990930
t o r d a g


 • En fredagskänsla kryper inom mig, den viskar: snart helg, snarthelg...

 • I dag har sönerna varit utan blöjor i princip hela dagen (utom när devar ute och lekte) och det har inte hänt en enda olycka. Gissa om den härtvillingmamman är stolt?

 • För att trotsa det dystra gråa bär jag i dag en knallgul tröja. Somsolen, men gulare ändå.

  Det var ett inslag från Vuollerim på TV4:s nyheter i kväll. Jag lyssnade inte så mycket på vad det egentligenhandlade om, hörde bara nåt om statliga bidrag och konkurs - som det oftagör när det gäller företag i glesbygd. Jag tittade däremot noga på bildenav den vackra kyrkan som ligger på en udde vid Kyrktjärn mitt i byn. Jagskulle inte vilja flytta tillbaka i dag, däremot kan jag längta tillbakatill den tid jag faktiskt bodde där med midnattssol, ljusa sommarnätter ochvänner i varje vrå.

  990929
  o n s d a g


  En ung själ i en gammal kropp.
  Stod länge och tittade ut genom fönstret i dag, studerade en gammal man medrullator som sakta, sakta gick uppför en sluttande väg. Han gick någrasteg, sköt rullatorn framför sig med stor möda, vilade en stund, gick någrasteg. Det gick tungt, men han var i alla fall ute på promenad, satt intehemma trots orklösheten och kroppen som inte riktigt ville vad han ville.Det beundrar jag.
  Jag vet hur det känns att vara utan ork i kroppen. I slutet av mintvillinggraviditet var jag så enormt tjock att minsta ansträngning höll påatt knäcka mig. Bara att ställa mig vid busshållsplatsen var en mara, föratt inte tala om närjag skulle upp på bussen, dessa två trappsteg kändessom att bestiga ett högt berg. Till slut valde jag att inte gå ut alls,valde bort uppgifter som kunde tänkas vara ansträngande, en isolerad tid.Då brukade jag tänka att det är så här det känns att bli gammal och trött,när kroppen säger ifrån, vill inte, orkar inte - men sinnet är friskt ochsunt. En kollision som kan vara tung att acceptera. Om man någonsin gördet.

  En ynklig själ i en förkyld kropp.
  Sambon är sjuk, har ont i halsen och feber. Låter på honom som om slutet ärnära, men jag gissar att ett par alvedon skulle sätta sprätt på honom igen.Det här betyder att vårt nya datorbord inte blir ihopmonterat i kvällheller, sambon är helt enkelt för klen för att använda skruvdragaren. Jagska själv ta tag i saken på fredag när jag är ledig, då ska resten avbordet upp. Basta.

  990928
  t i s d a g


  Anna S, Anna B, Anna R, Anna T...
  Vi är väldigt många Annor som har hemsidor. Kul iofs, för den nya Annaringenbörjar få ganska många medlemmar. Men det kan vara trist att vara en imängden. När jag var liten ville jag heta Maria, mamma har sparatflera teckningar som jag signerat med just det namnet. Maria är inte hellerdirekt unikt och nu gillar jag Anna bättre. Mitt andranamn är Louiseoch det tycker jag är fint, om jag fått en dotter skulle hon hetat så.Ett krux med mitt namn är att folk som besvärar sig med att läsa namnet påkörkortet läser för fort och får det till Ann-Louise. Så heter jagofta i diverse reklamutskick och sånt. Och när mamma låg på BB och justhade fått mig hade hon ett stort besvär med att förklara för personalen attmitt namn var Anna och inte Ann-Louise. Ett namnbyte verkar vara förenatmed mycket besvär så jag håller mig till Anna S, precis som min farmor ochfarmorsmor hette.

  I går var det föräldramöte på dagis. Snälla J ställde upp sombarnvakt en timme så att sambon kunde gå och ta del av informationen. Närhan kom hem ringde han mig på jobbet och sa häpet:
  - Visste du att det fanns en låda där omärkta kläder hamnar?
  - Personalen skriver upp veckans planering på en stor almanacka, kände dutill det?
  Hm. Sönerna har varit på dagis i över ett år och lådan med kläder kom somen stooor överraskning för sambon. Detta visar bara att den som hämtar intebehöver engagera sig lika mycket som den som packar väskan och lämnar.

