20000831
t o r s d a g

Midnatt. På jobbet.

Ja, sambon blev glad över presenterna. Och nu kan jag avslöja att det var kläder i paketen. En jacka och byxor. Samt en Peak Performance-mössa. Nu kan han glänsa i skoterspåret.

Mer kläder. Eftersom det snart är dags för bröllop och fest roade jag mig i dag med att gå på stan och prova, prova, prova. Jag började sucka, sucka, sucka. Jag provade rosa, lila och vinröda kreationer. Med snurror på, med bollar, nån med mojänger och rutor, röda, lila, blå. Jättesnygga, men inte på mig. Och så tjock jag var ­ det lilla provrummets speglar fick mig att se fet och ful ut och det var säkert inget fel på speglarna. Usch. När jag bara ville gå hem och meddela brudparet att jag skulle komma naken såg jag den. Kjolen. En enkel, rak och ganska kort kjol i blågrått med ett diskret rutmönster på. Superelegant. Till den en ljusblå silkig skjorta med trekvartsärm. Äntligen. Enkelt men otroligt elegant.

Sen kan jag erkänna att jag tycker att mancesterbyxorna som kommit tillbaka i modet denna säsong är skitsnygga. Faktiskt. Men kanske inte på bröllop.


20000830
o n s d a g

22-tiden. På jobbet.

Kvällspass igen. Dags för kroppen att vända på rytmen igen. *snurr, snurr*

I dag är jag glad för att:
­ Jag ska åka till hufvudstaden en helg i oktober med tre tjejer. Hotell, shopping och god mat. Åsså fnitter förstås, mycket fnitter.
­ Jag har handlat en fin-fin present till sambon som i morgon blir 34. Jag säger inte vad, för ibland tjyvläser han här minsann. Och om du läser Lars: Detta blir toppen när vintern kommer och skotersäsongen får fart. Jag vet att du längtar!
­ Jag har klippt mig. Inte så mycket men jag är nöjd ändå.

Lånade Harry Potter av A på jobbet. På engelska. Det ska bli skoj att: A) Äntligen läsa denna succébok och se om jag förstår var det fantastiska finns. B) Fila på min engelska, det gör jag allt för sällan.

Har sett succé(?)dokusåpan Baren för första gången. Såg först ut som en ganska vanlig variant. Folk pratar skit om varann. Någon gråter. Någon tycker polarna är taskiga. Någon är full... Plötsligt dyker en knäppgök med järnrör upp och dänger en polare i ryggen!! Sen blir det fullt slagsmål, till och med kameramannen lägger ifrån sig utrustningen för att gå emellan. Va? Den såpan måste jag se mer av. Vad händer härnäst? Knivar, kravaller och upplopp. Wow.


20000828
m å n d a g

Mitt på dagen, på jobbet

Ock, ock. Vilken kortspelsälskande släkt jag har. En stor del av helgenägnades åt Gubbe, ett kortspel som faktiskt är väldigt skoj... Sambon varmed och spelade och vann någon omgång, så nu är han accepterad av släkten på riktigt.
50-åringen A blev förresten ganska förvånad när tjocka släkten dökupp utanför dörren. Sen blev det mat, skratt, sång och samtal för hela slanten, hela natten, hela helgen. Jag hade väldigt trevligt, och sönerna verkade gilla att vara där kalaset var.

I dag är jag trött. Projekt Vända-tillbaka-dygnet har inte lyckats och i dag får jag betala för det än en gång. Kaffe, dextrosol och glass stoppar inte gäspningarna.

Veckans TV-tips.
I kväll är det Den nakne kocken på TV. Cool kock i London som delar med sig av sina knep i köket i en ryslig fart. Hur kul som helst.


20000825
f r e d a g

Efter lunch, på jobbet

Ah, hur ljuvligt är det inte när fredagens arbetspass börjar närma sig sitt slut? Om jag bara inte vore så trött, jag nära halvligger på tangentbordet. Varför kan jag inte sova före 01 på nätterna när klockan ringer redan halvsex på morgonen? Jag måste lära mig vända tillbaka dygnet!

Jag kanske somnar i kväll. Ska på stort kalas med hela familjen, vågar inte skriva mer i fall att födelsedagsbarnet råkar läsa här. Men det är en Överraskning med stort Ö. Och då vore det skoj att hålla sig vaken lika länge som resten av gänget.

Kicki har börjat simma. Jag ska också ta upp mina besök på badhuset här i Östersund. Jag fick nämligen ett klippkort på badet i morsdagspresent (!) och jag brukar vara och plaska omkring där rätt ofta. Men under sommarmånaderna är det inte värt att hålla till i detta turistparadis. Då kommer nämligen norrmännen och invaderar Storsjöbadet i stan, väder och vind spelar ingen roll, det kryllar av norska mammor, pappor, barn och badringar. Jag gillar verkligen inte trängsel så jag stannar hemma och fyller på badkaret i stället.


