990729
t o r s d a g


Bara några kvarter från tidningen har Storsjöyran rullat igång, torsdag,fredag och lördag hörs musiken från flera scener och glada människor samlasi centrala stan. Själv jobbar jag. Och därför kommer jag att missa UnoSvenningsson, Bryan Adams, Eva Dahlgren, Dilba, Motörhead, Di Leva,Electric Banana Band, Bo Kaspers, Garmarna med flera. Samt alla gyckareoch trubadurer på gatorna, sockervadden, lakritsremmarna och popcornen.Ölen längs krogståket, energimassagen på torget och maten i hamnen. Jag fårnöja mig med dofterna och basdunket som hörs ända hit.

990726
m å n d a g


Det gick för snabbt. Skulle kunna tänka mig fem veckors semester till. Jaghann ju inte rensa i rabatterna, städa garderoberna, sola på stranden ochallt det där. Å andra sidan hade jag inte velat sola på stranden i dag.Nordanvind och kring 11 grader. Får väl vara glad att det iaf varplusgrader. *brrr*

Ikearesan var helt ok. Många små fynd. Jag har laserat nya hyllor tillsönernas rum. Orange. Med gröna konsoller. Busiga färger till busigagrabbar.

Mammas nya recept på våfflor var smaskens. Tips. Byt ut en deciliter avvätskan mot en deciliter vischyvatten. *fras*

990718
s ö n d a g


Bara en vecka kvar av fem veckors semester. Och det känns som jagblev ledig i förrgår. Typ. Snart är det dags att börja se fram emotjulledigheten.

I morgon blir det IKEA för hela slanten (bokstavligt talat) för mig, minmamma och min svägerska. Härligt, ett gäng shoppinggalningar far fram iSundsvall och inga karlar är tillåtna på vår tripp.

På tisdag blir det en kort sväng norrut, hoppas hinna träffa min goda vänPernilla som dragit till nytt jobb i Stockholm och därför träffas vityvärr inte så ofta som jag skulle vilja. Men nu ska det bli när honsemestrar på Flata. (Strömsund)

990715
t o r s d a g


Suckar fortfarande. Notting Hill var en film helt i min smak.Hugh Grant var lika bra som i Fyra bröllop... en mespropp som sa felsaker vid fel tillfälle men ändå så rätt. Och Julia Roberts leendebredde ut sig över hela bioduken och smäktande toner ringde i mina öron.Åhh.

För tillfället...
...har jag inget att läsa. Väntar på en bok från Bokus (Musselstranden av MarieHermanson) efter tips från Lenas läsvärda boksida.

...är sambon bakis. Ha, rätt åt´n.

...öser regnet ner och mina kläder på torkställningen är lika blöta som devar i tvättmaskinen innan centrifugeringen.

...har jag gått med i en ny mailinglista: Cybermammor.Pratar om ditt och datt med trevligt folk. Skojsigt.

...föredrar jag bilder på cd i stället för diskett. Mycket bättre kvalitet.En bildsvit som smakprov. Kollagrabben.


990714
o n s d a g


Det är lätt att göra mig lycklig nu för tiden, lämna mig bara ifred.Sedan jag blev tvåbarnsmamma är ensamhet en bristvara och jag behöver varaensam ibland. Några timmar bara, få ägna mig åt mig själv. Kanske ettfotbad, en hårinpackning och en lermask i fejjan. Då njuter jag. Eller baraglo in i väggen, eller läsa en skvätt, en kall öl med mig själv somsällskap. Hallelulja!

I dag firar vi inte bara Prinsessan utan även att jag och sambon harvarit förlovade i fyra år. Tänkte gå på Kinarestaurang men det blevpannkakor vid köksbordet hemmavid. Med grädde till hallonsylten.

Efter alla lovord över Notting Hill ska jag se filmen ikväll.Längtar efter tårar och skratt. Och jag har ju bestämt hört att slutet ärlyckligt, ett krav från min sida.

990713
t i s d a g


Värmen gör mig apatisk. Skönt att ha något att skylla på när man känner sigslö.

Socialministern vill sänka avgiften för tandläkarbesöken med ett högkostnadsskydd. Det ska vara gjort till nästa val år 2002. Kan de inte skyndasig på med beslutet lite, vid mitt nästa tandläkarbesök har jag förmodligenett stort jobb på gång för tandläkarinnan. Och det kommer att kostapluringar. Huga.

