20000629
t o r s d a g

Aj, aj...
Tre dagar kvar till semestern, och jag känner att magkatarren gör sig påmind igen. Skit!

Pocketmail är en suverän tjänst inför semestern. Bara att ladda upp med ett lager inför regniga dagar. Jag bor ju i Jämtland (mycke regn blir det) så jag har redan beställt. :-)

Och den uppmärksamme märker att jag uppdaterat fyra dagar i rad. Sista rycket inför semestern, typ.

20000628
o n s d a g

Vem kunde anat...
I dag när jag målade den gamla bokhyllan som ska stå i sönernas nya rum (allmogegrönt) slog jag på ett gammalt blandband från -89. Och medan jag målade njöt jag av minnena som pluppade fram allt eftersom godbitarna spelades.
Sommaren 1989 var jag 18 år. Blandbanden spelades på hög volym i pappas gamla Mazda medan vi tog en sväng till Jokkmokk för att kolla läget. Sen hem igen för att käka lite. Tillbaka till Jokkmokk för att köra raggarrundan runt byn på kvällen. Kanske fika hos någon eller glo på en videofilm fram på nattkröken. Inte visste jag då att jag 11 år senare skulle stå i mitt eget hus för att måla en hylla åt mina två barn...

Eftersom jag vet att Pernilla kommer att läsa denna sida i dag eller i morgon (am I right?) så passar jag här på att gratulera henne till att nyligen ha blivit fru! Grattis och lycka till med livet och kärleken, tjejen.

Jag vill också gifta mig en dag. Inte bara vara förlovad, inte bara vara sambo. Men jag tänker inte fria till sambon än, först vill jag få låååångt hår så jag kan sätta upp håret i en ursnygg frisyr med blommor och blader. Sen vill jag bli smalare så jag bär den vackra klänningen med elegans. Sönerna ska bli lite äldre så de kan vara med på festen längre än till 8 på kvällen. Och medan håret växer väntar jag på att sambon friar först...

20000627
t i s d a g

Är det konstigt att man längtar bort i bland?
Nu är det nära att jag bokar en resa till land bortom molnen, till ett land där solen värmer och ölen är kall. Ser framför mig hur vi i maj nästa år vinkar hejdå till regniga Östersund och skålar för chartertrippen vi har framför oss.
Nästa gång vi åker utomlands hänger barnen med. Det lovade jag mig och dem när vi var utan barn på Korfu i fjol. Jag ringde hem för flera hundra, jag saknade grabbarna så enormt. Så är det någon som har tips på bra ställen på sydligare trakter där barn trivs och miljön är bekväm? Skicka ett mail. Just nu lutar det mot ett Sunwinghotell på Cypern, men man kan ju alltid ändra sig.
Nu ser jag förstås fram emot årets semester (fem dagar kvar) och den lugna vistelsen hos mamma och den roliga (och soliga) vistelsen i södra Sverige. Sambons syster med familj har nyss köpt en ny båt, och de har lovat att visa oss lantbor Stockholms Skärgård.
Jag längtar förstås efter Nicke, Eva och Jonas, efter jordgubbarna man plockar själv och efter sovmorgon och sena sommarkvällar.

20000626
m å n d a g

Tillbaka i staden. Utvilad, mätt och nöjd.
Har vi gjort något speciellt? Njaä, inte mer än alla andra en sån här helg, men det är härligt med svenska traditioner. Jag har sparkat med benen till Tre små gummor och viftat med svansen i Små grisarna. Jag fick hårda karameller i huvudet när godisregnet haglade och ostmackorna med getmese var helt underbara...

I år skippade jag dock dansen på logen bortom skogen i byn. Jag var trött helt enkelt, och har inte längre lika kul på dessa tillställningar där det största nöjet brukar vara att hålla till på parkeringen och i skogen. Det är inte många som lyssnar till det tappra dansbandet på den otroligt minimala scenen där Yvonne (i neonrosa klänning) och resten av orkestern (ikädda svarta kostymer med rosa detaljer) slåss mot myggen samtidigt som de ler mot den fåtaliga publiken. Men sambon var minsann på logdans. Och han fick vara med om grejor: kasta pil, äta korv och titta på slagsmål till självaste Östersundspolisen kom för att skingra folkmassorna. Eller rättare sagt, jaga den piercade 14-åringen som sprang till skogs när han hörde att Myndigheten var på ingång.