20000823
o n s d a g

På kvällskvisten, hemma.

Lite städning, lite nytt.
Blev lite kreativ i går, så jag gjorde om min sajt litegrann. Det var när jag höll på att städa bland mina filer, strukturera upp och sortera imappar, som jag kom på idén. Varför inte göra om lite när jag ändå är inne i varje dokument och rotar? Sagt och gjort. Så här blev resultatet. Kanske inte de största förändringarna, men lite nya färggranna rubriker piffar väl upp ibland.
Har ännu inte sett hur sidan ser ut i Netscape. Eller med Mac. Ser du något oläsligt eller knasigt? Skicka gärna ett mail.

Är glad och ledig just nu. Myser mest med sönerna. Eller myser och myser. De verkar vara inne i en slå-brorsan-hårt-period, för huga vad de slåss. I dag har jag brytit deras brottningsmatcher flera gånger. Hoppas att det bara är en av dessa tillfälliga perioder som barn har, annars måste vi nog dela avhuset i två pojkzoner, där de inte kommer åt varandra, för att få lite ro.

Saker jag funderar på just nu:
* Vad ska jag ha på mig på J:s bröllop?
* Finns det någon ångerperiod för Teliaaktierna? För det har jag gjort -ångrat köpet.
* Ubåtsmännen. Hur hade de det egentligen nere i djupet? Eller lever de ännu? Denna tragedi har kantats av olika uppgifter från den ena dagen till den andra. Det enda konkreta har varit de sörjande anhöriga som förtvivlat fått stå på sidan och lyssnat på ryska myndigheters velande.
* Dygnsrytm. Min är konstig. Upp och ner. Först jobba en vecka kväll, sen ledighet. Jag har inte lagt mig före klockan 2 på lääänge. Och i morgon börjar jag 6.30. *brrr*

Klippt vare här.
Den inbokade klippningen för grabbarna hos frisören gick inget vidare. Vi gick dit långhåriga, sönerna klippvägrade, vi gick hem lika långhåriga. Men sen köpte jag en sån där fantastisk hårklippningsmaskin. Så nu är de små nyklippta iaf. Kanske inte den snyggaste klippningen, men betydligt bättre än den långhåriga varianten.


20000818
f r e d a g

Midnatt, på jobbet.

Det bästa med att jobba fredagkvällar är att jag vet att jag får sovmorgon nästa dag. På vardagarna ska jag upp med sönerna på dagis. Då går jag iofs och lägger mig en stund mitt på dagen i stället, men det är inte samma sak som att bara kunna vända på kudden och somna om. Så fredagkvällarna utnyttjar jag till max oavsett när på natten jag kommer hem. På med flanellpyjamasen, fixar lite fika, kurar ned mig i soffan under mysiga filten. Ser en inspelad film, eller njuter av en god bok...

Ikea damp ner i brevlådan. Deprimerande. Inte katalogen, utan att man inte har tillräckligt mycket pengar för att byta ut alla möbler i hela huset.

På ett ställe har vi faktiskt nya möbler. På grabbarnas rum. De fick nya sängar, växa-sängar som är 90 breda med tjock madrass, vilket betyder att när gäster kommer drar man lite i sängändarna, lägger till ett par madrasser - och vips har man gjort sig två sköna gästsängar.
Nu var det inte det enklaste att få hem dessa sängar. Leveransen drog ut på tiden, och när de väl dök upp var inte lådorna som ska vara under sängen med. Vid ihopskruvningen saknades förstås mojänger som någon glömt packa ned. Strul. Sambon ledsnade och röt till så nu har jag ett presentkort på 500 kr tillgodo. Tack för det.

20000816
o n s d a g

Det är kul att surfa, kul att läsa andras dagböcker. Det är kul när jag är hemma och sitter vid pc:n och har det bra. Men det är inte kul när jag är på jobbet och anväder Macintosh och Netscape. Varför kan det inte se lika utöverallt, i bland går det knappt läsa när texten är yttepytteliten och finns knappt. Tröttsamt.

Har en sjuk son hemmavid. Nu dröjer det förmodligen inte länge förrän den andra sonen insjuknar i feber. Och de hann vara på dagis i tre dagar. Dessa bacillusker. Tröttsamt.

20000815
t i s d a g

Borde gå och klippa mig, men nä, jag ska inte. Nu ska håret bli längre igen- helst ner till rumpan. Eller iaf till hakan.

