20000229
t i s d a g

Skottdagen.
Nej, jag har inte friat i dag! Tänker vänta fyra år till och hoppas under tiden att någon annan hinner före.

I morgon käkar vi tårta på ÖP. Vi firar att vi är så bäst, upplagan ökar och avståndet till konkurrenten blir större och större. Det är kul när det går bra.

Det tar sig. Hittar nya fynd på bokrean mest varje dag och högen Olästa böcker vid min säng ökar. En sån hög ska alltid finnas.

I morgon höjs bensinpriset igen. Det känns som om man vill utbrista:
­ Bestäm er nångång!!

20000224
t o r s d a g

Ett nöje som både är utomordentligt intressant och dessutom gratis är att studera människor. Jag kan sitta länge på offentliga platser där människoströmmen är stor och bara titta, undra och fundera. Bussen är ett bra exempel. Under min lilla tur i morse på 15 minuter hann jag analysera och fundera en del.

- Damen som klev in på hållplatsen efter mig. Kort, blekt hår - blekt alldeles för många gånger för håret höll på att torka sönder - verkar trött i dag. Förmodligen en småbarnsmamma. Var ungarna vakna i natt? Ja, influensan härjar ju ordentligt nu, så hon har nog fullt upp.

- De två äldre herrarna med keps som alltid sitter bredvid varandra när jag kommer in i bussen. Säger inte mycket, men verkar känna varandra. Kanske känner de varandra väldigt väl eftersom de inte pratar, de behöver inte säga något, de vet ändå. Jag gissar på nära grannar - sådana som bjuder in varandra på kaffe på helgerna eller träffas på gården och diskuterar bilproblem eller vädret. Förmodligen skottar de varandras gårdar om någon av dem är borta. Och på semestern tar de hand om varandras post.

- En skäggig snubbe smyger in, lyfter inte fötterna från golvet så mycket när han går. Han ger ett flytande intryck. Hans utseende påminner om ZZ Top. Mycket hår och enormt mycket skägg. En keps och stora 70-talsglasögon gör att man inte ser så mycket av människan bakom masken. Ungkarl, konstaterar jag. Ingen fru hade accepterat hans utseende. Jobbar på en liten bilverkstad, äter lunchen direkt från snuskburken som han ställer i värmeskåpet när han kommer på jobbet. Korv och makaroner, det är det enda han kan tillaga med finess. Ja, jag är nästan säker.

- En tjej kommer in som känner damen med det trasiga håret. Ska till samma ställe, samma arbetsplats. Ytterligare en dam går på som verkar känna de två, ännu en arbetskamrat. Vårdpersonal tänker jag direkt, eftersom bussen går förbi stadens sjukhus.

Mer hinner jag inte tänka innan bussen stannar, och jag ska av.
­ Hejdå, trevligt att träffas.
Jag säger inget, jag bara tänker.

Inte bara Italienare utan pappa också.
I tisdags fick Italien en ny lag som säger att pappor har rätt att vara hemma med sina barn med ersättning. Förr var det bara mamman som hade den rättigheten. Tänk att de var tvungna att komma in på 2000-talet för att fatta att den lagen skulle införas.

20000223
o n s d a g

Samtidigt som Martin pysslade i TV4:s Äntligen hemma i går kväll stod jag och målade i köket. Vi var i symbios han och jag, två blev ett, liksom. Äntligen är våra nya, hela, köksluckor på plats, solgula och somriga - hela köket blev en varmare plats att vara i, och kanske lagar man godare mat nu. Eller mera mat nu. Det tråkiga är bara att nu ser allt bakom och runt luckorna så grått och trist ut - så jag har börjat mitt nästa projekt med att måla vitt, vitt, vitt.

Jag har blivit stammis på badhuset i Östersund. En eller två gånger i veckan är jag där och relaxar och mår gott. Jag börjar sakta men säkert hitta formen nu, snart är jag tiptop och redo för nya utmaningar i livet.

Såg ett par klarröda chinos på stan, så fina. Jag har bara tio minuter på mig efter jobbets slut innan jag ska hämta sönerna på dagis, men om jag springer så hinner jag investera.

Och visst blev det böcker på rean, av Håkan Nesser och Anna-Karin Palm samt en barnbok för kvällsläsningen.

