Torsdag 29 oktober
Ser fram emot fyra härliga, lediga och lata dagar med mina barn. Och om det kommer tillräckligt med snö åker pulkorna fram. Grabbarnas reaktion på den första snön var: "huvva" och så borstade de bort det vita från skorna.


Måndag 26 oktober
Sommaren 1998, jag minns den som i går. Sol, värme och glass hela dagarna. Eller? Här är iallafall en bild från en av de få varma dagarna.
Nu är det dags att beställa den där resan till varmare breddgrader som jag och sambon ska göra nästa år. Mormor och morfar har lovat vara barnvakt en veckamedan vi flyr till solen för att vila upp oss. Det blir en charter med full service och lata dagar. *längtar*

Lördag 17 oktober.
Lyssnar just nu på nya samlingsskivan med Phil Collins och varje låt väcker minnen. Till exempel när jag hör In The Air Tonight från 1981 tänker jag på närjag i 10-årsåldern smög in på brorsans rum, norpade skivan gick in på mitt rum och njöt. Och när refrängen kom sjöng jag högt: "I can feel it coming in the air tonight,å jä, i´ve been waiting for the snowman all my life, å jää".
Vad snömannen hade där att göra förstod jag inte riktigt, men låten var bra och jag sjöng glatt med.
Undrar du hur texten egentligen lyder så ska det vara så här: "I´ve been waiting for this moment all my life." Det har jag lärt mig på äldre dar.

I cd-växlaren just nu:
  • Phil Collins (...hits)
    Jag är inte bara mamma, jag är Collins-fan också.
  • The Re