990831
t i s d a g - senare


Jag har varit hemma med sönerna i dag på förmiddagen eftersom Tobias kräktes på dagis i går. Men han är inte ett dugg sjuk, full fart och äter som en häst. Det är ett mysterium varför han började må dåligt på dagis. Kanske det blev för mycket mat... Nåväl, ska vara hemma i morgon också ifall att det är någon maginfektion som härjar, vill ju inte att resten av dagisbarnen ska få.

I kväll hade sönerna varit på sitt bästa (värsta) humör och levt om som om vore det tio ungar i huset. Någon hade ringt och sökt mig på telefonen, men pojkarna hade busat med så hög volym så sambon hade inte hört vem det var eller vad personen ville. Han hade bara skrikit högt i luren: Ring senare, Anna inte hemma, jag hör inget. Oj. Undrar vad personen i telefonen trodde. Att vi hade sjulingar eller nåt?

990831
t i s d a g


Ja må han leva uti hundrade år. Hipp hipp, hurraaaa.
Jag sjunger för Dig i dag, Lars. Tårtan kommer till helgen när jag är ledig, jag ska göra en alldeles speciell variant bara för Dig. Maräng, choklad och grädde. *slurp*

Vikt. Ett samtalsämne som ständigt återkommer här på mina rbetsplats. Ofta när vi äter, konstigt nog. ;-) I våras gick jag ner hela fyra kilo, men när jag ställde mig på vågen i dag upptäckte jag att jag gått upp tre av dem igen. Suck. Here we go again, keso och tomater på riskakor, vatten och bröd. Och nu när automatgubben äntligen stoppat i Raider i godisautomaten på tidningen. Typiskt.

990830
m å n d a g


Ja, jag vet inte jag.
Har köpt en ny mascara: Maybellines wonder curl, med böj på borsten. Reklamen lovar extra mycket böj på fransarna om man använder denna. Undrar om detta är möjligt, rent praktiskt fysiskt, menar jag. Kan verkligen en krok på borsten göra krokiga fransar. Hmm. Känner mig lurad på nåt sätt.

Och när jag ändå håller på med ämnet makeup kan jag ju nämna att jag även skaffat mig ett nytt kit med ögonskugga och kajal. Gissa i vilken färg... Ja, rätt. Grått förstås. Någon annan färg verkar inte existera just nu.

Anders skrev ett mail, han tycker synd om min sambo av den enkla anledningen att jag inte ens kommer ihåg hur gammal han är. (Se rättelse under torsdagens klotter.) Men jag vet visst hur gammal han är, jag halkade väl bara på tangenten i min skrivariver. Han är fem år äldre än mig och jag är 23. Öh ,f´låt, 28.

Ärtigt ärr.
Nyaste modeflugan i England är ärr som på riktigt fast på låtsas. Alltså, plastkirurgen rispar ett ärr på ansiktet eller halsen för endast 5 000 kr. Som hittat. Det ska helst vara ett kändisärr, t ex som Sharon Stone i Basic Instinct eller Harrison Ford i Indiana Jones, läste jag i Expressen i dag. Och jag som trodde att kirurger var till för att hela - inte såra.

990829
s ö n d a g


Frysen full med svarta vinbär har vi nu. Det ska bli saft så småningom, men Saftmajan åker inte in än på några dagar. Att koka saften är nästan lika tråkigt som att plocka bären.

Hyrde en film i går med Sandra Bullock: Livet går vidare. Ensån där seg smörja som inte alls var bra trots kärlek och klokt budskap.

Det är tur att jag gillar att titta på friidrott, det har inte visats mycket annat på TV den senaste veckan. Kul att se Ludmilas lopp. Kajsa hoppade bra och danske Kipketer sprang som en raket. Maraton är ganska kul att se, trots att det inte händer allt för mycket. Det jag förundras mest över är hur tusan de orkar och hur tusan de vill. De utsätter sig för plågan frivilligt - i 35 graders värme. Lite kokobängt.