  990927
  m å n d a g


  Tyckte mig se ett leende i mungipan på försäljaren som vi köpte databordetav. Ett ironiskt leende som sa: "lycka till, det kan ni behöva". Nu har vialltså äntligen blivit med workcorner, ett ganska gulligt litet bord medmånga små fack för disketter, cd-skivor och andra pryttlar. Men när viplockat alla delar ur kartongerna var det inte gulligt: fillijonersträskivor, massor av skruvar, pluggar och diverse plastattiraljer som skapassa samman på ett för mig obegripligt sätt. I går kväll lyckades vimontera ihop en fjärdedel av möbeln, men ikväll jobbar jag och därförlämnar jag över hela bygget med varm hand till sambon. *suckar avlättnad*

  Den första blöjfria dagisdagen.
  Det är en stor dag i dag, sönerna har varit utan blöjor på dagis. Ettenormt steg i blöjfriabarn-projektet. Hemma har de inte blöjor alls utansätter sig på pottan själva men dagis är en annan sak, det är inte alltidså lätt att avbryta leken när det tränger på. Men det gick i allafalljättebra i dag om man bortser från en liten olycka, Simon kissade i byxornatrots att han var bar om rumpan och satt på pottan. Det är intealltid så lätt att få in rätt vinkel på strålen när man ärnybörjare.

  Och vad lär vi oss av Ahlenius-affären? Att busringningar baraställer till problem!

  990924
  f r e d a g


  Ah. Popcorn och liten cola. Filmtidningen. Ljuset tonas ner,rösterna i lokalen sänks. Projektorn snurrar igång. Jag sättermig tillrätta, grottar ner baken i fåtöljen. Sitter skönt. Ljudetav prasslande påsar bakom mig. Någon nyser. Men jag störsinte, jag njuter. Jag är på bio. Ensam. Och det är häärligt.

  Såg Runawaybride i går och jag gillade den. Jag gillar deflesta filmerna jag ser på bio faktiskt, är lite mer kräsen närdet gäller vad jag ser på videon hemma. Antar att det är miljöndet beror på, jag är glad ändå trots en medelmåttig film barajag får mina popcorn och får lyssna till ljudet av projektorn.Har sett fram emot kombinationen Roberts-Gere ända sedanPretty Woman - den filmen förtrollade mig och en stor del avresten av den kvinnliga befolkningen på denna jord. Nu blev jaginte lika betuttad men, tja, kärlek är alltid kärlek, romantikenhåller mig drömmande och kyssarna får mig alltid att le så därfånigt... Richard Geres hår har förstås blivit gråare och JuliaRoberts är förstås lika vacker. Och jag är förstås salig näreftertexten visas.

  Inga och jag.
  Egentligen kan man kalla mitt biobesök i går för en rymning.För precis som småbarnsmamman Inga i Kerstin Thorvallsbok Oskuldens död så rymmer jag ibland från mammarollen.Inga sticker från sin familj, utan att säga ett ord, och tar in påett hotell en natt, och hon har mannens tysta medgivande. Sen ärallt frid och fröjd några månader. Jag går på bio, åker till Jeller går på stan. Men jag gör som Inga - jag rymmer medfamiljens tysta medgivande. Det finns legala rymningar också.Inga åker en vecka till Paris för arbetes räkning. Jag åker påredaktionskonferens till Bräcke en helg. Vi rymmer. För enstund slipper vi vara husmödrar, struntar i alla krav, gör enpaus från Barnet som håller oss i byxbenet och är helt enkeltbara Inga och Anna. Jag gillar att vara mamma men iblandmåste jag vara Bara Anna också. Med familjens medgivande -för det är lugnast så. För oss alla.

