[20010130. tisdag.mitt på dan. hemma.]

Dagis ringde, Simon hade blivit dålig. Så nu är jag hemma med grabbsen. Hoppas bara att de inte är sjuka på den stora dagen: 4-årsdagen.

STATUS JUST NU:
Har gjort: Jobbat
Ska göra: Åka på en blomsteraffär (måste ha nya fräscha tulpaner) och städa sönernas båda rum inför det Stora Kalaset på lördag. Sen blir det ett träningspass i kväll. Dörrkarmen i köket ska målas ett varv till - tar det i kväll eller i morgon.
Borde göra: Städa. *ryser*
Vill göra: Duscha, ta på mig pyjamasen och lägga mig i sängen och läsa...
Mår: Bra. Men jag är trött. Somnade en stund när grabbarna såg Nalle Puh.
Kläder: Rosa t-shirt, rosa skjorta samt jeans.
Lyssnar på: Tvättmaskinens surr. Men i musikväg, ingenting. Det var så längesen jag köpte en ny skiva, så nu börjar det bli dags. Någon som har tips på bra musik just nu? Maila gärna.
Tänker mest på: Jobbet. Hur ska jag hinna det jag påbörjat nu när grabbarna är sjuka? Det ska vara klart innan helgen...
Är glad för: Att mamma och pappa kommer hit på fredag. Både jag och grabbarna längtar efter deras sällskap. Och med sig har de två tårtor samt lördagens middag. Guld!
Är mindre glad för: Att jag just nu ser damm överallt i vårt hus. Hur ska jag hinna ta rätt på allt innan helgen? Eller kan man helt enkelt strunta i dammråttorna?
Ute: 4 minusgrader och klart. Perfekt kälkväder...
Inne: 21 plusgrader och rätt så skönt.


[20010127. lördag.kväll. hemma.]

Här! *vinkar*
Jag är kvar. Uppkopplingen funkar visst, jag har bara inte haft tid och ork att skriva.
Just nu planeras det för det stora 4-årskalaset. Det första kalaset där skriftliga inbjudningar ska skickas ut till sönernas vänner. Fiskedamm förstås. Tårta såklart. Och fikabröd. Kanske inte främst för barnen utan mer för barnens föräldrar som jag hoppas stannar kvar och fikar medan barnen river huset.

Jag har varit ledig sedan i onsdags, men trots detta ligger jag efter med mycket. Börjar bli trött på denna rundgång. Kläderna i tvättkorgen som aldrig tar slut, diskmaskinen är guld, men ack så ofta den är full och ack så trist att plocka ur. Städa, dammsuga, plocka, plocka, plocka. Frukost, lunch, mellis och middag. Var eviga dag. *uäk* Eftersom sambon har jobbat både dagar och kvällar den senaste veckan så är jag rätt så trött på vardagslivet. Nä, tacka vet jag jobbet - där kan man iallafall tänka lite kreativa tankar och slipper diska kastruller och städa toaletter.

Sådärja, det var dagens stora gnäll. Tacksåmycket.
Jag återkommer när jag är på bättre humör.


[20010117]. onsdag.efter lunch.

Hur mysig julen än är så är det skönt när den är över. Vi dansade ut julen ordentligt. Två gånger. Både i bystugan på Rödön där vi har stugan och hemma. Alla röda gardiner är väck och adventsljusstakarna borta. Det är bara adventsgranen ute som står kvar. Men vi har iaf dragit ur kontakten till ljusen.

Skridskosäsongen har startat. Eftersom vi inte riktigt hade fattat att grabbarna faktiskt är så pass stora att de kan åka nu, så hade vi heller inte köpt några skridskor. Men jag fick snabbt tag på två par för totalt 175 kronor (rena fyndet) så nu har mina pojkar visst egna griller. Vi testade dem i går för första gången. De första tio minuterna gick grabbarna sakta på isen med sparken som stöd, men sen tog den elaka mamman bort sparken och då blev de väldigt lika Bambi! Men oj, vad de lär sig snabbt. Innan vi gick hem åkte de långa sträckor själva. Eller åkte och åkte, småknatade kanske man kan säga. Men de är iaf redo för den Stora Skridskodagen på dagis.

Visst har jag berättat att våra nya fönster är på plats? Sovrummet blev fantastiskt fint, med vita fönster i stället för mörkbruna (förutom det fönster vi inte bytte som fortfarande är brunt men som ska målas till sommaren.) Och med den nya gardinstången, gardinerna och fönsterlampan blev det ett nytt rum. Som pricken över i köpte jag nya sängkläder i dag som matchar hela kitet. Smart va? Då behöver jag ju inte bädda.

Förresten. Ännu ett bevis på att grabbarna börjar bli stora fick jag igår.
Plötsligt vädjade Tobias till mig:
­ Snälla mamma, kan vi inte köpa en skiva med Markoolio?
Oops. Jag som trodde att Astrids Lindgrens låtar skulle hålla ett par år till.


[20010108. måndag.kväll. hemma.]

Nu ska dygnet vändas tillbaka för grabbarna som har varit lediga sen jul. Första dagen i dag, upp klockan 06. Det gick bra under dagen men under kvällen har allt varit fel. "Du skulle inte skala apelsinen så" *gråt* "Jag vill inte klä av mig själv" *snyft* "Tobias får inte ha diskborsten, nu är det min tur" *tjut* "Jag vill inte sova ensam" *buuäh*
Men någon dag till så är vi inne i rytmen igen. Själv somnade jag på soffan en stund under Bollibompa (vansinnigt skönt TV-program att sova till det där) så nu är jag rätt pigg.

