20001129
o n s d a g

Efter middagen. Hos mamma och pappa.

Slött.
Min minisemester håller på för fullt. Just nu håller min mor på att läsa sagor för mina barn medan jag sitter här och slösar bort tid framför datorn. Sovmorgonen i morse var guld värd och jag är som en tvättsvamp, suger åt mig all tid för mig själv som jag kan få. En slags rekreation kan man nog kalla det.
Det händer inte så mycket här på landet, inte så mycket som är värt att skriva om. Men visst, ibland blir det dramatiskt värre. I dag till exempel blev grannens hund påkörd av en lastbil när vi var ute. Vi hörde hur bilen bromsade och hur vovven skrek. Hjärtskärande. Hunden blev liggande livlös i diket, men i kväll har vi hört att den klarade sig med ett brutet bakben. Det lät värre, kan jag lova.


20001127
m å n d a g

Sen kväll. Jobbet.

I helgen lärde jag mig att:
- Sushi inte är nåt för mig.
- Saké är bättre för mig.
- Japanskt öl är bäst för mig.

Som en minisemester.
Jag är ledig i hela sex dagar och jag och sönerna rymmer till mina föräldrar. Det är dags för slö- och slappardagar igen - och det ska bli såååå underbart skönt. Sovmorgnar, färdiglagad mat och TV-tittande. Kanske hyr jag ett par filmer på Flata också (så kallas orten Strömsund av byborna själva). Super!
Det är mycket möjligt att jag uppdaterar från minisemestern också, mina föräldrar har ju faktiskt en dator. Nu är det så att det inte går att koppla upp sig för tillfället, men efter ett snack med supporten borde jag lösa det lilla problemet.

Just nu:
...har jag bara tre band kvar av Vänner att se. Det känns lite sorgligt faktiskt och jag måste erkänna att ibland dyker samma känsla upp som när jag läste Sandemos serie om Isfolket i gymnasiet. När jag var inne på sista boken ville jag bara börja om från bok 1 igen.

...har jag rätt många små paket kvar att slå in till kalendern. Men det är ju inte sista november än...

...bävar jag rätt mycket inför fönsterbytet hemmavid. Fönstren har kommit och står i garaget. Nu återstår bara detaljen att såga loss de gamla fönstren och snickra in de nya. Jag hoppas att det är plusgrader den dan vi ska till.

...är sönernas favoritsysselsättning att lyssna på och spela spöket Caspers sagospel på datorn. Lustigt vad snabbt pojkarna lär sig musföring och klickande med sina små söta händer. Så begåvade. Och de är mina!!


20001124
f r e d a g

23.00. Jobbet.

Filmsnack.
Jag var iväg och såg Livet är en schlager i onsdags. Jag blev lite förvånad. Trodde nog att det skulle vara mer ironi kring hela schlagergrejen, men det var en varm film som fick mig både att gråta och att skratta. Jonas Gardell har gjort det igen.

Nästa film jag vill se är Charlies änglar. Jag vet, den har fått rätt usel kritik men ändå. Jag tycker att det ska bli trevligt att se tre ärtiga damer som är värsta actionhjältarna - som gillar flashig teknik och James Bond-tricks. Ser fram emot detta även om handlingen inte hör till den bästa.

Rå fisk.
I morgon ska jag äta sushi för första gången i hela mitt liv. Smakar det som gravad fisk är det okej. Smakar det rå fisk kräks jag nog. Spännande värre att se hur den kvällen slutar.

Ännu inte julhysterisk.
Nu har även jag börjat handla och slå in julklappar, och jag tycker nog att jag, för en gångs skull, är ute i bra tid. Och i dag hittade jag så fina tomtekostymer till sönerna inför den 13:e december. Sötaste Nissarna i hela världen!

20001119
s ö n d a g

Kvällskvisten. Hemma.

Grejat och grojat.
Lagade lite trasiga länkar, uppdaterade lite texter, ändrade några färgeroch grejade lite med bilder. Om du märker en förändring på sidan så har durätt. Inte så stor men dock en förändring.

Anna-Latpanna.
Sen ska jag erkänna en sak. I dag har jag inte tagit av mig pyjamasen påhela dagen. Faktiskt rätt så praktiskt för snart ska jag gå och sova igen,och då behöver jag ju inte byta om!!
Anledningen är kort och gott, jag har inte haft någon anledning. Sov länge,har bara varit inne, har inte gjort så stor nytta i vårt hus i dag. Sönernaoch sambon var ute länge och brottades med snön som kom i natt. Jag blevinte lika entusiastisk, suckade och kröp ner i sängen i stället. Dessapyjamasdagar påminner mig om mitt liv innan barnens ankomst och ibland ärdet rätt skönt att komma i håg den känslan också.