Hare hänt nåt? Känner mig off när jag inte jobbar. Har ingen koll påvad som händer ute i världen när jag inte sitter på redaktionen och haralla nyhetskanaler tutande i öronen. Börjar jobbar om en och en halv veckaoch då har jag en del att ta igen.

990707
o n s d a g


Pust och stön. Måste vila lite. Eftersom sönerna och sambon är bortai fritidshuset i kväll och i natt är jag ensam hemma och då ska jag hinnagöra allt det jag tänkt göra men aldrig gjort. Nu har jag hundra projektigång samtidigt. Har letat reda på nya gardiner som ska upp och då hittadejag en gammal gardinbit som ska sys om, symaskinen fram, laddad och klar.Och när jag satt upp de nya gardinerna i vardagsrummet kom jag på att jagskulle flytta bokhyllan,men då måste ju även tavlorna hängas om och byrån ryms ju inte där så denmåste upp på övervåningen. Byrån ska stå där den vita blomlådan står, nermed blomlådan. Den nytumlade tvätten ligger och blir skrynklig, måste tareda på den sedan jag sytt gardiner. Men först ska ju bokhyllan flyttas.*suck* Mitt upp i allt är jag otroligt hungrig... Det kommer att bli enlååång natt.

990705
m å n d a g


Det funkar faktiskt. Man kan shoppa sig glad. Rymde från min familji dag strax innan middagen, fick helt enkelt nog av blöjbyten, matlagningoch andra saker som en mamma gör. Besökte först några möbelaffärer, hittadeen superfinsoffa med tvättbart tyg. Väntar bara på att aktiekursen ska stiga något såska jag slå till. Om ett år eller tre. Köpte däremot tre nya cd-hyllor somska monteras upp på väggen. Våra tvååringar kan inte hålla sig från attleka med de roliga små tallrikarna så vi har tvingats förvara alla skivor ikartonger i bokhyllan. Men nu ska de fram igen, i lagom höjd, strax över entvåårings fulla längd.Köpte även ett par nya jeans i workermodell, sådana som Kickihatar. *s* Två nya skivor, en gammal skiva med The Real Groupoch Uno Svenningssons nyaste. Så nu har jag förlorat ett gängslantar men fått ett leende på läpparna. Enkelt.

Jag har laserat mina nya cd-hyllor gröna. Så i morgon åker skruvdragarenfram, då ska Anna montera.

990704
s ö n d a g


Firar att sommaren är här samt mitt ettårsjubileum på klotterfronten med enny look. *blubb blubb*

Somriga saker vi gjort i helgen: strosat bland försäljarna på ExpoNorr (mässa här i stan där jag blir lurad på pengar varje år. Nu köpte jagett dundermedel som skulle rengöra guld, silver,koppar, you name it på en sekund. Tji fick jag, 120 kr åt fanders), oljatin altanen, rensat bland perennerna, ätit glass och matat fåglarna meddensamma,grillat, handlat i grannpojkarnas kiosk (chokladboll + saft för 2 kr), byttfrån långbyxor till klänning för att i nästa sekund ta på mig yllekoftan,klippt ned min gummiplanta, ätit mer glass samt ätit god middag med godavänner. Sådärja, nu kan hösten komma. ;-)

990701
t o r s d a g


Tillbaka. Jag och sönerna har varit hos mina föräldrar en veckamedan sambon jobbat. Midsommaren firades som sig bör med dans runtmidsommarstången, fika i gräset,godisregn och sill och sånt. Logdans hann vi också med innan aftonen gicköver till dag igen. Trevligt och traditionellt. Och myggen var också där,precis som i fjol.

Pampadam. (Fanfar, om du undrar). Nu har jag klottrat på denna sidai ett års tid. Och jag har blivit ett år äldre. Jag känner hur 30-årskrisenkommer smygandes bakom hörnet och det ska erkännas att jag är lite nervösöver hur den kommer att uppenbara sig. Kommer jag att ikläda mig tighta,glansiga, svarta byxor med rosa top samt matchande rosa läppstift när jagkrisar? Eller blir det den vinröda baskern direkt? String och push up?Eller maxi?20 centimeters klack? Eller loafers? Nej, jag vill inte. Bort. Tur att jagbara är 28...

Mina långhåriga, saxhatande söner har äntligen blivit klippta. Med trimmerninställd på tre cm försvann deras ljusakalufs. När alla myggbett och skrapsår försvunnit kommer de att seriktigt välvårdade ut. De små trollen.