  Det kom som en överraskning.
  Inte visste jag att det jag skriver på denna sida kan beröra folkså starkt att arga mail är på sin plats. Trodde inte mina åsikterom saker och ting var så kontroversiella att folk blevförbannade. Fast det är nog bra att skriva av sig med arga mailibland, och jag kan ta emot dem för jag har en jättebradeleteknapp att sortera undan skräp med. :-)

  990921
  t i s d a g


  Bjällerklang.
  Bara lite drygt tre månader kvar till julaftonen. Tillhör du den därduktiga typen som redan köpt julklappar, lackat och limmat och krullatsnören? Då tänker du säkert skriva julklappsrim också, din överambitiösatyp. Rimlexikon, varsågod.

  Snöre runt fingret?
  Mörk tid = ljusa droppar. Eva påminner oss medbarn under fem år att nu är det dags att börja med AD-droppar igen.Sommarmånaderna är över, tyvärr, och lite extra vitaminer är viktigt. Ivåras hade jag fått in rytmen, fem droppar i varje vällingflaska påmorgonen, gick som hejsan. Men efter den soliga sommaren har jag glömt alltvad tillskott heter, min egen vitaminburk står också orörd ovanförspisen.

  Go, Bosse, go!
  Finansministern lovar att barnbidraget höjs med 100 kr efter nyår. Tack.Men hur blir det med maxtaxan på dagisavgiften då? Ni lovade ju.

  Vår lilla rebell.
  Min kusin S var en av 200 som hamnade i häktet efter demonstrationeni Stockholm. Det började som en fest och protest mot massbilismen ochslutade med 200 namn i polisens register. Turist eller demonstrant speladeingen roll. Polisen ansåg det nödvändigt med våld och batonger för attskingra folket från gatorna. Kanske. Men jag är glad att jag inte var medpå "festen" efter att ha hört min kusins berättelse:
  - Det var poliser med sköldar och hundar överallt.Vi försökte ställa oss i en klunga för att skydda varandra, jag ställde migmot en vägg för att inte bli nertrampad. Polisen pucklade på oss ochknuffades, det var lätt att skada sig mot sköldarna. En kille knuffades imarken så att han bröt armen. (ÖP 20/9)
  Har svårt att tänka mig att våldet var nödvändigt mot ett gäng 17-åringarsom dansade på gatorna. Och de anmälningar mot polisen som kommit in sägerväl en del. Förmodligen kommer nästa fest på Stockholms gator att gå undertemat: "Polis, polis, potatisgris." Hur många blir gripna då?

  990920
  m å n d a g


  Smakfullt.
  Av alla de dagböcker på nätet jag läser regelbundet gillar jag Piasallra bäst. Hon skriver på samma sätt som hela hennes sajt är uppbyggd:smakfullt. Hennes språk är enkelt, orden flyter fram, men ändå kan hon bliganska detaljerad om det lilla. Men trots detaljrikedomen blir det aldrigutelämnande och tjatigt. Om ni förstår. I går (19/9) beskrev hon t exhennes förhållande till Crayolakritor och färger, nyanserat så det förslår.Rekommenderas!

  Hemma, jobba, hemma, jobba...
  Frustrerad och less är jag just nu. Socialt fungerar inte riktigt mitt livsom det borde. Mitt jobb innebär att jag är borta flera kvällar i veckan,och när jag är ledig är det förstås sambon som har saker att ta i tu med.Förra veckan hade han beredskap när jag var ledig vilket innebar att trotsatt han var hemma och gjorde inget så kunde inte jag gå utanför dörren utanbarnen. För om hans larm skulle pipa måste han rusa direkt och då måste jagvara hemma med sönerna. Försökte förklara att även jag borde få betalt avhans arbetsgivare vid dessa jourpass, jag har ju lika mycket beredskapjag... Ja, jag vet att jag kan ta med mig barnen om jag går ut, men att tamed dem på träning eller bio funkar inte bra alls. (Underligt??) Och iblandvill man vara ensam. Jag saknar de där naturliga avlastningsmänniskorna sommed glädje ägnar sig åt barnbarnen medan mamman rusar av sig på stan ellerlugnar ner sig på biblioteket: morföräldrar och farföräldrar. Kanske mankan annonsera efter ett par stand in?

  Krasch, bom.
  För fem dagar sedan bestämde sig Sydafrika, de ska köpa Jas-plan avSverige. *host* I dag störtade ett Jas-plan under en övning utanförMariestad, piloten hann skjuta ut sig och planet hamnade i Vänern. Hoppasför Sydafrikanernas skull att det finns ångervecka.
  <

  Tottefyller 30 år i år. Tänk att den lille filuren är två år äldre än mig.