990827
f r e d a g


Trött, blött, nött...
Nu har jag djupa veck i pannan och tänker i rim och korta strofer. Jag skriver kylskåpspoesi, minst tre dikter varje dag. Urkul. Sambon har inte hakat på än men jags er nog hur han har lust att röra vid de små orden.

Hade en heldag med sönerna på stan. Lite nya dagiskläder, en stunds lek vid klätterbilen utanför Gallerian, köp av nya allvädersstövlar inför höstens hopp i vattenpölar, Happymeal respektive McFeast på MD och en present åt Söte Samuel.

Reklammakarna vet var du bor...
Man går inte fri någonstans nu för tiden, reklamen ser dig. Inte ens i bilen är du säker, på bilradion blinkar orden på displayen: Åk buss - Länstrafiken. ÖP - framtidens tidning. Radio Rix - bäst musik just nu. Fascinerande ändå att se att radion lever sitt eget liv, stackars lilla gubbe som sitter där inne och knappar. Hoppas han har bra betalt.

Dagens Puh:
"Den enda meningen med att surra är för att visa att man är ett bi."

990826
t o r s d a g


När jag läser vad jag skrev i tisdags inser jag att här krävs en rättelse i sann publicistisk anda:
I tisdagens klotter skrev jag att sambon fyller 34 år. Detta var en felaktig uppgift, sambon blir 33 och inget annat. Jag ber om ursäkt för all ev. skada och förvirring jag kan ha orsakat med detta påstående.

Sitter och väntar på att sönerna ska ha kört ifrån sig med traktorerna på vardagsrumsgolvet, vi har just ätit lunch och efter lunch är det dags för en liten tupplur. Fast det är inte alltid de vill sova på dagen nu för tiden, och sover de inte på dagen brukar de vilja slumra till innan middagen, och gör de det blir det en sen kväll. Men sover de inget alls under dagen blir pojkarna trötta och griniga och det blir en seg kväll. Av två onda ting...

Dagens tack: går till alla snälla människor som har skrivit så vänliga mail till mig om min sida. Jag blir så glad och stolt och förmodligen även en bättre människa efter jag läst era snälla ord.*puss*

990824
t i s d a g


Money makes the world...
I morgon får vi lön. Måste säga att den är än mer efterlängtad den här månaden än andra. Det drar ihop sig, pojkarna ska ha vantar, stövlar och varma kläder. Prylarna de hade i fjol är för små så det krävs nytt, nytt, nytt. Och lille söte Samuel fyller två år om några dagar, jag vet vad jag ska köpa men avslöjar inget här eftersom det finns risk att mamma Jessica gluttar här. Sambon fyller också år, han blir 34 den sista den här månaden. Visserligen är present redan avklarad från mig, men sönerna vill ju också ge pappa nåt. Grabbarnas Gudmor har också födelsedag strax och eftersom den infaller i samband med att hon ska sitta barnvakt till pojkarna måste jag hitta på nåt speciellt. Och allt kostar kosing. Åh, den som hade tre TV-apparater på Triss...

Bra: Att Bollibompa även ska visas på lördag- och söndagmorgnar på TV i höst.
Blä: Sveriges insatser i friidrotts-VM.
Brr: Det är mörkt och kallt när jag åker hem från jobbet om nätterna.
Barty: (måste börja på B): Strax dax för personalfest på sambons jobb och vi ska med. God mat och prat. Inte så mycket röj kanske, medelåldern brukar ligga ganska högt på dessa fester så tempot är inte det högsta. Men trevligt ändå.

990823
m å n d a g


Anna berä ttar om kylskåpspoesi. Varje gång innan hon öppnar kylen bildar hon en ny rad eller strof på dörren. Det vill jag också, vara lite kreativ så där innan jag stoppar i mig maten. Det skulle kännas bättre då, tror jag. Jag har beställt 300 ord. Kommer med posten.

