20000715
l ö r d a g

Tjohoo. Jag hade shorts på mig i dag, flera timmar. Och när vi sluligen gick inomhus var det inte för att solen försvann utan för att myggen jagade in oss. Så är det att bo i Jämtland.

På tal om mygg. Vi köpte ett fiffigt myggnät till vårt rum. Först klistrar man kardborre kring fönstret, sen sätter man fast myggnätet på det. Bara att ta bort när vintern kommer och sätta tillbaka nästa sommar. Enkelt.

Är fortfarande kvar hos mina föräldrar. I morgon kommer min bror hit men dagen efter pyser jag och sönerna tillbaka till sambon i Östersund. Vi ska packa upp, tvätta och packa ner. Däremellan hoppas jag att jag hinner göra klart sönernas nya rum, måla ännu en hylla och måla lite på huset. Men bara lite.

Kraven på underhållning är inte så höga när man är på landet. Här blir det lilla roligt. I dag packade vi fikaväskan och gick ner till sjön. Lite fika på bryggan och humöret var på topp.

Och ring absolut inte till Börje Salming, Pernilla Wahlgren och resten av kändisarna som syns på reklamen. Den största delen av pengarna går direkt till Comviq och inte till BRIS (hörde jag just på nyheterna). Bara ruffel och båg, ruffel och båg.

20000713
t o r s d a g

Mitten av semestervecka 2.
Och vädret är piss. Visst är det trist att alltid prata om vädret, men hur ska man kunna låta bli när så mycket hänger på det? Det har varit gråmulet och regn här i flera dagar, vi håller mest till inomhus och går varandra på nerverna. Sönerna iaf, som slåss ibland så hårtestarna yr. Vi skulle åka och ta upp näten som sönernas morfar la ut på sjön i går, men nu blåser det och regnar så det känns inte direkt kul att åka båt med grabbarna.
I kväll blir det iaf cirkus i Strömsund. Det blir första gången för sönerna och andra gången för mig. Lite hästar och clowner kan nog pigga upp på vår semester.

Nästa vecka åker vi söderut och jag hoppas få ha shorts på mig åtminstone några dagar under den turen.

Jag har monterat upp mammas nya dator och fixat uppkopplingen så nu kan jag kolla mailen och uppdatera sidan även här ute på landet. Och på kvällarna har vi datorkurser, mamma är en ovanligt begåvad elev. Pappa har inget intresse av att sitta framför datorn. Inte än i alla fall. Men vänta bara tills jag har visat honom spelen. :-)


20000708
l ö r d a g

Min första semestervecka är snart slut och det har varit... hemskt!
Det har varit skönt att vara ledig förstås, men mycket annat har varit jobbigt. Stackars S har ramlat och föll så illa så nu kan han inte räta på nacken. Vi hade planerat att åka till mina föräldrar, men nu blir vi kvar hemma, nära till sjukhus och röntgen som förmodligen blir aktuellt på måndag.
Som tur är har pojken inte ont, men oron är jobbig.

Sen har så mycket annat gått fel i veckan, smågrejor bara, men det har liksom inte funkat nånting. Ocn när regnet öser ner tappar jag helt inspirationen här hemma. det mesta förfaller, sönerna bråkar och jag blir så trött på allt och orkar inte ta itu med saker. Nu vill jag bara att S blir bra, och sen rymmer vi från stan.