var det bara bantningen kvar så jag kommer i den där bikinin jag ännu inte köpt och de där klänningarna jag ska beställa. Roligt, roligt.

Förresten, jag har läst in dagisbilderna på grabbarna nu. Gissa om mormor blev stolt över så söta barnbarn...

Måndag 21 december
Dags att andas ut, julpyntet är på plats. Ville egentligen inte göra en stor affär av julen hemmavid eftersom vi åker till m&p över helgen. Men sambon ville så gärna plocka fram tomtarna och byta till julgardinerna - för pojkarnas skull. Så för deras skull stod jag och strök många meter tyg i går och tog fram de vita ljusstakarna med de röda manchetterna, osv, osv...
Sambon ville bestämt plocka in granen också, men vi kompromissade och ställde den utanför fönstret, som en adventsgran, i stället. Jag gillar faktiskt julgranar - om jag slipper stöka med den inomhus och om jag visste att sönerna inte skulle plocka ner allt pynt som hängde i den. Nästa år, jag lovar grabbar!

Fredag 18 december
Sambon är på fest, sönerna sover och golven är torkade. Valde mellan att sätta mig framför datorn eller läsa en bok. Det blev datorn, boken tar jag inatt.

Fick min leverans från LekNet i kväll, det tog bara fyra dagar så hade jag grejorna hemma, trots julrushen och allt. Men det där pusslet jag beställde måste jag nog lägga undan till nästa jul, det såg svårt ut. Färgkritorna däremot kommer nog att uppskattas tror jag.

Nu har vi fått bilderna från dagis - jättefina trots grabbarnas eländiga humör och snoriga näsor den dagen. Ska minsann ta och scanna in bilderna, har gått en snabbkurs i Photoshop så resultatet kommer att bli strålande. *ler stolt*

Regn, regn och ishalka. Gissar att Tomten kommer att halka och slå sig rejält om det fortsätter så här. Rekommenderar att sanda utanför dörren den 24:e.

Tisdag 15 december
Nokiastövlar är vad han önskar sig i julklapp, sambon. Hur romantiskt är det? Sen har vi pappa kvar, han är svårast av alla att köpa klapp till. Det blir väl som vanligt - strumpor och en chokladask.
Vet ni förresten varför det heter julklapp? Läser följande i onsdagens Lilla ÖP:
"Ordet julklapp betyder egentligen bank på dörren. Förr i tiden innan jultomten fanns, kastade man in paket i stugan utan att visa sig. Någon klappade helt enkelt hårt på dörren, öppnade, kastade in paketen och försvann snabbt".
Det kanske vore något för oss? Mängden julklappar är så stor att stackars tomten brukar vara nära att kollapsa av utmattning innan han läst på alla paketen.

Tisdag 8 december
Gjorde stora julklappsrushen i dag så nu är det klart. Nästan iaf. Bara två kvar. *pust* Julfrid, vad är det?
Har fått en tidig julklapp av sambon - en ny och fin, röd och svart, skoteroverall. Men var är snön?

Söndag 6 december
Under en krogsväng igår besökte vi ett nytt ställe här i Östersund: Jaktstugan. Det blev ett snabbt besök. En film om rådjursjakt visades på TV:n och det pratades spillning i baren. Jag kände mig utanför, liksom...

Läste att Mike Tyson gör comeback i boxningsringen. Han har inte boxats sedan han bet av en bit av örat på motståndaren för 19 månader sedan. Borde man inte bli avstängd på livstid efter en sån grej? Och jag kan inte låta bli att undra hur ett rått öra smakar? Uäk!

Snökaos i Gävle, folk är insnöade, vägarna oframkomliga och bandvagnar fungerar som ambulanser medan snödrivorna blir högre och högre. Här i Östersund har snön försvunnit helt, vägarna är bara och jag börjar bli nervös över att tvingas fira en grön jul. Snurrigt...

Fick ett mail av Pernilla med rena rama sanningar: *fniss*
­ Varför är det så svårt för kvinnorna att hitta män som är känsliga,omtänksamma och snygga?
­ För de männen har redan pojkvänner.

­ Vad kan du ge en man som har allt?
­ Penicillin.

­ Vad kallar man en man som förlorat 98 procent av sin hjärnkapacitet?
­ Änkling.
Fredag 4 december
I går natt när jag kom hem från tidningen smög jag tyst uppför trappan och in till rummet där datorn står - precis som jag gör nästan varje kväll. Det speciella just i går var att jag fick en sån trevlig överraskning när jag slog på vår PC, hela skrivbordet bestod av en stor bild på sönerna där texten "Vi älskar dig" var inklistrad. âhh, det var det gulligaste jag varit med om på länge, varmt i hjärtat liksom. Det visade sig sedan att sambon suttit uppe till sent och pysslat och fixat för att hinna färdigt innan jag kom hem. Är han inte bäst, så säg?

Den uppmärksamme kanske noterade att min INgångssida såg annorlunda ut. Blå!! Jag kände för att göra om lite och blått kändes rätt just i går. Fler nyheter är tre nya tvillingmammor med personliga hemsidor som dykt upp på nätet. Roligt att se att fler dubbelmammor har tid med html mellan barnpassning och dammsugning.

I morgon blir det middag på en av stans finaste restauranger tillsammans med 20 klubbkamrater. Inte julbord, tack och lov. Jag funderar på att beställa in en ordentlig köttbit med massor av pompa. Hungrig? Alltid!

Onsdag 2 december
Kodar om lite, provar med att ha länkar som inte är understrukna. Snyggt tycker jag, hoppas du håller med.

Passagen har en trevlig julkalender som man kan roa sig med varje dag fram till Dopparedagen. Recept, pyssel och tävlingar - varje dag! Wow!
Mindre wow är det att Simon har feber. Igen. Stackars troll. Och jag har varit på hudkliniken och visat upp ett födelsemärke på tån. Men det var en snäll fläck. Skönt.

Jag skrev ett mejl till Blink och erkände att jag läser hennes dagbok regelbundet och att jag gillar hennes sida. Och jag fick ett mejl tillbaka där hon berättar att hon länkat tillbaks till min sida under rubriken favoriter. Stolt som en tupp, det är jag det!

Tisdag 1 december
Äntligen får vi öppna lucka 1 i julkalendern! Som jag har längtat.

Dagens tack till sönernas Gudmor för de fina blommorna som vi fick, bara så där, utan anledning. De lyser upp i mörkret.

Fotografering har det varit på grabbsens dagis i dag. Spännande att se de bilderna. Jag undrar om hela Tobias kom med eller om det syns att han duckade? Och jag undrarom mormor blir glad för kortet på Simon där han skriker argt åt fotografen? Jag undrar jag.

Dagens tack 2 till alla dagisbarnsfotografer. Be careful out there.