20000329
o n s d a g

Tjohoo! Vi ska uppgradera vår dator! Eller rättare sagt, vi byter ut hela skiten. Ett nytt paket med massor av mer minne, nya högtalare, nya kort till allt möjligt, cd-brännare, dvd-spelare och en hel binge program... Tänk innan jag har lärt mig allt det nya.
Vår gamla burk ska mamma ta, så snart sitter hon mitt i smeten trots att hon bor i de djupa skogarna i Jämtlands norra glesbygd. Tänk va Internet är bra.

Jag är delad i mina åsikter angående våren just nu. Å ena sidan sol, värme och hopp om sommaren. Å andra sidan lera, sörja, grus och otroligt smutsiga treåringar som simmat i lerpölarna på dagis.

20000327
m å n d a g

Ett anonymt inlägg i min gästbok klagar på att jag uppdaterar allt för sällan. Ja, jag håller med till hundra procent. Bättring Anna!

På kurs med tidningsfolk.
Har varit på en kurs i Webdesign i hufvudstaden. Kursen var bra, mycket skummande på ytan, många riktlinjer om vad som är bra och dåligt. Men eftersom det inte finns några lagar om vad som gäller på nätet får man helt enkelt lita på sunt förnuft och på känslan för layout, balans och färglära. De konkreta tipsen var lättare att ta till sig, acceptabla nedladdningstider, css, dynamisk html, med mera. Är fortfarande inget proffs, men fattar dock en aning mer.
Själva vistelsen i Stockholm var helt okej, men det är vid sådana tillfällen jag förstår att jag bor på landet. Oj, va mycket folk på Drottninggatan, vilken trängsel och vilka hårda armbågar folk hade. Jag fick räkna rulltrapporna upp och ner för att vara säker på att hamna på rätt plan igen när jag lämnade byggnaden, annars skulle jag aldrig hitta till hotellet. Så shoppingturen gick mest åt till att fokusera mitt lokalsinne, jag handlade inte mycket.

Jag hann även med att käka middag med C och S på kvällskvisten. Oj, vad jag saknar dem, vi bor alldeles för långt ifrån varandra för att det ska vara hälsosamt.

Neeej!
Kan bara konstatera att magkatarren fått fäste i min kropp igen. För mycket kaffe på kursandet är orsaken. Men jag har varit med förr, jag vet hur man agerar med katarr i kroppen. Skål! *bruset av samarin ljuder i bakgrunden*

Tre treåringar.
Jag har tillbringat hela helgen med J och tre treåringar. När söndagen kom var jag helt slut. Ljudnivån har varit otroligt hög och vi har inte suttit stilla långa stunder. Det har varit långa promenader, pulkåkning, lunch på stan, besök på lekparker med mera. Och där emellan alla matstunder och mellanmål som ska organieras snabbt som ögat för treåringar har inte det längsta tålamodet. Inte deras mammor heller i vissa stunder.

20000315
o n s d a g

Vad har hänt sen sist jag skrev?
• Jag har klippt mig. Jättekort. Har inte haft så kort hår sen jag gick i lågstadiet. Vet inte om jag blev nöjd, har inte bestämt mig än. Det tar några dagar (veckor) att vänja sig. Men jag grät iaf inte när jag gick från frissan, och det är ett bra tecken. När jag var mindre grät jag nästan varenda gång frisören hade varit framme, otröstligt...
• Sonen fick en ny skoter. Nä, inte en stor, en liten i plast. På hans förra gick skidorna av och det var ju katastrof. Snabbt som ögat ersattes den innan världen gick under för min treåring.
• Jag har tränat två 75 minuters aerobicspass. Wow. Ska börja träna på riktigt igen, jag är på gång, jag känner det i lilltån, och i midjan eftersom byxan sitter allt för tajt.
• Jag har städat hela mitt hus. Nya gardiner, dukar, skinande rent överallt - iaf var det rent halva lördagen.
• Jag har inte målat färdigt runt mina nya köksluckor. Dag 1 var kul, dag 2 likaså. Dag 3 kändes målningen lite tråkig, dag 4 hade jag viktigare saker för mig. Nu är jag inne på dag 17 (cirka) och jag har fortfarande viktigare saker för mig.
• Sambon har börjat en kurs i engelska. Nu säger han I love you utan problem. :-)
• Min brorson har vunnit en tävling i snowboard. Go, Jonte, go.
• Jag har klippt mina söner. Eh, inte så lyckat...
• Jag har beställt tid för klippning åt sönerna hos en riktig frisör. Det kan gå, det kan gå åt skogen. Det beror helt på vilket humör sönerna är den dagen klippningen sker.
• Jag har simmat, bastat, solat, bubblat. Ljuvligt.
• Jag har sett Ally McBeal. Måste ha missat ett avsnitt, fattade inte riktigt när Allys pappa kom in i bilden? Och vad har hänt med Billy the Pig?