Nytt år. Nya tag.
Friskis och svettis började sin vårtermin i dag, och Anna - var inte där. Nä, sambon spelar bowling i kväll. Men i morgon ska jag ta mig ett medelpass. Och på onsdag blir det promenad med J, som är tjock och gravid. Får se hur långt vi tar oss innan hennes mage blir för tung. Men en runda runt kvarteret samt flera rundor skitprat ser jag verkligen fram emot.

Januari och februari är verkligen värsta månaderna här uppe i Mellansverige. Mörkt, brist på sol och få fester att se fram emot. Det gäller att hitta ljusglimtarna. Just nu ser jag fram emot:
- Att se filmen Jalla Jalla' på bio.
- Sönernas födelsedag. 4 år och stora herrar.
- Nästa lön. Tror det blir ett par nya byxor bara för att fira att jag är så jäkla bra.
- Nästa lön. Måste skaffa lite nya blommor nu när de nya fönstren är på plats. Ny gardinstång och nya gardiner i sovrummet har jag redan, nu ska bara den bladlösa fikusen bort.
- Mer blommor. Tulpanerna gör sin stora entré denna tid. Det är ett måste att alltid ha ett knippe stående på köksbordet, något som påminner oss om tiden som komma skall.


[20010103. onsdag.snart lunch. jobbet.]

Jag konstaterar att horoskopet inte stämde. Min natt kan man knappast kalla "njutbar". Simon blev dålig och har hostat sig igenom natten, han sov alltså väldigt dåligt - precis som jag. I dag är barnen hemma från dagis tillsammans med sambon, som inte heller är helt pigg. Influensan skulle ju komma strax efter nyår - så det kanske är den som visar sin fula nuna nu.

På tal om förkylningar. Dagens fråga på ÖP:s sajt lyder: "Är du förkyld?". Hittills har 32 procent svarat ja. *host*


[20010101. måndag.sent, sent. jobbet.]

Första dagen på nya året började avslaget. Både sambo och barn var väldigt trötta så här dagen efter. Barnen på grund av att de lyckades hålla sig vakna över tolvslaget. Sambon på grund av helt andra anledningar. Jag var pigg och glad och det var ju skönt eftersom jag började jobba klockan 14...

Förhoppningar och önskemål inför det nya året
- Jag önskar förstås att vi blir klar med huset nångång. Både invändigt och utvändigt. Köket, tvättstugan, fönster och fasad är våra pågående projekt som aldrig verkar få ett slut.
- En hälsosammare Anna står ju alltid på löfteslistan. Träna mer, ät bättre... Nästa vecka blir det ett nytt terminskort på Friskis & Svettis, och badhuset ska få fler besök av mig.
- Friska vill vi ju vara. Om det nya året börjar lika bra som det gamla slutade är jag nöjd. Sönerna har inte varit sjuka sen i våras. *tar i trä*
- Pengar vill jag vinna. Men då måste jag nog spela mer...
- En härlig och varm sommar vore trevligt. Eftersom vi inte har råd till den efterlängtade utlandsresan hoppas jag på finväder hemmavid. En liten semestertripp ska det bli. Till grannstaden Trondheim kanske.
- 30-årskrisen är att vänta detta år. Jag hoppas att jag kan hoppa över, men dyker den upp så hoppas jag att den är snäll med mig. Sen hoppas jag att jag och mamma kan slå ihop vårt firande på något sätt. Eftersom jag blir 30 och hon blir 60 med några veckors mellanrum så vore det lämpligt med en liten resa någonstans. Hoppas.

Saker jag lovade för ett år sen
Läste roat i mitt arkiv den lista med saker som jag lovade inför år 2000:

- Måla kring de nylackade köksluckorna, om nu den där lackeraren kommer och hämtar luckorna någongång. Det här projektet har tagit mig snart två år att ro i land, och det är inte klart än.

Har gjort.

- Ta med sönerna till en riktig frisör. När jag klipper dem blir det hacköverallt-frisyr...

Har gjort. Det gick åt skogen för grabbarna vägrade. Jag klipper dem fortfarande själv men nu har jag en maskin.

- Åka på en liten bilsemester tillsammans med familj och vänner. Prova på campinglivet för en vecka, gå iklädd likadan joggingoverall som sambon och ta en pilsner i den hyrda stugan på kvällskvisten.

Har gjort. Det var hur trevligt som helst.

- Spara pengar...
- ...eller vinna en miljon.


Har inte gjort.

- Gå på bio. Ofta, ofta. Ska även ta med sönerna på matiné för första gången, spännande att se om de kan sitta stilla filmen ut.

Har gjort.

- Äta nyttig mat, sluta svära, börja träna och göra 100 situps varje kväll innan jag går och lägger mig.

Har både gjort och inte gjort. Borde göra mer.

Ser fram emot natten
På tal om framtid så står det följande i mitt horoskop för i morgon:
"Dagens schema blir ansträngt. Så mycket mera njutbar blir kvällen och kommande natt."
Oj. Vad kommer att hända på natten? Jag undrar om jag ska SMS:a texten till sambon... Bara så att han är lite förberedd...