  Snapsvisor för tjejer, något för tjejfesten kanske?
  Ett exempel:
  (Melodi: Här kommer Pippi Långstrump)
  Har du sett Camilla,
  och Cindy Crawford och Pernilla?
  Dom är inte illa, men ger mig
  mindervärd´skomplex.
  Då tar jag lilla nubben.
  Tjolahopp, tjola-hej,
  tjolahoppsan-sa.
  Då tar jag lilla nubben
  Sen mår jag jättebra!

  Fast enligt mina erfarenheter från tjejfester råder aldrig riktigt en sådanstämning att snapsvisor passar in. Det brukar mer bli djupa samtal och vini mängder... (Sången finns i boken Skål tjejer! av Bonnie Bernströmoch Lena Rainer.)

  990917
  f r e d a g


  Småbarnsmamman Anna hade verkligen sett fram emotredaktionskonferensen i helgen. Umgänge med kollegor, lite kreativttänkande på urmysigt hotell. Ordentlig hotellfrukost efter någon timmessovmorgon under det fluffiga hotelltäcket och duschen i den varmahotellduschkabinen med den underbart doftande hotelltvålen... Sen sågAnna programmet: frukost söndag kl 07, föreläsning kl 08. *gulp*Bussen hemma kl 13.30. 14.00 - jobbet börjar, 01.30, Anna får gå hemoch sova. Småbarnsmamman Anna såg inte längre fram emotredaktionskonferensen med samma glöd. Småbarnsmamman Anna var redantrött.

  Fick en ny dataskärm på jobbet, 21 tum, Appleförstås, grafitgrå... Lovade vår dataansvarige att jag hädanefter bara skabära grå kläder för att matcha skärmen. Och det är ett löfte som är lättatt hålla, läser att höstens modefärger går i grått - för fjärde säsongen irad. Men nu är det tackolov tillåtet med en rödtopp till det gråa.... Men oj, vad jag längtar efter den blå perioden.

  Ropen skalla...
  I många år har folket i glesbygden krävt bättre vägar för byarnasöverlevnad. Nu lyder kravet: bättre vägar och bredband!Tiderna förändras.

  990916
  t o r s d a g


  Dagpass. Två gånger i månaden måste jag vakna av väckarklockanselaka pipande, väcka sönerna som är zombielika vid den tiden på dygnet.Sminka mig medan vällingen puttrar, borsta tänderna medan jag klär på mig.Skynda, ila. Frukostmackan intas vid mitt skrivbord på jobbet, där pustarjag ut. Medan jag gäspar. *zzz* Tur att det bara är två gånger på 30dar.

  Vill: Ha den där röda soffan som jag spanat in - nu!!
  Vill inte: Jobba söndagen efter redaktionskonferensen.
  Tror: Att jag snart längtar ihjäl mig efter mamma. Nu har vi inteträffats på en månad. Suck.
  Tror inte: Att Villa Medusa på 5:an blir någon succé.Robinsonimitationer går bort.

  990914
  t i s d a g


  Efter en otroligt krävande dag somnade sönerna kl 19. Skönt för mig att haen låång kväll för mig själv och skönt för sönerna att äntligen få sova ut.Anledningen till att dagen varit krävande är att de varit trötta och interiktigtgillat läget. Inte ens äppelpajen jag gjorde föll dem i smaken - och då ärdet illa. Fast det är klart att besöket hos grisarna och hästarna i Grytanvar helt okej och traktorn som startade på gården medan vi var där -förmodligen bästa stunden under grabbarnas dag.

  För att försöka muta sönerna till bättre humör köpte jag en video med Pippi- den tecknade varianten. Och jag måste säga att jag blev överraskad,trodde att inget gick upp mot riktiga Pippi - men den tecknade var faktiskthelt okej. Jag såg hela filmen med grabbarna utan en enda kaffepaus.

  Och så är första kvällen med Ally över. Det känns som om TV-höstenär uthärdlig i och med henne och Ling med mjukt L. Men ett stort BUUför fyran som lagt in en reklampaus mitt i programmet. Sånt klarar vi ossutan, Ally och jag.

