29/1 1999
I dag är det fem år
sedan jag och Lars träffades
och insåg att vi
var de rätta för varandra.
Puss!!Fredag 29 januari

På onsdag nästa vecka fyller våra grabbar två år. Oj. Det är längesedan de var små knyten som inte kunde göra annat än att äta och sova, men det känns som i går. Nu är de i stället busiga som bara den och jag börjar oroa mig för att de kommer att bli kvarterets Stora Faror där de röjer väg.

Pratade med pojkarnas mormor. Nja, hon och pappa kommer nog inte på kalaset. Det är så kallt, eller så jobbar hon, eller så var det väl mycket snö... Inget ovanligt mao. :( Tänk att det alltid ska vara så besvärligt. Det är väl bättre att säga som det är: de har ingen lust.

Onsdag 27 januari

Nu var det längesedan jag uppdaterade. Jag skyller på tre saker:
 • Mina självstudier över hur man kodar med frames har tagit tid. Jag gjorde om tvillinglistans hemsida lite, nu när jag fattar hur det funkar.
 • Jag har haft magsjuka. *urk* Inte heller resten av familjen klarade sig från eländet, och det tar tid att återhämta sig.
 • Det är för kallt för att göra något nyttigt. Närmare 30 grader kallt och jag ryser bara jag tittar ut. Hemma hos mamma och pappa hade temperaturen sjunkit till 40 grader och i Vuollerim är det 41 grader. *brrrrrrrr*

  Kylan gör att jag längtar efter värmen och Korfu ännu mer. Anslutningsflyg samt hotell fixades i går. Lääängtar.

  Lördag 16 januari

  Sambon är i huvudstaden för att överraska sin syster på hennes 30-årsdag. När jag pratade med honom tidigare i dag berättade han att han varit på stan ochköpt nya byxor och en ny skjorta. Gissa om jag höll på att få dåndimpen?! Min sambo som i bästa fall går på stan en gång om året, då tvingad med våld, för att prova kläder har frivilligt shoppat åt sig själv. Men jag antar att det är något roligare att handla i Stockholm än på Hennes i Östersund.

  Bjöd hem pojkarnas Gudmor med familj på Tacos i dag. Det är alltid trevligt med middagssällskap och nu fick jag äntligen anledning att använda den fina tacosbrickan med skålarnasom sambon fick i julklapp 1997. Det smakade extra gott bara därför. Och synd att jag inte upptäckt avocado förrän nu, det var smaskens till lök och creme fraiché.

  Dagens tack till Stefan Hjelm som kan allt! Jag lovar.

  Torsdag 14 januari

  I dag gjorde jag något som för mig skulle vara otänkbart när jag var yngre, jag gick på bio ensam. När grabbarna hade somnat,golvet var dammsuget och tvätten tvättad så pös jag i väg och såg Fucking Åmål. Bara jag, mina popcorn och filmen. Det var faktiskt otroligt härligt att helt ensam sjunka in i handlingen och släppa tankarna på allt annat. Ja, det var längesen jag var på bio... Filmen var bra. Inte jättebra utan ett endabra är mitt betyg. Den lysande kritiken lyfte nog mina förväntningar en del och dit lyckades inte filmen nå.

  Julgardinerna åkte ner i dag. Bara 11 månader till de ska upp igen.

  Onsdag 13 januari

  Beställde en ny bikini i dag. Jag har gått ner två små kilo och hoppas minska tre till innan Korfuresan i maj när jag ska bada i havet, eller iaf i poolen. Firade viktminskningen med en mumsmums. Hmm, kanske inte så smart.

  Tisdag 12 januari

  Hakar på trenden med att länka till andra reloadare. Till höger ser du min lilla samling av sidor jag besöker mest varje dag.

  Har fyndat ett par blårutiga byxor på rea i dag, 75 pix. Jag känner mig nöjd. Har även köpt en kofta som inte var lika billig, men lika fin.

  Sönerna har fått en ögoninfektion, på morgonen så är ögonen alldeles igenklibbade med var. Isch. Det blir att ta till salvan på de små och det kommer de inte att gilla alls.

  Ser fram emot min ledighet i hela fem dagar. Gott att få äta hemlagad mat igen, det blir dåligt av den varan när jag jobbar. McDonalds och Findus håller min mage igång.

  Söndag 10 januari

  Det har verkligen blivit bra fart på tvillingmailinglistan jag är med i. Vi är 59 intresserade tvillingföräldrar, spridda runt hela landet, som diskuterar allt möjligt, vi har en engagerad listowner som sätter stopp när det behövs och håller koll på det mesta som rör listan och vi har en egen hemsida där bilder på barnen skickas in för allmän beundran. Vi har kul, helt enkelt!

  Julgransplundring på Jamtli var vi på i går. Ringdans, levande musik (Bröderna Lindqvist - känd från TV), fika och dans runt granen. Med stora ögon deltog grabbarna i det mesta. Tobias skötte ringdansen med bravur och Simon gick på en konstrunda med mamma. Det enda jobbiga var utdelningen av godispåsar. Varför blir folk som tokiga när det vankas gratis godis? Hörde en mamma säga: "Det här är ju värre än på Spice Girls-konserten". Stackars Simon fick ingen godispåse eftersom mamman gick därifrån. Jag köper en påse åt honom på kiosken i stället.

  Jag har inte riktigt lika ont i halsen längre, men jag hostar mycket på nätterna. *host host*

  Fredag 8 januari

 • För det första så har jag ont i halsen. Väldigt ont.
 • För det andra så är det inte så där jättekul att jobba en kväll när andra fredagsmyser i soffan.
 • För det tredje tycker jag att det är för kallt ute. Minus 10 grader. Brrr *ryser*

  Söndag 3 januari

  Ser verkligen fram emot resan till Korfu, kul att ha något att längta till. Och jag har bestämt mig, jag ska gå ner några kilo tills vi åker, ett kilo i månaden fram till maj borde inte vara ett ouppnåeligt mål. Jag har ju gjort det förr... *längar redan efter godis*

  Umgicks med grannfamiljen i går, även de med tvillingar - fyra månader äldre än grabbarna. Trevligt. God glögg, god mat. :-)

  Och i dag har grabbarna varit i pulkabacken och roat sig. Åh, hej, vad det gick!

  Fredag 1 januari

  1999, 1999, 1999, 1999, 1999, 1999, 1998 - oops fel, 1999, 1999...

  Tränar mig på att skriva det nya årtalet, det tar ett tag att vänja sig vid allt det nya, bland annat nian på slutet. Tänk nästa år när det blir fyra nya siffror. :-O

  Nyårsaftonen 1998 firades med goda vänner, otroligt god mat (tack gulliga Åke och Gunilla) och ett fantastiskt fyrverkeri! Grabbarna var vakna ända fram till tolvslaget med de andra barnen, men sedan däckade de och sov till 10.30 nästa dag. Det är nog deras rekord i sjusoveri. Jag och sambon skulle behöva leka sjusovare, kvällen blev sen.

  Inga löften för min del, jag kan ändå aldrig hålla dem. Jag borde däremot äta mindre snask, röra mig mer och svära mindre. Men jag lovar inget!