20001118
l ö r d a g

Kvällskvisten. Hemma.

Slö och slapparkväll.
Det är ofta sådana hos oss nu för tiden. Inte mig emot, för den här veckanhar jag varit så enormt trött på kvällarna så det är skönt att bara ta detlugnt och kväva gäspningarna om och om igen. Det ska bli rätt okej att sovaockså faktiskt.

Ska försöka ta mig iväg och se Livet är en schlager till veckan. Denverkar otroligt rolig. Längesen jag var på bio - om man bortser frånmatinéfilmerna förstås. Det var längesen jag såg en film överhuvudtaget,även på video. Just nu ägnar jag ju all min videotid åt Vänner och jag harnu kommit till band nr 17. Tänk, jag har över hälften kvar. Vilken lycka. Nubörjar jag bli kär i Ross, förresten.

Anna frågar - och svarar:

- Vem hejar du på i Robinson?
- Vet fortfarande inte. Inte på Buba iaf som blev så sur för att han blevutröstad. Herregud, det är ju en tävling och reglerna säger att man kan blihemskickad.

- Har du köpt alla paketen till paketkalendern än?
- Nej. Måste vänta på löningen först.

- Du verkar ha det skralt i kassan. Varför?
- Ingen aaaning. Vissa månader tror jag att det bor en råtta, som gillar attäta siffror, på mitt konto.

- Vad skulle du göra om du vann en miljon?
- Köpa en ny bil, ny dator, nya kläder och leja någon att göra klart mittkök.

- Vad läser du just nu?
- Ciderhusreglerna av John Irving. Har ännu inte sett filmen,tänkte läsa boken först. Men det går inte så bra. Eftersom jag är så tröttjämt somnar jag efter två sidor, typ.

- Varför är du trött? Du är väl aldrig med barn?
- NEJ.

- Vad lyssnar du på just nu?
- Dialogen i Vänner. Jaha, du menar musik. Sista skivan jag köpte var TheCorrs senaste. Sen blir det mycket Astrid Lindgren-musik också....Emil-sångerna piggar alltid upp. Sönerna alltså.

- En fråga som jag tror att många med mig har funderat på: Hur kan duvara så korkad att du sitter och slösar timma efter timma med att se på enTV-serie om några ungdomar i USA? Har du verkligen inget annat du bordeprioritera? Va? VA?
- Men, men... *rodnar* De är ju så rara. Och jag plockar upp, diskar ochdammsuger innan jag slår mig ner i soffan. Jag lovar.

- Finns det något som du gruvar dig för just nu?
- Njaa. Ja, det ska väl vara disken i morgon då. Sambon ska laga mat och jaghar lovat att plocka undan efteråt. Gissa hur köket ser ut efter han harvarit framme. Ingen trevlig syn.

- Något du ser fram emot?
- Ja, jag planerar att åka till mamma och pappa nästa gång jag är långledig..I kväll förklarade sonen för mig hur mycket han ääälskar mormor och morfar,och då kändes det som min plikt att se till att de får träffas lite.

- Jag vet att du håller på att spara ut håret? Hur går det?
- Eh, vilka underliga frågor... Tja, håret är fortfarande kort, men längreän för en månad sen. Nu har jag kommit i det jobbiga lugg-stadiet - för kortför att ha bakom öronen, för lång för att bara hänga fritt. Tur att det ärmodernt att ha töntiga hårspännen just nu, de är min räddning.

- Har du varit till doktorn med tåpricken än?
- Nej. Men den gör fortfarande ont.

- Till sist. Var verkligen den här fråga-svar-grejen en bra idé? Vemorkar läsa allt detta om en sån inte alls intressant person som du?
- *suckar* Förmodligen ingen. Men det var rätt kul att intervjua sig själv.Rekommenderas.


20001113
m å n d a g

Midnatt. Jobbet.

Lucköppning.
I år ska jag göra i ordning en paketkalender till sönerna, så jag har köpt en sån där fin broderimoj som paketen ska hänga på. En sån fin med tomtar och grankvistar. Men, nej, jag ska inte brodera själv, då hade jag ju knappast varit klar till denna jul. Jag har lejt bort arbetet till J:s moster som gääärna broderar. Och om jag vore en människa som planerar väl hade jag väl köpt 48 små paket vid det här laget. Nu är jag ju ingen sån och lär väl fixa paketen i senaste laget som vanligt. Men jag ser faktiskt fram emot kvällen före 1 december när jag och sambon sitter i köket med sax, tejp och papper, lyssnar på julmusik, dricker glögg och får till små fina paket. Faktiskt.