  990912
  s ö n d a g

  - något senare

  Glömde en sak angående TV-serien med Helen Mirren. Bara att få sehenne med ring i näsan är värt en titt på dumburken. Jag lovar.

  990912
  s ö n d a g


  Det har vänt något angående TV-utbudet. Den måladedamen med Helen Mirren i morgon och AllyMcBeal på tisdag. Hurra!

  Mer McBeal:
  "Even if I did get past all my problems, I'm just gonna get out andget newones."
  Elin har samlat citat, länkar, bilder och fakta om skådespelarna iserien på sin innehållsrika sajt.

  Skenet bedrar? Den hemtrevliga engelska gamla tanten MelitaNorwood, 87 år, har varit spion för ryska KGB i nästan 40 år ochskvallrat om det brittiska kärnvapenprogrammet och dyligt hemligt.Anledningen var helt enkelt att damen gillar kommunismen. Snacka om att gåin för sitt intresse. Skönt iaf att tanten slipper fängelse, har hon klaratsig undan de brittiska myndigheterna i 40 år så vore det orättvist om honskulle åka dit nu. Ge damen en medalj i stället...

  Snickarångest. Grannarna river väggar, byter ut fönster, tapetserarom och donar. Plus att de har tid att umgås med de två barnen, tillbringatid i stugan vid kusten, jobba heltid och spendera massor av tid viddagiset som drivs som kooperativ. *argh* Vi hinner inte ens med det dagligafejandet. Finns det någon cirkel man kan gå för lära sig tänja på dygnets24 timmar?

  Varning för nysökmotor.

  Till sist. Paulo Roberto talar ut om sitt liv som värsting. Hansäger "Jag slogs för att bli någon". Öh. Han verkar inte ha blivitnågon än för han slåss ju fortfarande. Snurrigt.

  990910
  f r e d a g


  På Åhlens här i stan kan man äta en vegetarisk buffé som verkligen är s u ve r ä n. Inte helt otänkbart att bli vegetarian kan jag slå fast efter ensådan måltid. Sen tänker jag ett slag på min kära vegan-kusin S somvid släktmiddagarna knaprar på sina linser och bönor medan vi andra njuterav stekt röding med potatis och gräslökssmör. *mmm*Nä, jag är allt för bekväm för att bli vegetarian. Men jag har hållit uppmed godis under ett år - två gånger. Vad kallas det? Ejgodisian? Fast detska erkännas att jag hade dispans under julhelgen (älskar Alladin) och jagfick äta chokladfingrar året om för det räknas som kakor. Sånna ärreglerna!

  990909
  t o r s d a g


  Okej, ett avbrott i uppdateringen i går. Men jag gjorde ju om på sidan ochjobbade förstås så jag hade helt enkelt inte tid. Nu har jag samlat allamina länkar under en sida istället för att ha fyra olika sidor. Bra va?Resultatet hittar du här.

  I morgon blir det en lunchdate med J innan jobbet. Mat, prat somvanligt.

  Saker jag vill ha omedelbums:
  En egen mobil.
  (jag får ju aldrig låna sambons... Ericssons nya minsting T28är söt.)
  En iBook.
  (Anna R, Kicki och jag funderar på att köpa varsin och vihoppas på ett erbjudande typ: köp tre betala för två.)
  Bredband.
  (just nu lyder redaktionens lilla slogan helt enkelt:bredband, bredband, bredband...)

  900 kr ramlade in på kontot. Förmodligen pengar från Göran Persson,den gode, men eftersom jag redan betalat in 100 kr i restskatt blev jagväldigt överraskad. Men glad.

  Tillbaka till ämnet mobiltelefoner. Förra nyårsaftonen firade vitillsammans med två par och deras barn. Vid tolvslaget hystade alla vuxnapå festen, utom jag, upp varsin mobil och började skicka mess tillvarandra, släkt och vänner. Och det blev ett hejdundrande liv när allasvarsmess började ramla in. Gissa om jag var avundsjuk, ingen telefon -inga mess. I år är mitt mål att vid årsskiftet ska även Anna äga en mobiloch jag ska skicka meddelanden till telefonen knakar. Sådeså.