990822
s ö n d a g


Var ensam hemma i går kväll, i natt och i dag på förmiddagen. Jag ägnade tiden åt att vara Anna - tjejen i stället för Anna - sambon och tvillingmamman. Såg på film, pratade två timmar med J om liv och död i synnerhet och vikt och kläder i allmänhet. Satt en stund framför min vän PC innan jag såg de två videofilmer jag hyrt.

Den ena var Sex dagar, sju nätter med bland andra Harrison Fordoch Anne Heche. En besvikelse, såg fram emot heta känslor mellan två människor på en öde ö men det hela var en blandning mellan Robinson Cruse och Indiana Jones. Pirater, läskiga djur och tjejer med stora tuttar. Men okej då - de fick varandra tillslut - och därför får filmen trots allt godkänt.

Den andra filmen var mycket bättre. Mannen i mitt liv med bland andra Jennifer Aniston och Paul Rudd . Jag log, jag grät, jag skrattade högt. Filmen handlade om relationer, familj och om en man och en kvinna kan vara bästa vänner, bilda familj utan att ha sex... *hm* Jag blev förstås kär i George, precis som Robin blev i filmen - men det hade vi inget för eftersom George gillade Paul allra bäst.

Sjukt. Läser i dagens Aftonbladet att folk som surfar i mer än fyra timmar om dagen är sjuka och behöver vård. Psykologerna anser att sjukdomen är jämförbar med alkoholism. Oj, verkar allvarligt det där, lite svårt att förstå bara. En sak som är lättare att förstå är att allt fler skilsmässor beror på Internetmissbruk. "Nä, inte nu älskling, ska bara kolla mailen först."

990820
f r e d a g
- ännu lite senare

Hörde Pointer Sisters låt So Excited i en taskig reklamjingelpå radion i dag. Då blev jag så där minnesberusad igen. Charterresa till Mallorca, Magaluf. Vi var fyra tjejer i 18-årsåldern, Club 33. Disco på hotellet, C önskade denna låt kväll efter kväll. Party natten lång. Tror att det var sommaren efter som Orup spelade in sin video till just låten Magaluf på samma hotell som vi bodde.

Länk till mig.
Jag har fått äran att finnas med bland Annes snyggosajter. Oj. Vilket gäng jag hamnat bland. Bara proffssnickare - åsså lilla jag.

990820
f r e d a g
- lite senare

Impulsen vinner. Jag är ett hopplöst fall, helst vad det gäller shoppande. I dag har jag tjatat på mina arbetskamrater om att jag saknar snö och kyla. Varför? Jo, jag impulshandlade nämligen en ursnygg duffel (grå, vad annars?) i dag - trots att jag inte har råd. Så nu vill jag ha nån anledning att börja använda kappan. Snabbt.

Sen hälsar vi Anders välkommen tillbaka till cyberspace efter några dagars uppehåll. Hoppas tentorna gick bra och att pajen var god.

Men var är hon? Kicki! KICKI!!

Miles, du kan ju inte gifta dig med Fransesca. Inte nu. Anna älskar ju dig din dumbom, fattar du ingenting. Och Egg, Milly är inget att ha, maila mig så kan du få mitt telefonnummer.
Nästa avsnitt av Livet kan börja är ett måste, kan int emissas.

990820
f r e d a g


På en av de större livsmedelsbutikerna här i stan finns det en så fifinurlig grej, en receptomat. Tex i går hade de billig kassler och jag bestämde mig för att laga nåt med just kassler. Men vad? Jo, då gick man till den lilla automaten och tryckte på kött/fläsk-knappen och vips had eman en hel radda recept att välja mellan. Jag valde ett smaskigt förslag och tryckte igen - då printades receptet ut. Sen var det bara att fortsätta handla resten av ingredienserna till dagens middag. Fantastisk grej för oss fantasilösa. Nuväntar jag bara på den där automaten man kan ha på bänken hemmavid, den man stoppar in råvarorna i och ut kommer middagen färdiglagad.