Avundsjuk.
I går avslutade min mamma sitt stora vardagsrumsprojekt. Hon har köpt nya möbler och målat om väggarna: tre väggar i grått och den fjärde fondväggen i grönt. Målningen gick på typ en dag. Nya kuddar till soffan sydde hon på en kvart och snart sitter nog nya gardinerna uppe. Varför är inte jag som min mor? Mitt projekt köket är fortfarande inte klart, jag har fortfarande lite målning kvar och jag har ingen aning om vilken tapet jag ska ha. Vet inte ens vilken färg. *argh* Tips någon? Mina köksluckor är ljust gula, kaklet är till största delen vitt men här och där sitter plattor i mörkare gult (lite bränd färg sådär). Runt skåp och dörrar är det vitt - det är bara en vägg som ska ha en tapet. Men vilken färg? Det finns ju en del att välja på.


20001112
s ö n d a g

20.00. Hemmamys.

Grattis alla farsor.
Det är rätt trevligt att fira far. Iaf när det innebär tårta, paketöppning och god mat hela dagen. En sån dag har vi haft i dag och jag är fortfarande otroligt mätt.

Veckans Uppåt väggarna-kommentar:
Övermålad parkett. I grönt. Jag skulle gråta. Men vem vet, kanske färgen skulle ta bort knarret? För ett sånt har vi *knrrrrrrrp*

Veckans Robinson-kommentar:
Otroligt vilka planer Syd hade när de fick reda på att Buba kanske skulle komma tillbaka. Ljugpottor! Sådana som ni får inga kompisar.

Veckans kommentar från sonen:
När jag berättade för Tobias att pappa var hemma och var sjuk sa pojken:
- Har han ätit något från backen?
Ja, vad tror ni vi hotar med när sönerna plockar upp gamla godisar och annat smarrigt från asfalten?

Aj, min tå.
Okej, finkänsliga personer hoppar över nedanstående stycke.
Jag har ont i stortån. Har ett stort födelsemärke på min tå (som poppade fram under min graviditet). Jag har varit på hudkliniken för att undersöka att det inte är en cancerprick, och för två år sedan var det ingen fara. Men farbror doktorn sa att jag skulle hålla den "under uppsikt". Och nu gör den ont. Ska det vara så? Det känns lite löjligt att åka in igen för en tå-prick. Kan man få cancer i stortån? Kan prickar göra ont? Är det bara mitt huvud som spökar? Skulle doktorn hålla sig för skratt om jag nu gjorde ett återbesök? Skulle han kalla mig hypokondrisk? Ack, ack. Så många frågor men så väldigt få svar.


20001108
o n s d a g

Inte så sent. Jobbet.

Beroende.
"Du är fast i Vänner-träsket", sade kollegan A till mig i dag. Jag nickade instämmande. Har sex nya band att titta på. Och jag är fortfarande kär i Chandler.

Hillary for president!
Vilken tur att jag inte stannande uppe i natt för att se hur valutgången gick i USA. För det blev ingen utgång ju. Det är ju inte klart än. Jag hejar iaf på Hillary i USA:s hela valsväng. Och hon vann ju också senatvalet i New York. Det ser så fint och lojalt ut när gammelpresidenten står i bakgrunden och applåderar och håller dottern i handen. Förresten, är inte Chelsea lite för gammal för att hålla farsgubben i handen. Jag skulle då skämmas...

Önskedröm.Vill så hjärtans gärna ha en iBook. Jag vill, jag vill. Har inte råd, har inte råd. Jäklar, jäklar.

20001107
t i s d a g

Sent, sent. Jobbet.

Valduellen.
00.12 natten mot onsdag. Gore knappar in på Bush. Otroligt spännande duell, vilken tur att tv sänder hela natten så jag kan följa dramat i USA... Närå, jag ljög. Jag somnar gott utan en endaste tanke på Gore kan jag lova.


20001104
l ö r d a g

Efter gröten. Hemma.

Därför gillar jag lördagar allra bäst:
Sovmorgon.
Behöver väl intekommenteras?
Lördagsgodis.
Inte åt mig men åt minasöner. De blir på sååå bra humör.
Robinson.
Synd att en timme går såfort bara.
Morden i Midsomer.
En jäkla brapysmysig engelsk serie i precis lagom tempo en lördagskväll. Sista delen ikväll, tyvärr.

På dagens program står, förutom ovanstående, även bio med hela familjen(Pettsson och Findus) och middag borta. Det är sönernas Gudmor som ska bjudapå tjälknul. *mmm* Sen ska vi förstås tända ett ljus på sönernas farmor ochfarfars grav.