  Håhåjaja. Passagens toppfönster har även nått till hem1 - mitt hem.Min protest hjälpte föga. Men som någon slags kompensation för eländet harPassagen ökat utrymmet för sidan till 5 Mb. Tack då. *räcker ut tungan*

  990907
  t i s d a g


  Jag har hittills uppdaterat sidan varje dag den här månaden och jag vill juinte bryta den lovande trenden så jag skriver en rad. I kväll har jag ägnatmig åt att förnya mininnehållsförteckning med frames ochallt. Inte det mest nödvändiga här i livet, men det var kul. Och aldrigförenas de två - nödvändigt och kul alltså. *trött anna tänkertrötta saker*

  Dagens Nasse:
  "Det är bra mycket trevligare att vara två."


  990906
  m å n d a g


  Dagens pust: Varmt. Balkongdörren i sovrummet står på vid gavel,termometern inne visar 25 grader. Men nej, jag klagar inte, absolutinte.
  Dagens tack: Sussie och Pia var 2(av 67 möjliga) som mailade och deras brev var snälla. Raringar.
  Dagens seger: Sönernas vinter- och höstgarderob är snart komplett,sista overallen, ett set regnkläder samt mössa skaffade jag i dag. Nu ärdet bara skorna som saknas, men än är det ju långt kvar tillskotersäsongen.
  Dagens skönhetstips: Nivea Visages nya Eye & Makeup Remover ärtoppen. Krämig och mild och svider inte det minsta, biter bra på kyssäktamascara och vattenfast läppstift. Eller var det tvärtom?
  Dagens grattis: Går till nyförlovade Anna. Ettrungande hurra är på sin plats i hennes gästbok.
  Dagens suck: Hade tänkt mig en lång stunds surfande framför datorn,men jag gjorde bara de vanliga besöken hos mina favoriter, sedan blev jag*urk* tvärless på allt vad segt modem och Internet heter. Hejdå. *kopplarner...*


  990905
  s ö n d a g


  Ännu en högsommardag i september. Man tror nästan inte att det är sant,bikiniväder och bara en dryg månad kvar till den första snön brukar fallahär uppe.

  Dagens Skryt: i tisdags hade jag 67 besökare här på minklottersida. Roligt rekord men jag blir ju lite nyfiken. Vilka är ni ochvad tycker ni? Mailagärna, jag blir alltid glad över kritiska mail, bra eller dåligspelar ingen roll, alltid lär man sig nåt. (Okej då, jag ljög.Jag gillar trevliga brev bäst.)

  Jag har två nya länkar till höger: Siv och Anne. Sidor jagofta är in på så nu tyckte jag att det var på tiden att jag länkade tilldem. Båda skriver bra men på helt olika sätt. Kul det här med nätdagböcker- att hoppa mellan länkarna och gå från den ena sinnesstämningen till denandra. Både stimulerande och inspirerande.

  990904
  l ö r d a g


  En vacker sommardag i september.
  Har haft en genomtrevlig dag i det vackra vädret. Jag och en kompis var påstan och ägnade oss åt saker som är totalt omöjliga när man har tretvååringar och två vagnar med sig. Till exempel fikade vi på det trendigafiket där småbarnsföräldrar icke göre sig besvär eftersom en vagn är svåratt knöka in i lokalen.Vi gick på klädaffären i källarplanet utan hiss, vi provade kläder i trångaprovhytter och samtalade i låg ton när vi promenerade på gågatan, allt föratt inte höras, vilket vi gör i allra högsta grad när barnen är med.
  Sen besökte vi kyrkogården där B ligger. Det är första gången jag ärdär. Nu har gräset börjat växa så smått och gravstenen var den klartfinaste på hela kyrkogården. Hade inte med mig några blommor den härgången, men det gjorde inte så mycket för fler blommor hade knappast fåttplats framför stenen. Jättefint. Det kändes fridfullt att sakta gå frammellan alla gravplatser som lystes upp av blommor i alla färger och värmenfrån solen gjorde att vi nästan inte ville åka därifrån.

