[20010830. torsdag.snart hemgång. jobbet.]

Nu är det fart på tjejerna.
Anna har fått upp farten med Känsla och förnuft. Karin har kommit igång med sitt skvaller. Jag blev inspirerad av dessa fantastiska tjejer från Östersund - och uppdaterar två dagar i rad. *hurrar*

Små blev stora.
Varje dag händer det något nu för tiden som får mig att inse att jag snart inte kan kalla mig småbarnsmor. Finns det något som heter halvstorabarnsmor? De växer så snabbt nu sönerna, både utanpå och inuti. Kläder och skor börjar bli för små (hur kan fötter växa så snabbt?) och ur deras munnar kommer kloka kommentarer och funderingar som får en att haja till. Och i helgen har vi en annons i tidningen där vår sista vagn (ja, vi har haft ett gäng) och cykelkärran ska säljas. Vi måste få plats i förrådet till nya cyklar, inlines, kickboards, mopeder, motorcyklar och bilar. Men okej, de sistnämnda fordonen kanske dröjer ett tag.

TV, söner: Djursjukhuset, Stadskampen, Bollibompa.
TV, jag: Mordkommissionen, Vita huset, Mat (Tina Nordström är rättkul), Sex and the City. Men, har Buffy och vampyrerna slutat? I de tprogrammet fanns allt? Våld, kärlek, action, snygga tjejer, töntar ochvampyrer. Det mesta utspelar sig i en skolmiljö dessutom. Fantastiskt.
TV, sambo: Motorjournalen, Trafikmagasinet, Plus. Och filmer av allade slag. (Han är Seriehataren med stort S)
Böcker: Är inne på min tredje Sjövall-Wahlöö-roman på raken. Än så länge är Den skrattande polisen bäst.

[20010829. onsdag. på ljusan dan. jobbet.]

Var sak på sin plats.
Jag genomgår en Period just nu. Sorteringsperioden.
Jag vill ha ordning på grejorna. Inte bara på ytan, utan i varje vrå, låda, skrymsle och garderob. Var sak på sin plats, och platsen ska vara väl märkt. Mitt senaste projekt var nya garderoben i tvättstugan - där finns nu kartonger, plastlådor och backar där varje pryl har ett hem. Kontoret håller på att genomgå en förvandlig, jag rensar, slänger och märker. Helst skulle jag vilja riva runt i förråd och garage också, men sambon anser att jag slänger för mycket grejor när jag städar (??) så jag får helt enkelt inte göra detta själv. *hrmf*
Jag tror Perioden har med hösten att göra. Innan vintern kommer ska det vara klart, för när mörkret och kylan väl är här tappar jag inspirationen. Jag vet, jag har varit där förr. När mörkret kommer vill jag bara tända små lampor runt om i huset, sitta i soffan, alternativt ligga i sängen, och läsa, mysa, sova.

Bedrövligt...
...är det att jag inte fått tid hos min frisör förrän i början av oktober. Det blir till att sätta upp håret i en liten hästsvans i drygt en månad till.

Bäst...
...är just nu Anders på jobbet. Han tog med sig de fyra nyaste banden av Vänner till lilla mig. Fyra gånger fyra avsnitt har jag nu att se framemot. Och jag är fortfarande kär i Chandler.

Besvärligt...
...är det att komma på en bra present till sambon som blir 35 år på fredag. Jag vet att det blir något kring temat Uteliv, men exakt vad har jag inte bestämt än.

[20010826. söndag.kväller. hemma.]

Dagen efter...
Hade en hektisk lördag. Startade med att besöka invigningen av Östersunds flygplats nya ankomsthall. Roger Pontare sjöng en snutt. (Är det där en indian? undrade sonen.) Jordbruksministern talade så fint och hamburgarna var goda. Men det var inte för deras skull vi var där. Nej, anledningen heter Viggen och Flyguppvisning. Ganska häftigt att se på nära håll. Stora men högljudda maskiner det där. Tur att vi hade öronproppar.
Direkt från Viggen till 4-årskalas. Direkt från 4-årskalas hem till duschen. Sen vankades det fest.
Det var min kollega Kicki med familj som bjöd på sensommar-minglings-buffé i sitt fina hem. Och det var längesedan jag hade så roligt. Tack för det, Gustafssons. *vinkar* Maten var super! Och ett band som spelar live på altanen träffar man på allt för sällan. ;-)
Eftersom i dag var dagen efter avslutades den med en uppfriskande cykeltur till närmaste McDonalds. Men jag var allt för trött för att dyka i bollhavet.