Man jag har faktiskt varit flitig på matlagningsfronten den här veckan, dethar blivit både fläskfilégömma, tjockpannkaka, älggryta och, förstås, kasslergratäng-nånting. Hoppas bara att resterna räcker under nästa vecka, för jag känner hur inspirationen sakta försvinner.

Dagens Puh:
"Titta in till någon när som helst om du känner för det. Säger de 'Usch är det du!' kan du ju titta ut igen."

990818
o n s d a g


Maken till fräckhet...
Min granne blev bestulen på sin cykel igår. Mitt på dagen låste hon upp förrådet där hon förvarar cykeln. Me ninnan hon tog ut den kom hon på att hon glömt något på altanen som ligger i anslutning till förrådet. En sekund senare hör hon hur något skramlar och när hon tittar in i förrådet ser hon en okänd kvinna som är i full färd med att stjäla cykeln. På en 20 år gammal DBS hastar tjuven iväg, grannen springer efter och hojtar: stoppa henne! Stoppa tjuven!! Men ingen hann stoppa skurken, grannen såg bara hur hon svängde runt krönet och försvann. Va? Helt otroligt vilken snurrig värld vi lever i.Måste man verkligen ha cykeln i sovrummet för att få ha den ifred?

Barnen börjar bli stora, insåg jag i dag. Plockade fram lampan som vi alltid hade stående på hallbordet innan vi fick barn, men pga av bordetslåga höjd har inget stått säkert där varför bordet varit tomt i ett par år. Men nu får lampan vara ifred, ljuslyktorna på rumsbordet är inte heller såspännande och det var väldigt längesedan sönerna tömde grytskåpet på dessinnehåll. Vardagen återvänder och med den prylbegäret. Tänker besöka nån flashig inredningsbutiki morgon för att hylla materialismen. Hipp hipp!

"Om personen du talar med inte tycks lyssna, var tålmodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat".
NallePuh.


990815
s ö n d a g


Trevlig kväll hade vi i går hos J. Surströmming förstås - och vi fick tag på en burk av årets fisk trots att premiären inte är förrän på fredag. Lite kortspel och allvarliga pratstunder varvades med öl, glass och snacks. Jag är trött i dag.

Dåligt: V75-systemet gav inte mycket.
Ännu sämre: Jag huttrar och gäspar om vartannat - men måste hålla skenet uppe eftersom jag är på jobbet.
Gott: Vore det med kinamat. På restaurangen här intill kostar fyra små rätter 75 kr. Kanske.
Otäckt: Två personer från Jämtland omkom i en trafikolycka på en av länets landsvägar i morse. Jag ryser.
Jaaa!: Snart är jag ledig i fyra dagar.

990813
f r e d a g


Ock, ock, ock. *skrockar*
Det mesta av dagen har gått utan att jag har råkat ut för några hemskheter - denna fredag den 13:e. Och eftersom jag inte är särskilt skrockfull (jag spottar bara när en svart katt går över vägen) så har dagens datum inte så stor betydelse för mig. Värre är det för Raimund i Kramfors som inte ens vågar dammsuga denna dag, han är rädd för att han ska fastna i sladden och ramla. Och nog har han fog för att vara lite skraj, han har bland annat sågat av sig tre fingertoppar, fallit genom isen, brutit revbenen och varit med om kring tio bilolyckor just fredag den 13:e. Jag klandrar honom inte om han inte klev upp ur sängen alls i dag.

Bra:
Tobias hade inte svinkoppor.
Dåligt:
Det är kallt, det känns som höst.
Hoppfullt:
Jag tror på V75-systemet som Patrick gjort, i morgon är vi förmodligen rika.

990811
o n s d a g


Det svåraste med att uppdatera sidan verkar vara att få dagens datum rätt. Jag har skrivit fel under flera dagar. Nu har jag rättat och tror att det är den 11:e i dag, snart den 12:e - om 15 minuter slår klockan 12.*dingdång*

Svinkoppor smittar. Simon har haft och nu verkar det inte bättre än att Tobias har fått det - i hårbotten. Dags för vårt besök på bvc i morgon igen, varje vecka dyker vi upp. Tur för oss iaf att läkarbesök för barn är gratis nu. Det är bara medicinen som kostar kosing.