20000219
l ö r d a g

Och precis när son nr 1 blivit frisk och feberfri får son nr 2 hosta och hög feber. Så medan sambo och son nr 1 har haft en heldag med bio och skoteråkning har jag och son nr 2 varit inomhus och vilat och tittat på Disneyfilmer. Mitt troll mår lite bättre i kväll så i morgon hoppas jag på lite uteliv också.

I dag kom hon. Liten och söt, syns knappt. Kan göra många saker samtidigt och låter så fint när hon vill ha uppmärksamhet.
Ja, jag har äntligen skaffat mig en egen mobiltelefon... Bestämde mig förra veckan när bilen stannade i en rondell och fanskapet vägrade att starta. Eftersom jag inte hade någon telefon klev jag ur bilen och såg förvirrad ut. Det funkade också, för snabbt stannade en herre med en jättefin och funktionell bogserlina. Han släpade bort mig till närmaste mack, och där kunde jag äntligen hitta en telefon och ringa efter hjälp. Det blev snälle P på tidningens sportredaktion som blev min räddare den dagen. Och bogser-farbrorn förstås.

20000214
m å n d a g

Alla hjärtans dag år 2000.
Jag och sambon träffades väl en kvart ungefär, den var den tid vi hade tillsammans mellan hans båda jobb. Men på den korta tiden hann vi med att både byta hjärtepresenter och äta middag.

Sonen är sjuk, sjukare, sjukast. Usch, uschligare, uschligast.

Grammisgalan år 2000.
 • Öh, var tog tjejerna vägen?
 • Bara inte Petter vinner...
 • Sahara Hotnights borde ha fått nykomlingspriset.
 • Patrik Isaksson. Yes. Men glömde han att klä upp sig?
 • Kent - kaxiga.
 • Luk - töntiga.
 • Robyn - full av kärlek.
 • Leif Pagrotsky. Vilken oproportionell snubbe, kan man ha så stort huvud till en sån liten kropp?
 • Thåström, var blev han av?
 • Sofia Erikssons klänning var ...hm... unik.

  20000209
  o n s d a g

  Har tänkt uppdatera denna sida flera dagar nu. Sätter mig ner framför datorn, startar HomeSite, tar upp dokumentet, lägger fingrarna på tangentbordet... sen tar det stopp. Har absolut ingenting att skriva, letar långt inne i min hjärna, men det enda jag hittar är saker som jag inte vill dela med mig av eller saker som ingen annan skulle ha något som helst intresse av att läsa. Därför låter jag bli. Och hade jag inte skrivit om just detta hade det inte blivit någon uppdatering i dag heller. Men jag lovar att återkomma när mina tankar och ord tillåter detta.

  20000206
  s ö n d a g

  Östersund, Jämtland, Södra Norrland = Regn, plusgrader, slask. Jag fattar ingenting.

  Måste alltid ha något att se fram emot för att klara av tillvaron. Problem oroar jag mig inte för förrän de är över mig, men ljusglimtar vill jag längta efter, veckor i förväg. Februari har inte mycket att komma med, det ska väl vara semlornas ankomst då. I mars ska jag på kurs i webdesign, en liten glimt i mörkret. April tror jag solen återvänder, den traditionella skoterturen med vänner väntar. Brukar vara urtrevligt. Maj - tja, jag blir 29. Inte mycket att hurra för, men en tårta kan det bli. Och hela tiden blir dagarna ljusare, mörkret får allt mindre del av vår dag. Okej, det finns hopp om livet.

  20000203
  t o r s d a g

  Hipp hipp hurra
  pojkarna blir tre i da.

  I går kväll gjorde jag tårta, slog in några presenter och pyntade köksbord och lampa med serpentiner och ballonger. På bordet paketen. Så när grabbarna kom ner för trappen i morse blev det stor lycka. Leksakerna de fick lät högt, känner redan att det kommer att bli tufft med allt tutande och surrande. Lyckligtvis brukar inte batterierna räcka allt för länge. Senare i dag blir det plättar, sylt och vispad grädde, kompis Samuel äter med oss. Fler paket, tårta förstås. Flaggan är hissad. En stor dag för små grabbar.

  Gjorde mig själv en tjänst. Efter middagbestyr och nattningsgöromål häromdagen pös jag i väg till badhuset och relaxavdelningen. Bastubad och bubbelpool verkar läkande för både in- och utsida. Solning ger en extra d-vitaminkick. Lugnt tempo som helt bryter av den vardagliga hinna-med-takten. Helt okej, faktiskt.