[20010820. måndag. efter lunch. jobbet.]

Passagen grejar - och förstör...
Först gick det inte att komma in på min hemsida, eftersom url:en förändrats lite. Man får inte längre ha den lilla 1:an kvar i länken tydligen. Sen upptäcker jag att de sidor jag uppdaterade förra veckan är tillbaka i gamla versioner. Klottret från förra veckan hade bytts ut mot klotter från mitten av juli. Boksidan hade jag också uppdaterat. Borta. Nu ligger där texter från i april. *suckar djupt*
Ja, ja. Jag antar att Passagens förändringar ska leda till något bra. Men just nu känns det bara jobbigt och struligt.

Varför har jag inte gjort det tidigare?
Ansiktsbehandling alltså. Värt varenda öre, och härmed lovar jag mig själ vatt jag ska göra detta en gång varje år. Tummis!
Jag blev nedbäddad i ett mjukt täcke i en skön fåtölj, sen under två timmar följde tvätt, ånga, masker, två olika sorters massage i både ansikte och nacke, krämer, mer tvätt och krämer. Otroligt skönt!
Jag köpte en ny serie hudvårdsprodukter (Bioline, Grand Reveil) som luktar gott och kostar mycket. Nåja. Det är vardagslyxen som håller mig i gång. Min hudterapeut skrev ut en homeopatmedicin åt mig också som ska ge min hy extra liv. Har inte testat den ännu - men jag ska.

Perenner som gäller.
När min mor var på besök i helgen var det planteringsdax i vår trädgård. Jagfyndade perenner för halva priset. Min mamma pekade, jag betalade. Min mamma pekade, jag grävde. Min mamma grävde, jag vattnade.
Nu har vår lilla tomt en ny buske (hallonrosor) och en vacker praktlysing (tror jag det var) på framsidan. På baksidan finns bland annatbomullseternell, jättedaggkåpa, några fina marktäckare som jag inte vet namnet på samt ett par andra blommor som jag inte har en aning om vad de heter. Vi har flyttat en rosenbuske hit, en annan buske dit. Några stora stenar hittade vi på ett grustag på Rödön, de pryder rabatterna fint. Nu har jag bara det stora ansvaret kvar, de ska skötas om de rackarna. Inte stenarna kanske, men blommorna.

[20010813. måndag.klockan 00:43. jobbet.]

Friidrott. Nu och förr.
Det känns som en besvikelse, hur man nu kan bli besviken på en bronspeng. Men vi hade ju hoppats på Kajsa... Hon är ruskigt duktig, tjejen. Jag kommeri håg hur glad jag blev när jag slog personligt rekord i höjdhopp. Jag klarade -  håll i er nu -  1.15. Jag var bara 11 år, men rekordet står sig eftersom jag aldrig hoppat sedan dess.

Nostalgin fortsätter.
Under en tävling i Rovaniemi i Finland var jag med i en femkamp. Förstå rinte riktigt varför eftersom jag var dålig i de flesta grenar. Den sämsta grenen var kulstötning. Riktigt pinsamt faktiskt - det var inte många meter jag klarade. Jag och en kompis kom på att det var vrålet det hängde på, jag hade inte rätta vrålet. Eftersom min kompis hade ett riktigt godkänt vrål hjälpte hon mig. Jag stötte kula - hon vrålade. Jag kommer ihåg ogillande blickar från funktionären. Och två fnissiga tjejer.

Trött från start.
Och vet ni egentligen hur jobbigt det är att springa 800 meter med lite tempo? Fruktansvärt! Oftast ångrade jag att jag ställde upp redan vid startlinjen. Mitt i loppet var jag nära att svimma och när mållinjen äntligen dök upp dök jag ner. På golvet. Inte heller min bästa gren. Nu undrar ni förstås vad tusan jag gjorde på en friidrottsarena som var sådålig på det mesta... Det var det nog många som undrade. Själv har jag inte kommit på det än.
Men jag har många minnen. Jag älskar att se sporten på TV och jag är ganska duktig på vilka regler det är som gäller. Alltid något.

[20010810. fredag.kväll. jobbet.]

Som ny!
Make up-kurs på tisdag. Ansiktsbehandling med massage på onsdag. Avgiften till Friskis och Svettis är betald. Nu ska skadorna efter semestern repareras. Om det går.

