[20010625. måndag.natt. jobbet.]

Midsommar på landet.
- Midommar firades hos mina föräldrar. Det blev förstås dans runt stången, traditionellt godisregn och oststutar på hembygdsgården. Tack vare det vackra vädret har vi (tretton personer) käkat frukost, lunch och middag i det fria varje dag, spelat kubb (jäkligt kul att kasta dessa träpinnar), åkt traktor, lagt ut nät på sjön (jättefin öring som gravades) och solat. Väldigt rogivande och mysigt. Det kändes oerhört trist att bryta upp och tvingas åka tillbaka till staden och jobbet.

Eftersom jag är så ruskigt trött så skriver jag inget mer i natt.
Återkommer inom kort.


[20010615. fredag.kväll. hemma.]

Hipp hipp!
Min mamma fyller 60 år i dag.
Eftersom hon har rymt kan vi inte uppvakta henne i dag.
- Men vänta du bara, vi syns ju till midsommar!

Göteborg.
Är det verkligen i Sverige? var första tanken som slog mig när jag sågbilderna på TV från kravallerna i Göteborg under EU:s toppmöte.Stenkastning, krossade skyltfönster, galna ligister som bränner upp möblerpå gatorna. Vad står protesten för när ligisterna slår in skyltfönstret påMcDonalds? Taskiga hamburgare? Det är synd om dem som verkligen vill görasin röst hörd under demonstrationen. Den som vill argumentera och stå försin åsikt. De kommer helt i skymundan när ilskna huliganer kastar gatsten påpolisen.
Jag tycker att hela mötet i sig har hamnat i bakgrunden.Tyvärr. För det är ju faktiskt viktiga saker som diskuteras, saker somkommer att röra oss alla inom en framtid. Ska fler länder vara med i EU? Skavi släppa in de fattigare länderna i vår gemenskap? Jag tycker det, nu närvi ändå har en union ska den väl vara för alla och inte för en del. Tysklandoch Frankrike är skeptiska. Jag vet egentligen inte varför, men jag gissaratt de är oroliga för hur mycket pengar som behöver slantas upp om Poleneller Lettland kommer med för att dessa länder ska få samma status ochlevnadsstandard som resten av medlemsländerna...
Min kusin som befinner sig i det heta Göteborg drog sig undan underkravallerna. Och jag tror att hon och hennes vänner har tappat lusten. Detkan inte vara kul att försöka göra sin röst hörd när idioter tar över ochförstör.
Tragiskt.


[20010614. torsdag.kväll. hemma.]

Ropen skalla...
Jag har en kusin som är i Göteborg och demonstrerar när de högsta hönseninom EU träffas. Jag har tittat på nyheterna hela kvällen för att se om honär där nånstans. Jag har inte sett henne än. Jag hoppas hon håller sig litei bakgrunden, för polisen verkar väldigt laddade inför toppmötet.

Nya bilder.
* Grabbarna slutade nyligen att suga på napp. Jag har bildbevis.
* Jag har lekt med systemkameran och mina 30 vackra rosor förevigades. Kanske är det rosfotograf jagborde bli.
* Med kameran kan man ta fina porträttockså.
* Och visst är väl barn som finast när de sover.[20010612. tisdag.kväll. hemma.]

Barbarisk bok?
Det var Tobias tur att välja vilken bok som skulle bli kvällens saga.
- Ja, den här tar vi. Barbar, saTobias och höll upp en bok.
- Nej, den boken heter inte Barbar. Den heter faktiskt Barbara,rättar Simon.
- Nä, för den heter ju Rabarber, sa Tobias lyckligt.
Vad boken hette? Det var Barbapappa som skapade en aningförvirring...

Black, blackare, fattigast.
Otroligt jobbig månad det här. Otroligt vad pengarna tar slut fort. Ochinnan nästa lön kommer ska en student firas, en 60-åring firas, tvåbarnkalas med tillhörande presenter ska fixas. Jätteroligt firande iofs, jagönskar bara att lönen kom i går.

Sommarlov.
Nu droppar folket av, en efter en. De lyckostar på jobbet som får semesteralltså. Det är väl konstigt vad inspirationen tappar fart ju närmaresemestern man kommer. Men jag ska jobba över tre veckor till. Däremot fårman och barn längre ledighet än mig eftersom sambon tagit pappaledigt isommar. Men när regnet öser ner är jag lika gärna på tidningen som hemma.