  990903
  f r e d a g


  Sådärja. Huset är städat. Nu hinner jag tillochmed sitta framfördatorn en stund innan jag ska handla och hämta barnen på dagis. Snabbt ocheffektivt, min dag är rationell och välplanerad. Det händer inteofta.

  Starka tjuvar sugna på lingonsylt.
  Några tjuvar har under natten mot torsdagen rensat en bäruppköpareslingonförråd i en liten by här i Jämtland. Inte mindre än två tonlingon stals mitt i kolsvarta natten. Och tjuvarna måste ha tränat pågym, de fick nämligen bära lingonen till en bilväg 300 meter frånbärlagret. Jag menar, roligare kan man väl ha som tjuv. Nu har den bestulnabäruppköparen bett kollegor att hålla ögonen öppna om just deras lingonskulle dyka upp. Öh.Hur skiljer man lingon från lingon? Jag säger bara: lycka till.

  990902
  t o r s d a g


  Anderslovprisar Formel 1 och jämför det med en TV-såpa med intriger,olycka och kärlek. Kan inte hitta sambandet hur djupt jag än söker. Det gårju bara runt, runt. Samma bana, samma ljud, samma blaj. Men okej,framgångsrika machokillar kan väl vara kul att se ibland - trist bara attde inte syns så bra där i bilen under hjälmen.

  Torsdag i dag, det betyder fredag i morgon. Då är jag ledig och ska ägna enstor del av dagen åt att röja upp hemma. Jag vill ju inte att barnvaktenska skrämmas bort redan i dörren.

  Fast i såpornas värld.
  Sönerna lekte och busade livligt i vardagsrummet när Rederietssignatur började. Och oj, pojkarna stannade till, högg sig varsin köksstol,släpade dessa framför TV:n, placerade sig där och tittade på Uno ochgänget sittandes blixtstilla. Tänk, två år och redan Rederietfantaster. Hurska detta sluta? Glamour och Vita lögner nästa?

  TV-utbudet känns tunt just nu. Livet kan börja och Trinityhar slutat. Sikta mot stjärnorna är uttjatat och nya programmetFriends på turné med Bert Karlsson känns jobbigt innan det ens harbörjat. Nya såpan på fyran har jag missat helt och när man läsertidningarnas recensioner tror jag inte att jag gjort någon större förlust.Fattig möter Rik. Rik blir kär i Fattig. Riks familj protesterar. Fattigspappa är inte hans riktiga pappa. Riks pappa är otrogen...
  Fast jag tycker ju förstås att Kim Sulocki är lite småsöt, iskäggstubb och allt, så det kan ju vara en anledning att titta. Ja, minsmak förvånar mig själv ibland. Tänk bara att jag tyckte att RalphMaccio i Karate Kid var sexig på den tiden det begav sig. Manhäpnar.

  Fadder för en fyrbent.
  Här i Jämtland pågår det ständigt strider mellan samer och markägare, debråkar om var renarna får beta och inte. Nu provas ett nytt grepp iHärjedalen för att bekosta rättegångskostnaderna: Bli fadder för en ren.Betala 100 kr eller mer och du får ett fint diplom. Låter som en saga menfaktum är att det redan finns flera intresserade utomlands. Men fråga intemig bara, jag gillar inte renar.

  990901
  o n s d a g


  Jag går riktigt bra nu i mina nya svarta skor med hög klack. Ja, hög klackför att sitta på mina fötter - Lillbabs hade nog skrattat rått omhon såg dem. Men precis när jag trivs med klackarna läser jag att nu skaskomodet vara platt och släpande. Jag är alltid så fel ute... men det göringet. Jag är glad ändå.


  platt å rätt

  Jag vill göra om layouten på sidan, men det känns som om tiden inte finnsoch kreativiteten bara räcker till för det dagliga jobbet. Inget överskott,liksom. Hur göra? Jag fortsätter väl glutta avundsjukt på t ex Andreasoch Jez sidor. Och suckaroch suktar.
  Janniskiver ner tre glädjesaker varje gång hon uppdaterar sin dagbok. Braidé. Jag ska prova:

 • Mina skor med klack.
 • Raiderraden i godisautomaten.
 • Barnvakten som kommer på fredag.