20000310
f r e d a g

Melodifestivalen.
Jag jobbade när festivalen gick av stapeln men naturligtvis hann jag och mina arbetskamrater titta på TV också. Och här är några av kommentarerna som hördes på redaktionen:

- Det låter som något Just D gjorde för 10 år sedan.
(Balsam Boys rappar till det)

- Har dom klätt sig i duschdraperi?
(Svenne och Lotta dyker upp)

- Är hon full?
(Arja Saijonmaa försöker vara rolig)

En högljudd tjej i tajt fodral sjunger falskt:
- Åh, en sån klänning vill jag ha.
- Va? Den med fiskfjäll?
- Det var det värsta jag har hört.
- När hon sjöng var jag tvungen att stänga av TV:n.
(sa reportern som satt i ett annat rum)

- Han hade ju fina blå ögon.
- Han har säkert linser.
(Om Tom Nordahl, melodi nr 5)

Loa Falkman kliver in på scenen:
- Va har han på sig?
- Konstigt att först ha jobbarskjortan, och sen nån jävla halsduk.

- Pinsamt om Pontare vinner och ska representera Sverige.
- Men man måste beundra honom, han håller stilen.
(Pontare gör entré som indianhövding)

- Han var iallafall finklädd. Bättre än Falkman.
(Tommy Körberg hade frack)

Hon med urringningen i bidrag nr 9 sjunger:
- Åh, va sexig.
- Hon vinner nog.
- Vart ringer man och anmäler TV-program?
(Säger vår manlige nattchef när de manliga dansarna klär av sig)
- Jaaaaaa!
(Skriker alla tjejer i kör när de manliga dansarna klär av sig)

Under potpurriet:
- Visst är det en udda melodifestival när programledarna är roligare änartisterna?

Nattchefen från Sorsele utbrister:
- Jag säger bara två ord: Roger Pontare!

När Friends står på scen:
- Friends kommer att vinna, bara för att de är... Friends.
(Oj, så fel han hade)
- Det är en religiös ton över låten.
- Ja, det låter lite frälsningsarmén över det hela.

- Jag röstar på hon som dansar till vänster.
(sa den manlige fotografen)

- Kan man inte rösta på Programledarna?
- Ja, de var ju bäst.
(Redaktionen enades om bästa numret)

----------------------

Så har jag då sett Den gröna milen, filmatisering av Stephen Kings bok med samma namn. Jag gillar inte King i vanliga fall, gillar inte berättelser som skrämmer mig, utsätter mig inte för sånt frivilligt. Men Den gröna milen var annorlunda, och helt igenom bra. En film på drygt tre timmar kräver en handling som håller. Och jisses vad jag tjöt.

Dagens tack till grabbsens Gudmor! Tack vare henne kunde jag och sambon gå på bio samtidigt. Sist vi gjorde det var när vi såg Titanic, rätt länge sen alltså.

20000307
t i s d a g

Otroligt irriterande att folk inte kan skilja på mitt och ditt. När vi kom hem efter skoterturen i söndags var låset på bilen uppbrutet och tanken slangad på all bensin. Inget i bilen var värt att stjäla så arbetet med att förstöra låset gjorde förövarna helt i onödan.
Det blev en trist avslutning på en annars väldigt härlig dag i de jämtländska skogarna. Korvgrillning vid öppen eld, sol och frisk luft. *aahhhh*

I flera nätter har sönerna sovit helt utan blöjor och det har gått som en dans, vaknat på natten och sagt: "mamma, hämta pottan". Kissat, somnat om.
I natt gick det inte lika bra. T kissade på sig två gånger, S en. Men vi tvättar, tvättar, bäddar och kör blöjfritt i natt igen.