Solförmörkelsen vågade jag inte titta på, jag hade ju inga brillor eller något annat filter för ögonen och jag vill ju inte riskera synen. Hörde att förra gången det var solförmörkelse (-54 eller nåt) var det över 400 personer som fick problem. Klantigt.

Har gjort en ny bekantskap på nätet, Anders. Han skriver en lång och personlig dagbok med detaljerade beskrivningar som är roliga att läsa. I dag berättar han om en vacker tjej han sett på biblioteket och om sina tankar kring detta, en historia väl värd att läsa. Ska genast länka till honom här till höger, för till den dagboken vill jag återvända. Sen fjäskar han så bra. ;-) För övrigt min första länk till en kille under dagliga dosen. Det tar sig...

Anna heter vi allihopa
En annan Anna har gjort en speciell Annaring, till för oss Annor då förstås. Klart att jag är med, kolla här bara.

Ännu en annan Anna har en jättefin sida, och hon har länkat till Annasidor hon tycker om . Därär jag också med. Gissa om jag är stolt över mitt namn och min sida.

En tredje Anna jobbar jag med och hon skriver med Känsla och Förnuft. Just nu suktar hon efter Macintosh nya iBook, och det gör jag med, så sant jag heter Anna.

990810
t i s d a g


Jag minns...
Lyssnade på en gammal Toto-skiva i dag och minnena bara bubblar fram. Ah, sommar, fest och bekymmerslösa ungdomar. Det var vi, det var då. Men det är härligt att det kan räcka med en låt för att minnas, vissa stunder vill man ju bara inte glömma. Och vissa vore det förstås bättre om man kunde glömma.

Låtar som får mig att le:

Sylvias mother (Dr Hook)
Min första bil: den röda golfen. Fnissiga singeltjejer och djupa samtal.

Anna (Toto)
Romantik. Mitt flickrum, en kyss. M.

The Lady in Red (Chris De Burgh)
Kårfest. En röd blus. En ihärdig kadett som bjöd mig på kadettbal veckan efter. Han skulle hyra skor, klänning och rubbet åt mig. Jag tackade nej, mitt pucko.

Söderns Ros (Docenterna)
Midsommar. Fest. Soffan jag sov på den natten var hård som sten.

Soloviolin (Adolpson och Falk)
Mer romantik. G. Min första lägenhet i Jämtland. Tre röda rosor.

Jag blir hellre jagad av vargar (Orup)
Gymnasiet. Första fyllan. Två öl (Dab) och jag mådde som en räka.

I miss you like crazy (W Houston)
Vuollerim. Högstadiet. Bästa kompisen envisades med att spela den om och om igen pga brustet hjärta.


990808
s ö n d a g

I natt har det varit minusgrader på Rödön där vi har stugan.Tur att jag inte odlat några vackra blommor där, då hade jag varit sur idag. Men eftersom jag inte är den blomstriga typen så bryr jag mig inte om frosten.

Det börjar kännas i både kropp och hjärna att jag jobbat ganska mycket de senaste dagarna. Mina arbetsdagar är mellan 10 och 11 timmar varje dag, hinner inte mycket mer än att sova, äta, jobba. Får iaf vara ledig två dagar innan jag går på nästa pass. Då ska vi hinna med mycket, jag och sönerna. Ny taklampa måste skaffas eftersom den gamla nu lyser upp fritidshuset så fint. Pojkarnas gudmor kräver ett besök innan skolan sätter igång - då brukar hon vara okontaktbar. Hon är lärare och de har som bekant fullt upp. Sen ska resten göras, det där tråkiga.

Skryt 1:
Magnus Lindberg från Östersund har tagit SM-guld i häcklöpning. Jag är också från Östersund.