Vacker och fridlyst.
Har ni sett Guckusko någongång? Den fridlysta vackra orkidén som är gul och brun i färgerna? Det finns massor av dem där mina föräldrar bor, och nu börjar utflykten där vi beundrar dem samt plockar Liljekonvalj bli lika mycket tradition som sillen.

En bra sak med mormor och morfar är att sönerna älskar att vara med dem, hela tiden. Och jag har läst ett par böcker i helgen den tiden när sönerna inte behövt vara med mig.


20000622
t o r s d a g

I morgon bitti pyser jag till mamma och pappa och ska vräka mig i bekvämligheter som färdiglagad mat och stunder med barnvakt så gott jag kan.


Jag önskar Eder Alla en
Glad midsommar!

Hoppas att Er sill smakar bra, att snappsen är lagom kryddad, att midsommarstången inte trillar ner och att Ni inte får sällskap av mygg under dansen in på småtimmarna...


20000621
o n s d a g

Konsumera mera.
Så lämpligt. Precis när jag ska till att göra i ordning sönernas nya rum (vårt gamla gästrum) så dimper katalogen ner i brevlådan. Det är Ikea som satsar ordentligt på postorder, och väljer att dela upp sitt sortiment i flera olika kategorier. I dagens katalog var det barnsaker som gällde. Och inte kan väl en inredningssugen tvåbarnsmamma avstå detta. Nya gardiner, en läcker mobil till fönstret, stämningsfull vägglampa, förvaringsboxar... Ja, vad gör man när det är 18 mil till närmaste varuhus?

Traditionernas högtid.
Midsommarhelgen närmar sig, och vi åker som alltid till Havsnäs i norra delen av Jämtland och firar med dans runt stången, godisregn och våfflor med jordgubbssylt. Detta har jag gjort varje år så länge jag kan minnas, och nu får sönerna ta del av denna urmysiga tillställning.
Det enda orosmolnet på himlen är just ­ molnen på himlen. Det pratas mycket om regn och rusk och paraplyvarning.

Nedräkning, inte än.
Kollegorna runt omkring mig räknar ner inför semestern. Det snackas USA, dollarkurs och vad får man egentligen ha med sig på planet. Räknas hjortronsylt som jordbruksprodukt? Jag räknar inte ner än, hela nästa vecka jobbar jag kväll, 11 timmar om dagen, och det känns lite visset. Allra helst när lust och inspiration sakta försvinner när semestern står för dörren.


20000619
m å n d a g

Mera fotboll...
Skurade in mig i ett hörn i dag, eller rättare sagt in i soffan. Brukarinleda kvällen efter att sönerna somnat med att dammsuga och torka golven,vårt vardagsrum har nämligen blivit en genomfart för grannskapets barn närdessa ska ta sig från fram- till baksidan - och tvärtom. Och det är inte detlättaste att säga till fyra 3-åringar i full fart: "Ta av er era geggigastövlar..." Det fastnar liksom inte. Så jag tiger, och skurar.
Nåväl. Jag skurade iaf så lämpligt att jag var tvungen att sitta i soffanoch vänta på att govet skulle torka, och det var i samma ögonblick somEM-matchen mellan Sverige och Italien började. I brist på annat började jagglo, och glodde till matchen var slut. Men oj, vad spännande. Jag brukarinte se på fotboll, tycker ofta inte att det ger något, trots att jag självvarit aktiv fotbollsspelare. (Mittfältare i Vuollerims A-flickor. Joru!) Mendagens match var fängslande och det är så tråkigt att Sverige inte gickvidare, för jag är fast. Mer fotboll åt folket!! Och visst förtjänar välvåra svenskar en chans till efter dagens match?? Så duktiga, såsöta...

Blomstrig kreation.
Min kornblå parkbänk var bara tvungen att få sällskap av en stor, blå krukamed blomster, som ska lyfta fram vårt nymålade hus ännu mera. Så i dag harjag planterat. Ser ni det framför er? En knallröd Våreld i mitten, medMurgröna, som slingrar sig fint över kanten, och vit Kantlobelia, somlyfter fram den röda färgen, runt omkring. Är det kanske florist jag skulleha blivit? Nä, jag tar inte åt mig äran. Det var Mimmi på Plantskolansom hjälpte mig med kreationen.


20000616
f r e d a g

Jag kan också uppdatera lika ofta som Kicki... Ellernästan. Nåja, i alla fall i dag...