Halloween, nej tack.
Nej, tänker inte köpa extra mycket godis i dag bara för att det ärHalloween. Tror inte att kvarterets ungar kommer för att besöka oss och säga"godis eller bus". Men det har hänt. Fick ett besök för några år sedan avett gäng ungdomar som var utspökade och kom och tiggde godis. Först>förklarade jag för dem att "vi bor ju faktiskt i Sverige" och sen fick de enfärdigskalad mandarin att dela på. Nej, jag tror inte att de besöker ossigen.

För övrigt...
...så har jag uppdaterat mitt bokklotter.


20001103
f r e d a g

21:00. Hemma.

Skönt med helg.
Har haft en bra dag på jobbet. Har haft en halv dag på jobbet eftersom detär dag före helgdag. Det kommer ingen tidning i morgon, serru, såtidningsfolket gör en tidig kväll. Nu var det väl inte det bästa vädret förledighet förstås: regn, regn, regn. Snö vore bättre. All snö som kom förrahelgen är nu borta, mitt på vår gröna gräsmatta står två sparkar. Litekonstigt, kan tyckas. Men vi tar inte undan dem nu, för vintern är ju snarthär.

Såg just på Så ska det låta på TV och flera gånger kom jag på migsjälv med att sitta och sänka volymen till ohörbarhet. Det är för att jagskäms för de som är med i programmet, om jag sänker volymen hör jag iaf intehur de gör bort sig. I kväll var det norske Jahn Teigen som klampade in närhan inte skulle klampat in... Ish, så pinsamt.

Anna Lättlurad.
Åh, varför går jag alltid på det? När försäljarna ringer och snackar slutardet ganska ofta med att jag är med i en ny bokklubb eller skaffat mig entidningsprenumeration. I dag damp det ner tre böcker i brevlådan (inte såilla iofs) men det betyder att jag är med i ännu en bokklubb och därifrånmåste jag köpa tre andra böcker innan jag kan gå ur. Men den här gången fickjag inte ens en väska. Och ingen klocka. Snåljåpar! Varför gör ni detta motmig? Mot Anna i Östersund, er bästa kund? Nästa gång lägger jag på luren såfort jag hör den inarbetade frasen:
- Är det Anna? Har du tid fem minuter?...

Matlisteknepet fungerade.
Jag har fått några mycket matnyttiga listor som jag nu ska arkivera på mindator. Sen är det bara för mig att printa ut, handla och sätta igång attlaga. Tänk va livet blir enkelt nu! Tack för hjälpen alla duktiga ochframför allt fantasifulla människor.


20001101
o n s d a g

Efter middagen. Hemma.

Matlagning och ångest.
Tänk så mycket lättare allt blir när man gör matlistor, veckohandlar och sertill att det som behövs till middagsmaten verkligen finns hemma. Jag är uselpå detta. Vi har en liten dyr butik inte långt härifrån och oftast svängerjag in där innan jag åker hem. Först när jag är inne på affären bestämmerjag vad middagen ska bestå av. Dyrt och tidsödande, jag vet. Men nu har jagiaf gjort en lista för denna vecka, och i dag blev det broccoligratäng medpotatis och bräckt kassler. I morgon kroppkakor och på fredagtjockpannkaka... Ska jag fortsätta? Nej, okej då. Min matlista hör väl intetill det mest intressanta här i världen.
Men i bussen på väg hem (bussen är ett bra ställe att tänka, har ni tänkt pådet) så funderade jag på min matlista och jag gruvar mig redan för när dennavecka är slut och en ny lista ska till. Jag har rätt usel fantasi, nämligen.Men så kom jag på att om man byter matlistor med varandra så kanske man kanslippa pannkaka och köttbullar flera dagar varje vecka? Tja, va säger ni? Maila Er så får ni min. *s*

Nu är det jul igen.
Nu har den börjat, julhysterin. Ja, faktiskt. Ett av stadens varuhus harpackat upp julprylarna och jag har sett annonser om julbord titta fram. Jaghar funderat på att beställa tomtedräkter åt grabbarna (nej, de ska intevara stjärngossar) och jag vet att jag ska köpa Triakels julskiva närden kommer (nu i november, om jag minns rätt). Sönerna började prata omjulgran redan när första snön dök upp och mamma och pappa har redan varit iskogen och knyckt sig en adventsgran. Jag hörde någon fråga efter glögg på>affären i går *mmm*. Jag brukar börja dricka glögg tidigt, tidigt - och närjulen är här på riktigt brukar jag vara så less att jag bara vill kräkas närjag känner lukten. Samma sak, år efter år. Ja, det kallas väl intetraditionernas helg för inget.
God jul!