20000428
t o r s d a g

Du har väl deklarerat? Man ska inte vara ute i sista minuten, för vips, visar det sig att det saknas papper och blanketter och vem ska man vända sig till när det står 1:a maj på almanackan? Själv skrev jag på min förenklade deklaration i dag, i god tid. :-)

Påskledigt i helvetet...
Redan på långfredag var jag slut, på påsklördagen kom smärtan och den höll i sig ända fram till måndag eftermiddag. Min mage pajade helt. Katarr, katarr, katarr... Vilken plåga. Så nu har jag inte druckit kaffe på nästan en vecka, det är personligt rekord. Fast aldrig mer ska jag ha så ont, nu finns ju Losec receptfritt på apoteket. Halleluja!
Gå till doktorn? Nä, inte. Har en skräck mot gastroskopi.

Varför är det inget bra på TV nu för tiden? Ally byts ut mot hockey jämt och ständigt och de brittiska serierna är tyvärr allt för sällsynta. Gladiatorerna underhåller men ger inte mycket. Rederiet slutade jag titta på redan när kaptenen dog i branden och filmerna på fyran har man redan sett, flera gånger. Och nu efterlyser man tävlande till Sikta mot Stjärnorna igen. Nää, kom på nåt nytt.

20000421
l å n g f r e d a g

När jag var liten var långfredag verkligen lång, inga affärer öppna, allasmå kiosker hade bommat igen, bara urtrista program på TV och godiset hadetagit slut redan på skärtorsdagen.Nu har jag nyss varit på en av de mängder affärer som håller öppet i dag ochbland annat köpt mer godis - vi fick besök i går av minst 20 olikapåskgubbar och kärringar och de var ena rackare på att ätagodis allihopa.

Sönerna vägrade vara påskkärringar. De var otroligt skeptiska mot alla somhade målat kinder och näsa. Och det kom inte på fråga att de skulle ha nåthuckle på sig, inte ens hatt gick hem.

I morgon bitti åker vi till mamma och pappa. Det känns skönt att få åka tillett färdigpyntat hem. Och jag lovar att där finns det massor av påskris,tulpaner och vårlökar i massor. Skinka, lax och sill har mamma redan ordnat.Påskägg med godis väntar på grabbarna. Det enda jag behöver göra är att ledaarbetet när äggen ska målas.Och det tar jag så gärna på mig.

Det går fort nu när snön försvinner. Nu är det jag som vill hejda värmen enaning. Vänta bara till efter helgen, sen kan sommaren få komma. Men just nuvill vi ha en minusgrad och klarblå himmel. Du där uppe som bestämmer, hördedu det?

Och till sist ett stort grattis till Lovisa ochFredric som fått en liten Anton. Väntar med spänning på första bilden.:-)

g l a d p å s k !

20000417
m å n d a g

Fråga oss jämtar om vi känner till aprilvädret, så svarar vi dig med enfnysning.
I förrgår regn, i går sol varvat med regn, i dag snö i massor.
Trots att jag vet att fler bakslag är att vänta så blir jag så trött varjegång... Allra helst när jag hör att södra Sverige har solsken och upp till15 grader varmt.

Är hemma med sönerna denna förmiddag, deras magar är inte i form så vi busarhär hemma och tittar ut på snöstormen i stället för att vara i den och påjobb och dagis.

I helgen har vi delat upp oss, S och sambon drog till stugan, jag och T harvarit på stan, fikat, tagit kort i automaten, åkt helikopter, shoppat. Mentreårige T är som alla andra killar, vi hinner bara gå in på affären när hanbörjar hojta: "Men nu är vi färdig, mamma. Nu går vi ut, skynda dig då." Det måsteligga i pojkgenerna, denna avsky till affärer.