Vi har fått vår nya dator. En mycket fin och framför allt stor sak.Cd-brännare och dvd-spelare finns inbyggt och tangentbordet är spacigt medmånga nya knappar. En mus med scrollfunktion förstås, och högtalare som detsvänger om.
Nu återstår bara problemet med hur man flyttar allt från gamla burken tillden nya. Jag och sambon är inte överdrivet kunniga, och nu ska vi kopplanätverk? Hmm. Ska bli kul att följa utvecklingen.

Fan, vad jag är trött...
...eftersom jag jobbar dag efter en långt nattpass.
...på nordliga vindar som kryper in i varje klädplagg.
...på huset som inte vill måla sig själv.
...på att semestern känns så nära, men ändå så lååångt borta.
...på att det aldrig är jag som vinner miljonvinsterna.


20000612
m å n d a g

Slå det här om ni kan. Två dar i rad...

Visst är allt mycket lättare när det är sommar? Det är lättare att leva,luften är lättare att andas. Sönerna gillar sommaren skarpt, barnen är utehela dagarna och bästa kompisarna finns i husen bredvid. Glass hos oss, fikahos grannen, en glass till hos andra grannen. Livet är härligt.

Måste fixa någonstans att bo när vi åker söderut på vår semester. Resan tillÖstergötland blir förmodligen för lång för våra två små att ta i ett svep.Funderar på att stanna någonstans i Dalarna. Vandrarhem var ett alternativ,för vi har inga släktingar som bor på lämplig plats. Men nu lutar det nogmer åt hotell. Tänk va skönt att börja dagen med en hotellfrukost innan manåker resten av rutten söderut. Tänk vilken bra början på dagen.

Har inget att läsa nu igen, det är ruskigt vad högen med olästa böckerkrymper fort. Allra helst när jag jobbar kväll, då läser jag någon timmainnan jag går till jobbet och likadant när jag kommer hem. I natt börjadejag läsa min favorit från förr: Mistrals dotter av JudithKrantz. Åh, snacka romantiskt och suktande sött. Jag älskar det.

En annan favorit från förr var filmen som gick på TV i veckan: Tracyshämnd, baserad på bok av Sidney Sheldon. Det var många år sedanjag såg den sist, och jag missade den tyvärr på TV. Men inte är jag ledsenför det, jag har den ju inspelad. :-)

20000611
s ö n d a g

Tadah!!
Jag uppdaterar för andra gången på väldigt kort tid. Sommartorka? Icke. *s*

Eller ganska torrt är det. Vi fortsätter att måla hus, det är det enda vi pysslar med faktiskt. Och min kornblå parkbänk är färdigmålad, den ska bara skruvas ihop.

Planterade fina blommor på graven i dag, där sönernas farmor och farfar ligger. Svårt det där med döden när man är tre år. De vet att farmor och farfar inte finns hos oss, de är i himlen. Eller i luften som de brukar säga. Men de åker inte flygplan och de kommer inte hem igen. Och varför planterar man blommor på marken när de är i luften? Många frågor som inte alltid är de enklaste att besvara.


20000609
f r e d a g

Ett inlägg i min gästbok nyligen:
" Jag säer bara en sak:"
"UPPDATERA"
*gulp* Okej, jag ska, jag ska. Förlåt.

Vad har hänt sen sist? En kort återblick:
* Plantorna är nere i jord. Jag har burit krukor in och ut i flera dagar,men nu låter jag dem stå ute. Blir det minusgrader nu är det fan intemeningen att nåt ska växa...

* Huset är inte färdigmålat. Men vi är på god väg. Gissa om det blir bra? Vibyter från en mörkgrön till en ljusgrå färg. Vackert.

* Tvillinglistan har jag jobbat rätt mycket med sista tiden, jag har varit ien på-period när det mesta varit skoj. Jag fasar för av-perioden, men vetatt den kommer.

* Snorigt, sjukt och hängigt är det hemmavid. Bacciluskerna har invaderatvårt hus.

Brrr.
Vad hjälper det att det är 15 grader varmt när det är orkanstyrka ivindarna. Hur länge ska vi behöva helly hansen om kvällarna?

Vill också
- Jag vill också åka på ett lastbilsflak, dricka öl, sjunga högt och kastahinkar med vatten på folk.
- Jag vill också sitta i gräset i min fina klänning, smutsa ner klänningenmed grönska och krama om bästa kompisen.
- Jag vill också gå med kompisarna i en parad och dansa till takterna avsamba...
- Jag vill ta studenten en gång till.
- Jag vill hellre vara ute på stan än sitta här och jobba och se alla gladamänniskor utanför fönstret. Jag tröstar mig med att jag mår mycket bättre ändem i morgon...