Favorit på TV i kväll.
Morden i Midsomer har börjat om igen. Min favorit. Jag gillar tempot,människorna och miljön. Och kommisarie Barnabys ogillande men finkänsligamin när frun bjuder på den ena kulinariska maträtten efter den andra.[20010608. fredag.lunchtid. jobbet.]

Sjung om studenten...
Sitter inne och tittar ut. Studenterna åker förbi på lövade vagnar ochlastbilsflak. Skrik, sång och visselpipor. De är så fina och glada och jagblir lite avundsjuk. Jag skulle visst kunna tänka mig att stå där pålastbilsflaket med champagneglaset i hand... Men jag vill bara vara med påfesten. Det är inte lika roligt att vakna upp dagen efter, till bakfylla,vardag och jobbsökande.

Förvandling.
Snäll flicka gick till lazerhallen. Fick på sig väst och vapen. Förvandladestill stygg, ursinnig flicka som gick lös på allt och alla i mörkret.Skitkul!!


[20010605. tisdag.kväll. hemma.]

Klippt vare här!
Äntligen fick jag iväg sönerna till frisören - och vi behövde inte vända idörren denna gång. Så nu får värmen komma på riktigt, sommarfrisyren ärfixad. Det väldigt korta håret gör att grabbarna ser otroligt busiga ut. Ochnär vi gick från frisören kändes det precis som om pojkarna själva ocksåtycker det och gjorde allt för att leva upp till förväntningarna...

Picknick-dags.
I morgon är det dags för fyra mammor och sju barn att inta en vacker park istaden. Det är utflykt på gång och i kväll har sönerna bakat en sockerkakaatt bjuda polarna på. Baket var inte helt lätt. Första omgången smet hamnadepå golvet. Andra omgången blev det lite mycket bakpulver i... Men kakan gåratt äta, den är bara ovanligt fluffig.

Nygammal bekantskap.
Min kompis Pernilla, ursprungligen från det lilla samhälletStrömsund här i Jämtland men nu bosatt i Stockholm, har hittat ut på nätet.Jätteroligt tycker jag. Eftersom vi inte träffas så ofta nu för tiden kanjag ju ändå följa hennes liv via hennes sajt. Tjejen skriver dagbok, och honoch hennes make väntar smått... Nu hoppas jag på detaljerade beskrivningarom livet som gravid. Eller hur, Pilla?[20010603. söndag.midnatt. hemma.]

Överraskning.
Allt var under kontroll. Jessica och Patrick skulle hem till oss och äta,sambon hade bjudit dem. Jag var lite stressad, fick inte reda på attgästerna skulle komma förrän sent under dagen, och middagen tog sin lillatid att fixa. Jag hade just dukat klart, men ännu knappt börjat med matenförrän Jessica stormar in genom dörren.
- Ni skulle ju inte komma förrän om en halvtimma, suckade jag liteuppgivet.
- På med skorna, skrek Jessica...
Det var kidnappning på gång. Mitt 30-årsfirande visade sig inte vara riktigtavklarat...
Sambon (den busen visst om alltsammans) hade packat min väska, sen bar detiväg på stan. Och jag hade underbart trevligt! Det var bland andra vännerfrån Luleå, Umeå och Stockholm som hade tagit sig till Sveriges mitt baraför att fira lilla mig. *ögonen tåras* Åtta tjejer tog mig med på en salonghär i staden där det blev både bubblor i pool och i glasen. Solning ochmassage ingick i det hela, och en god middag. Men det bästa av allt var nogatt få träffa gänget igen och prata om allt som hänt sedan sist viträffades, och det var rätt många år sedan. Kväll blev natt och vi hadeurtrevligt.
I dag har mitt huvud varit väldigt tungt och min mun tröttav att tjattrande. Men det var det värt... Tack tjejer, ni ärurgulliga!

Lurifax.
Våra tvillingsöner är väldigt lika varandra, men jag har ännu inte märkt attde försökt utnyttja detta till deras egen fördel. Förrän i dag. Simon kom innär jag höll på med middagen. Jag höll på att skära upp tomater och pojkenfrågade om han fick en.
- Javisst. Men bara en, resten ska vara i maten, sa jag.
Pojken tog en tomatbit och gick ut. Efter en stund kom Simon in igen ochsa:
- Kan jag också få en tomat?
Jag funderade ett tag innan jag kom på vad han försökte med. Han skulle lurai mig att det var Tobias som var inne förra gången. När jag sa att jagminsann visste att han redan hade fått, log han bara och gick ut igen. Denrackarungen.