[20010322. torsdag.kväll. hos mina föräldrar.]

Jag är på rekreation.
Jag och sönerna tog en tripp till mina föräldrar. Jag behövde verkligen komma bort ett tag efter en ovanligt kass vecka. Kan inte riktigt sätta tummen på varför det har varit jobbigt, men när olika småsaker går fel kan det verkligen få en ur balans. Nu har jag hittat balansen igen, men jag stannar nog här några dagar till bara för säkerhets skull.

I dag har vi varit på en sparktur, jag, mamma och grabbarna. Det är skönt att sparka på landet. Visst, vi har en spark hemma i Östersund också och snö finns det gott om. Det är bara det att grusbilen är framme efter varje litet snöfall och förstör för oss som gillar sparkstöttingar. Annat är det här. Helt vita vägar utan inslag av minsta gruskorn. Även vägkanterna lyser vita utan smuts från avgaser och dyligt, ty trafiken är inte så tät här. Det är skönt att andas!

Varför är det så sällan något bra på den statliga televisionen? Det enda jag ser är Vita Huset. TV 4 är bättre, utom just i kväll när den jäkla hockeyn tar över bästa programtiden. Och Luleå vann inte ens. Suck.

Jag har tidigare berättat att grabbarna somnar helt själv utan problem. Detta stämmer fortfarande, men i kväll testade de hela det klassiska registret: "Jag är kissnödig." " Jag är törstig." Jag är hungrig." "Jag är kissnödig igen." Tänk er alla dessa repliker - gånger två. Det tog en lång, lång tid innan det blev tyst på övervåningen.


[20010314. onsdag.förmiddag. jobbet.]

BÖRSRAS! KRIS FÖR SVERIGE! :-O
Det är kris för Ericsson och då blir det kris för Sverige. När aktien rasar blir det direkt en massa deppsnack som "Vi står på randen mot lågkonjunktur". URK! Det känns lite jobbigt att hela Sverige är så beroende av ett enda företag. Jag kommer ihåg lågkonjunkturen i början av 90-talet. Jag hade just fått fast anställning, skaffat egen lägenhet och tänkte leva loppan. Men det enda det snackades om var skyhöga räntor, brist på jobb och omplacering av pengar. Det var så deprimerande när alla gick omkring och var rädda att förlora jobben, ett evigt gnällande och gnyande. Bara vi inte är på väg ditåt igen, då flyttar jag till Finland - för Nokia går väl fortfarande bra?

På tal om Nokia så hittade jag min mobil. Inte i skon, men väl nere på golvet mellan bilens säten.

I väntan på barnskrik.
Gravida J berättade att hon är inne i en sorteringsperiod. Hon städar byråer, skåp och garderober innan den lille kommer till världen. Jag hade ingen sorteringsperiod när jag väntade mina barn (tyvärr) men däremot kändes det viktigt just då att få hela huset iordning innan barnen kom. Jag ville tapetsera, måla om och riva väggar i husets alla rum. Nu blev det ju inte så, vi hann bara göra iordning barnens rum. Men jag har upptäckt att det går bra att riva väggar trots att man har barn.

På tal om sortering så gjorde jag ett ryck i går. Sorterade papper i pärmar och fotografier i album. Och jag väntar inte ens barn.


[20010313. tisdag.efter lunch. jobbet.]

Jag har...

...tappat bort min mobiltelefon. Om jag är bestulen eller om jag har förlagt den vet jag inte. Måste gå igenom hemmet grundligt först, länsa jackor och kolla i alla skor, innan jag vidtar åtgärder för försvinnandet. Jag har provat att ringa men jag fick inget svar.

...uppdaterat min boksida.

...nyss käkat lunch med gravida J. Hon är så tjock och fin. Men nej, jag blir inte sugen. Fast det är klart, jag kanske bosätter mig hos J några veckor när bäbisen tittat fram.

...inte tränat sedan i torsdags. Anledningen är inte att jag har blivit lat utan att sambon inte varit hemma på kvällarna sedan i torsdags. Och är inte han hemma måste ju jag vara hemma.

...inte tid att jobba. Jag vill hellre gå på stan. Eller vara hemma i det nytapetserade köket. Eller tillbringa tiden med mina barn utomhus. Eller ta en sista minuten-resa utomlands. Så mycket att stå i och så lite tid.


[20010310. lördag.kvällskvisten. hemma.]