Ingen plats för sopor.
Den som ritade vårt hus i slutet av 60-talet missade en sak. Nämligen framtidens sopsortering. Inte så konstigt kanske, eftersom det på den tiden inte fanns en tanke på att samla plåt för sig och hårdplast för sig. Men nu skulle huset behöva ritas om och byggas ut.
Vår lilla tvättstuga ligger i anknytning till köket och där hamnar nu rubbet! Jag har faktiskt ett system i oredan. Jag har spikat upp fyra spikar på väggen där det hänger fyra plastpåsar. I dem hamnar hårdplast (två påsar)glas och restavfall. Inte så snyggt kanske, men dock en förvaring. Under diskbänken ryms kompost, brännbart och metall (men inget annat). Papper sorterar vi också förstås - i papperspåsar på golvet i tvättstugan.Tidningar i en påse, mjölkförpackningar i en. Tomglasen samlar vi i enback.. Gissa vart? Tvättstugan. Det är knappt att tvättmaskinen ryms för alla sorteringskärl och påsar.
Men det ska bli ändring och ordning! Snart!
En ny stor garderob ska in i tvättstugan (en vägg till ett dött utrymme skabort). I denna garderob ska stora lådor rymmas, ordentligt märkta med vad som däri ska slängas. Sen kanske det finns plats för att tvätta i rummet, inte bara förvara.

Musik: Tjaba tjena hallå. Sönerna diggar vilt till Nicke och Mojje. Och de har helt rätt, det svänger.

Mat: När jag jobbar kväll ser min meny likadan ut varje dag. En koppkaffe när jag vaknar. Till frukost/lunch blir det fruktyoghurt och mackor. Middagen består av en sallad och bröd. På kvällskvisten två bananer. Men i morgon är det lördag och dags att bryta salladstrenden. Det blir tacos tillmiddag.

TV: Sönerna gillar Stadskampen. Sönerna gillar allt som har med vatten att göra...

Veckans snabbaste: Jag gjorde min första beställning från Oriflame via deras hemsida på onsdagen. På torsdagen fick jag paketet. Snacka om effektiv personal.

Veckans tröttaste: Man bara måste se friidrott nu när det går så bra för svenskarna. Men tiden är väl kanske inte den bästa. Trestegsfinalen såg jag mitt i natten. Och Kajsa ska jag se direkt på söndag. Men resten har jag sett på morgonsändningarna. Förresten. Jag har väl berättat att jag tävlat i friidrott? Häck var min favoritgren, jag var tekniskt bra - men inte så snabb. Det är därför jag inte är i Edmonton nu.

[20010806. måndag.kväll. jobbet.]

Vardagen är här!
Sådärja. Jag har varit på min arbetsplats i några timmar och allt känns precis som vanligt. Det går fort att komma in i rutinerna igen. Nu kan man börja fundera på nästa års semester...

Fick en trevlig överraskning första dagen på jobbet. Jag är ledig hela nästa vecka, en minisemester strax efter semestern. Vad ska jag då hitta på? Synd att pengarna är slut, annars hade väl en sista minuten till Grekland passat perfekt i den oväntade luckan.

I dag har jag skruvat ihop möbler. Det blev så bra, de röda sofforna blev en uppiggande färgklick i vårt vardagsrum.

Sylta och safta.
Vintern är räddad, syltförrådet är fixat. Min mor gav oss flera burkar jordgubbs- och hallonsylt. Sambon har plockat hjortron, det blir ett heltgäng syltburkar. Vinbär är det som vanligt gott om - ingen vinter utan nyttig vinbärssaft. Lingon och blåbär har vi kvar sedan i fjol. Tjohej, vad det blir pannkaka i framtiden.

BOK: Läser just nu En blomma i Afrikas öken av WarisDirie. Waris rymde från sin familj i Somalia när hon var 12 år. Detta för att undkomma den 60-åriga mannen som skulle bli hennes äkta make. Detaljerade beskrivningar av könsstympningen i hennes folks kultur fick migatt må illa. Men den fick mig även att än mer förstå hennes kamp för att få stopp på slaktandet av 5-åringar.

Bio: Lever fortfarande på att jag sett Bridget Jones Dagbok.

TV: Kalla fötter. Överlägsen serie just nu.

Mat: Är efter semestern väldigt less på hamburgare, pizza och grillad korv. Nu ska det bli husmanskost igen, kroppkakor, broccoligratäng och kanske en och annan fiskpinne.