Skryt 2:
Kolla vem som skrivit i min gästbok. Jag visste att det fanns trevliga människor på nätet, nu vet jag att det även finns kända, trevliga sådana.

990805
t o r s d a g

Abba har återförenats! Alla fyra sjöng Med en enkel tulipan... för en gemensam vän på en 50-årsfest. Måste köpa den singeln.

Mer musik. Läste att en ny supergrupp bildats: Gloria. Sångerskor är Rebecka Törnqvist och Sara Isaksson. Det bådar gott, båda tillhör mina favoriter. Dubbelt så bra alltså. De uppträder för första gången på Vattenfestivalen, hade jag varit där hade jag lyssnat.

Bra tycker jag att Livet kan börja är. Ännu bättre är att ettan kör två avsnitt i följd på torsdagkvällar. Så borde man göra med alla serier.

990804
o n s d a g

Har äntligen läst Nick Hornby, en författare som jag på något sätt aldrig kommit mig för att läsa. Men nu plöjde jag igenom Om en pojke på ett par dagar och blev helnöjd. Jag tänker förstås fortsätta med High Fidelity inom kort.

Musselstranden av Marie Hermanson var helt enkelt jättebra. Tack Lena för tipset.

Elände. Mina krukväxter bara dör ifrån mig och det är den dummanorrländska sommarens fel. I dag kastade jag fem fd blommor i komposten,bara krukorna återstår. När jag åkte på semester en vecka gav jag blommornarejält med vatten så att de skulle klara sig utan omvårdnad. De drunknade. Det visade sig att vädret varit kasst och inget vatten behövdes. De stackars små rötterna simmade omkring i sin dyblöta jord och skrek säkert förtvivlat på hjälp. Katastrofen var ett faktum. Endast solen kunde rädda dem, och var höll den hus? Jo, i södra Sverige. Svikare.

Så fort grabbarna började på dagis kom sjukdomarna. Nu är jag störtförkyld,Tobias snorig och Simon har fått svinkoppor. *uäk* Det låter värre än vad det är, en sorts blåsa som tillslut blir ett sår och kräver antibiotika.*snörvel*

När man tror att man sett det mesta och det bästa på nätet dyker det uppnågot nytt. Lenamaria från Brunflo utanför Östersund har en stor passion för datorer och det märks på hennes hemsida, proffsigt som attan. Och tjejen skriver en ganska detaljerad dagbok. Ska bli intressant att följa.

990802
m å n d a g

För 20 minuter sedan blev söndag till måndag. Jag sitter på tidningen ochväntar på att pressen ska gå igång. Vill ju inspektera kvällens produkt innan jag somnar sött. Mina nya arbetsuppgifter nu under sommarveckorna ha rkänts rätt. Det har gått bra tack vare hjälpsamma kollegor och jag har varit nöjd över det jag åstadkommit. I stort. Kul att pröva nåt nytt, kul att jag fick chansen.

Att uppdatera sidan ligger inte på prio 1, inte hos mig och inte hos de flesta andra vars sidor jag läser dagligen. Skönt. Lite legalt att vara lat, en sommartorka som är helt ok. Men jag ligger efter i min uppdatering av tvillingsidan. Ska bli, ska bli. Är nu ledig i två dagar innan nästa pass sätter igång, då ska jag väl hinna med.

Sommaren har hittat tillbaka till oss här i Jämtland också. Sköna dagar, blöjfria barn. Kul att se sönerna när de kissar på gräsmattan. Kissablomman, säger de stolt och skjuter fram höften för att se bättre. Fantastiskt, det där.

Inte fantastisk är den 17-åring som sparkade den gravida kvinnan i magen här i Östersund i helgen. Och den kvinnan som blev våldtagen i lördagsnatt har det nog inte så kul i dag. Det är festivalens baksida, fylla och fest som spårar ur. Men den andra tjejen som höll på att bli våldtagen påStorsjöyran bet förövaren hårt i snoppen när han tvingade in den i hennes mun. Ha. Hoppas den gick av. Snoppen alltså.