20000528
s ö n d a g

Det har varit varit min födelsedag och morsdag inom loppet av några dagaroch jag tror inte att mer tårta vore bra för mig, risken finns att jagsprängs för alltid.

Jag skaffade en biljett till sambon inför helgens motormässa. Fick bara en,och den gav jag glatt bort för själv är jag inte direkt imponerad av gamlabilar och nya raggaråk. Men se, när söndagen kom visade sig detatt mässan var gratis för alla mammor - så jag klarade mig inte trots allt.Det vara bara att haka på och titta på alla snubbar med jeans och skinnvästsom stolta visade upp sina hemmabyggen och nylackade vrålåk.Men jag fick iaf fika. Och popcorn.

Vi målar. Om huset. Ljust grått.
Det kommer att bli otroligt fint när det är klart, men det är otroligtjobbigt när man håller på. Eller när sambon håller på. Jag klarar mig ändåganska bra undan måleriet, jag har bara tagit på mig att måla vår lillaparkbänk kornblå för att matcha det grå.

Saker jag har lärt mig under helgen:
 • Man ska se upp var man sätter spaden. En av våra grannar skulle monteraupp en spaljé och grävde lite för djupt i marken. Tjoffs, varvattenledningen av så hela vårt område har varit utan vatten i över fyratimmar i dag. Tur att det inte var jag som grävde iaf.
 • Det finns folk som stryker allt utom underkläder och strumpor. Wow. Vamycket tid jag måste tjäna som har en underbar torktumlare som ger klädernaen fin, slät yta direkt.
 • Mina treåringar har gröna fingrar. De små fröna som de sådde i en krukapå dagis har kommit upp jättefint redan. Nu har jag gett mig den på attklara det jag också, under ett fönster har jag massor med små krukor mednysådda frön. Det ska bli blommor, det ska, det ska...
 • Mamma är fortfarande bäst. Hon besökte Ikea i helgen och köpte helt nyabestick till mig. 12 av varje. Bästa presenten.

  Jag är fortfarande slö på att uppdatera. Inget nytt. Skyller fortfarande påden kommande sommaren.

  20000518
  t o r s d a g

  Köpa Telia-aktier eller inte? Det är det jag funderar på mest just nu. Ochvad fan vi ska äta till middag.

  I går grillade vi. Fläskfilé fick det bli, det enda grillbara vi hade ifrysen. Grilldoften spred sig över grannskapet och grannflickorna tyckte nogdet luktade gott, för de bjöd in sig själva till middag. Alltid trevligt medsällskap.

  Har haft tre lediga dagar, tre underbart soliga dagar. Vi har hunnit medallt från att grilla vid öppen eld i skogen till glassätardagar i staden.Hemmet har vi undvikit i det längsta.

  Jag har blivit förkyld. Typiskt. Jag tog av mig mössan för tidigt. Tänk attjag aldrig lär mig att komma i håg att vi bor i Jämtland, här har man mössapå fram till juli...

  Eva funderar kring Strumplotto. Att hitta rätt make tillfru Strumpa är ingen lek, jag håller med. Men vi har ett stort problem medgubben som sitter i tvättmaskinen och livnär sig på strumpor. Helst avstorlek 27, de är förmodligen mest lättuggade. Och inte vill gubben äta tvåav samma färg heller, kvar lämnar han en stackars ensam sock utan partner.Fast nu har jag börjat para ihop dem ändå, röd möter orange, grön möter blåoch grå möter svart. Gubben i maskinen vinner inte över mig...

  20000509
  t o r s d a g

  När temperaturen i snitt är över 10 plusgrader under dygnet, ja då är detsommar. Har jag lärt mig. Det betyder att sommaren inte kommit till Jämtlandän, men den är på god väg. Våren är iaf här, och den är härlig. Det är underde varma dagarna jag får lust att göra sånt som annars är riktigt tråkigt.Putsa, kratta, plantera, städa, tvätta bilen...
  Och det är därför jag uppdaterar allt för sällan, jag har annat för migliksom. Har återupptagit mitt projekt måla kring köksluckorna och nu kändesdet faktiskt roligt. Måste inhandla mer sandpapper, färg, penslar och tejp idag så arbetet kan gå vidare.

  Sönerna har blivit kallade till tandläkaren för första gången. När jagfrågade dem i går om de visste vad man gör hos en tandläkare svarade de ikör: "Man tankar". Hm. Det verkar som om begreppen är något förvirrade.