Två som ska klippa sig igen är sönerna. Beställde tid i dag och jag bad särskilt om en tålmodig frisör som har full förståelse för envisa barn som hatar att sitta stilla. Den här gången ska de två få olika frisyrer, alltför att underlätta för kompisar och grannar att se skillnad på mina sötnosar. Men grabbarna klarar det egentligen galant själv, de förklarar så gärna för dem som inte vet vad de heter.

Ringde hem och frågade sonen vad han gjort på dagis i dag.
- Lekt doktor, sa han.
- Jaha, var du doktor då, frågade jag.
- Nä, zebra!
Jag antar att det är veterinären som varit i farten.20000814
m å n d a g

Tillbaka på jobbet efter sex härliga lediga veckor.
I går kändes det tungt att omställa sig till jobbsitation från slappasituation. Men i dag när jag väl är uppe och det snart är dags för lunch känns det inte alls så illa. Det enda som känns lite trist är att det är så oerhört länge till nästa gång man har lång sommarsemester.

Var lite nervös över hur sönerna skulle reagera när de skulle på dagis imorse efter den långa ledigheten utan tider att passa och plikter att sköta. Men det gick jättebra. De har nog saknat alla kompisarna.

Under vår sista lediga vecka har vi bara varit hemma, men inte bara slöat faktiskt. Vi har fortfarande inte målat huset färdigt, en snutt här, en list där saknas. Men vi är på mycket god väg. Andra nyttigheter är häcken som är nyklippt, saften som är kokad, bullarna som är bakade (för första gången harjag gett mig på kanelbullar, det blev succé), kroppkakorna som är gjorda och redan uppätna (till och med godare än mammas). Och jag får inte glömma alla skåp och lådor som är torkade och städade. Phu! Gissa om jag är stolt över mig och min duktiga familj.

Har även sorterat fotografier från förra året och satt in i album. Och precis när jag var klar damp tre rullar från denna sommar ner i brevlådan. De lär nog få ligga till nästa år, nån nytta på duktigheten får det va!


20000808
t i s d a g

Tidigt, tidigt på tisdagmorgon. Eller sent, sent måndagkväll...

Hela mitt hus sover. Men Anna kan inte. Sov för länge i morse...
Egentligen vet jag inte om jag kan sova eller inte, har inte försökt. Menjag känner mig inte trött, och när jag inte gör det går jag helt enkelt inteoch lägger mig. Rätt skönt att vara vaken ensam, oftast läser jag meneftersom jag inte har någon bok sitter jag framför datorn en stund istället.

I sommar har jag oftat pratat om att jag vill gå på bröllop. Det var sålängesen och det är ju så fiiint. Och vips, damp det ner en inbjudan ibrevlådan. En fd arbetskamrat ska till att gifta sig i september och detvill jag förstås inte missa.

För att återgå till ämnet camping som jag nämnde tidigare i dag (eh, i går) så är det ett speciellt sätt att tillbringa sin ledighet. Och jag är inte entypisk campare. Det var allt lite jobbigt att dela toaletter och duschar med hundratals av människor på en trång yta. "Det krävs övning", sa en klok släkting. Och det har hon nog rätt i. Kanske går det bättre om man gör det till en tradition. Och varför inte? Vi har en stor del kvar att utforska av Sverige.

Sonen, tre år, har varit på sitt första disco i dag. Det var grannarnas barn som ordnade tillställningen. Ja, tänk. Snart blir det disco på fritidsgården, sen på stan. Hur ska en orolig mamma klara den utvecklingen? Men i dag behövde jag iaf inte oroa mig för sprit och droger, det enda jag funderade på var hur grannbarnens föräldrar stod ut när "Maja min piraja"spelades om och om igen...


20000807
m å n d a g

Tillbaka. Har semestrat i södra Sverige i ett par veckor och hälsat på släkt, vänner, Pippi Långstrump och djuren på både Kolmården och Skansen. Har haft det toppen i våra små campingstugor (men oj, vilket stök det är att bo på en camping). Men är det inte typiskt, här bestämmer man sig för att åka söderut där värmen brukar vara, och då lägger sig Östersund i topp på listan med flest soltimmar. Lagen om alltings...

Men det är härligt att vara hemma igen, den egna sängen är alltid bäst. Sönerna är hos kompisar, sambon ser på en film, jag har just beställt lite vinterkläder till barnen. Är ledig en vecka till. Planerar att göra ingenting. Kanske städa förrådet, åka till stugan nån dag, gå på Jamtli med J. Kanske, om vi får lust.

Nä nu ska jag surfa lite. Bokhögen har tagit slut, måste fylla på.