20000410
m å n d a g

Moderna tider.
När jag lekte affär när jag var liten gjorde jag omsorgsfullt en butik bakommig med ett visst urval av prylar. Sen fick kunden komma fram till kassanoch förklara vad den önskade köpa. Jag knappade omsorgsfullt in varan på minlåtsas-kassaapparat och räckte fram den till kunden...

Studerade sönerna i dag när de lekte affär. S stod bakom två stolar somagerade kassa. T gick runt i huset och plockade åt sig saker han ville köpa.När han var nöjd travade han fram till S i kassan. S tog prylen, höll denframför sig några sekunder och lät: betal-betal och gav tillbaka dentill T som var en glad och nöjd kund. Det tog ett tag innan jag fattade vadbetal-betal-proceduren betydde, det var såklart apparaten som läser varansstreckkod som S använde sig av... Borta är mysiga butiker, det är snabbköpetsom gäller...

Den som spar han har... mycket skräp.
Har haft en stor sorteringsdag i dag. Det är dags för grabbarna att flyttain i gästrummet med sina nya sängar, deras gamla rum ska endast användas somlekrum. Ut ska då allt som jag och sambon samlat på oss i kartonger igästrummet. Eller rättare sagt som bara sambon samlat på sig. Vi är väldigtolika på den fronten, jag gillar att kasta gammalt rat för att ge plats åtnya fräscha saker. Sambon tycker det är onödigt att köpa nytt närden grejen man köpte för 20 år sedan fortfarande fungerar fint. Jag tyckeratt gamla prylar kan slängas i sin helhet. Sambon vill gärna återvinna allti minsta detalj, i syftet "det kan vara bra att ha". Och av någon anledningär det alltid sambons vilja som går igenom, och vårt förråd börjar likna engammal skrotaffär. *suck*

20000409
s ö n d a g

På musikfronten:
Är inne i en soft period (är nästan alltid det) och i cd-växlaren varvasLisa Nilsson med Adolpshon och Falk med Regina Lund med Tanita Tikaram.

På hemmafronten:

S är förkyld, sambon är jätterädd att snön försvinner innan påsk, T är ensjusovare och jag tycker det är toppen att mina treåringar kan sova ändatill halv elva vissa söndagsmornar.

På jobbfronten:
Är ledig i tre dagar och det känns helt underbart.

20000403
m å n d a g

Längtar efter sommaren.
Jag har fått igenom hela min semester, vilket betyder sex veckor i juli ochaugusti. Och vi har inga måsten i sommar, stugan är målad och klar och huseti stan ska inte målas om i år, så nu ska vi bara njuta av ledigheten. Detblir iaf en liten resa i Sverige, Astrid Lindgrens värld och Kolmårdenförstås. Besök hos släktingar, vare sig de vill eller inte och en långvistelse hos mamma och pappa är inplanerat. Bara solen ville planera in sigsjälv lite så blir det här nog bra.

På fiskafänge.
I lördags var det pimpeltävling några mil utanför Östersund, och visportfiskare (?) var naturligtvis där. Sambon och P stod för fisket, jag ochJ jagade barnen på isen, käkade massor av korv, drack kaffe från denmedtagna termosen, kollade in yttepyttefiskarna som pluppade upp från allahåll. Sambon gick inte lottlös därifrån - ett par tubsockor blev hans vinst.Och P vann en burk med hjortronsylt.

Ett typiskt rån i typisk glesbygd.
I söndags morse begicks ett rån på Konsum i Sveg, Härjedalen. De maskeradeskurkarna bakband personalen med tejp, men när de skulle ta hand om detstora bytet visade det sig att det fanns inget. Kassan blev bankad kvälleninnan och när rånarna slog till fanns endast växelkassan. Vilken miss...Rånarna gav upp, tog volvon och pös. Personalen tog sig loss och ringdepolisen för att de skulle ta upp jakten på förövarna. Då befann sig poliseni Funäsdalen vilket betyder en och en halv timmes bilkörning till Sveg...Tjuvarna hade gott om tid att puttra från brottsplatsen, inte ett örerikare.