En händig tjej.
Visst kan man om man bara vill. När grabbarna somnat i går kväll satte jag igång med min tapetsering. Det tog två timmar! Var det inte proffsigt så säg? Nåja, det ska erkännas, det var ju bara en vägg. Men ändå! Jag är ganska glad att jag var ensam för ibland måste det hela ha sett väldigt komiskt ut. Jag under och hela tapetvåden på mig. Klister i håret och på delar av köket som inte alls skulle ha nya tapeter. Men nu är det iaf klart, och det ser inte alls pjåkigt ut. *pust* Ikväll förtjänar jag verkligen att slappa i soffan.

Lovisa skriver om en kvällstidnings löpsedel: Carola talar ut om övervikten. Och jag håller med Lovisa fast och fullt. Inte intressant!!! Det spelar väl ingen roll hur känd man är, man måste väl ha rätt att få lägga lite på hullet utan att hela svenska folket ska behöva läsa om det. För det första är det synd om Carola. För det andra är det synd om kvällstidningen som verkligen tror att vi vill läsa om att hon väger några kilo för mycket. Vem fan väger inte några kilo för mycket?? Var är nyheten?

[20010309. fredag.eftermiddag. jobbet.]

Äntligen fredag.
Så bidde det äntligen helgledigt, precis vad jag behöver just nu. Har så mycket att stå i att jag nästan inte har tid att jobba. Min käre sambo har åkt till fjälls, han och en kompis ska vara borta till på söndag. Och han förtjänar att vara ledig och ha kul, han har jobbat som en tok den sista tiden - både dag och natt. Nu ska han åka skoter, fiska och äta god mat en hel helg. Jag och sönerna ska vara hemma och fixa i stället, det ska bli minst lika trevligt faktiskt.

Projekt kök fortsätter.
Detta evighetsprojekt verkar inte ha något slut, men jag har i allafall kommit en lång bit på väg. I morgon ska jag tapetsera min knallblå fondvägg. Ja, jag ska göra det själv, och jag har aldrig gjort det förut. Fast det är klart, riktigt ensam är jag ju inte, mina 4-åringar har lovat att hjälpa till. *håller andan* Hur svårt kan det vara, tänkte jag och spatserade i väg och köpte tapeter och lim. Lite klister, tjoff upp på väggen. Skära rent med vassa kniven, och platta till. Ja, det kommer att gå som en dans.

Jag har aldrig Napstrat. *rodnar* Och nu när jag tänkte testa sätter skivbranschen stopp. Nåja. Min sega uppkoppling hemma hade väl gjort mig vansinnig iaf.

[20010305. måndag.kväll. hemma.]

*gäsp*
Klockan är kring 19 på kvällen, grabbsen har just somnat och jag går snart och lägger mig. Sov bara tre timmar i natt så jag skulle behöva ta igen en del sömn. Ja, jag missar förstås Uppdrag mord på TV, men det kan inte hjälpas.

Mat från norr.
I lördags var det en liten paltfest här hos mig. Vi var ett gäng från jobbet som bestämt oss för att prova denna kulinariska festmåltid. Kollegan från Västerbotten och jag stod för käket och det var tema Norrland. Fördrink: vargtass *isch*. Varmrätt: palt med mycket smör, lingonsylt och stekt fläsk. Dryck: mjölk. (Inget annat passar till palt.) Efterrätt: glass med varma hjortron. *mmm* Efter maten blev det snack, musik, sång och gitarrspel. Mycket trevligt!

Musik.
I dag beställde jag ett gäng nya skivor för att muntra upp mig själv. Det blev Eagle Eye Cherry (har tänkt köpa hans Desireless i evigheter, men det har bara inte blivit av), Texas senaste samlingskiva (så soft, så bra) och Mejas nyaste skiva. Har ingen aning om den är bra, men jag brukar gilla hennes musik.

Jobbet är kul.
Men jag ser ändå fram emot veckan före påsk när det vankas långledigt. Helst nu när det är sportlov och vädret är fantastiskt. Det ser iaf fantastiskt ut när man sitter inomhus och jobbar och folk utanför fönstret njuter av sitt lov.

Stora söner sover själva.
Vi har kommit till ett stort genombrott i vår familj, och plötsligt finns det mer av bristvaran tid. Grabbarna somnar själva efter godnattsagan och omstoppningen. Det tar fem minuter så sussar de sött.