:: måndag 20020429

Beslutsångest.
Jag och sambon har ofta olika åsikter och smaker. Nedanstående ämnen är det vi diskuterar mest just nu, och ni kan tro att det dröjer innan vi har tagit beslut. För många beslut blir det, och därmed rätt många diskussioner.

Markiser.
:: Ska vi ha markiser över alla fönster?
:: Vilken färg ska vi ha på markiserna?
:: Vilket mönster ska vi ha?
:: Ska vi ha terassmarkis eller fönstermarkis över balkongen?
:: Har vi verkligen råd med detta?
:: Ska vi vänta till nästa sommar?
Här har vi faktiskt enats om att färgen ska vara röd. Mönstret är dock fortfarande en trätofråga...

Altanen.
:: Hur många meter ska vi bygga ut?
:: Ska vi glasa in den nya altanen?
:: Ska vi höja den, eller ska den vara i samma höjd som den är i dag?
:: Vad ska vi göra med blommmorna i rabatten som måste grävas ut?
:: Har vi verkligen råd med detta?
:: Ska vi vänta till nästa sommar?
Här har vi enats om att vi ska glasa in, men inte i år, ty det blir för dyrt. Blommorna ska till stugan, men jag gissar att det blir nya konflikter när vi ska komma överens om var växtligheterna ska grävas ner där.

Förrådet.
:: Ska vi byta både dörr och tak denna sommar?
:: Ska vi bara laga det tak som finns eller ska vi lägga på plåttak?
:: Ska vi ta en enkel dörr eller en med mönster?
:: Ska vi ta en färdigmålad dörr eller ska vi måla den själva?
:: Har vi verkligen råd med detta?
:: Ska vi vänta till nästa sommar?
Här har vi faktiskt inte så stora problem med konflikter, eftersom jag inte bryr mig så mycket. Bara sambon fixar så är jag nöjd. Vit ska dörren vara förstås, annars får han med mig att göra...

Ja, nog vore det lättare och betydligt mindre konfliktartat om vi bodde i en lägenhet. Men inte lika kul.


:: fredag 20020426

Den senaste tiden - i filmtitlar

:: Pojken och hinken 2
Simons tur att vara magsjuk.

:: Hurtbullen 2
Jag har cyklat på jobbet ännu en gång.

:: Tjejen som tappade hakan
Precis detta gjorde jag när jag kollade in Blinks sida. Vilken fantastisk hemlighet. Grattis hela familjen.

:: Dagen när pengarna tog slut
Jag fick lön, jag gick på stan, resten fattar ni.

:: Bomber och pirater
Sönerna ska på maskerad som sjörövare senare i dag

:: Skit i hörnen 5
Jag borde, men orkar inte städa

:: The needle from hell
Sönerna fick en spruta på 5-årskontrollen...

:: In the mood for bed
Trött. Jag planerar att sova länge i morgon.:: tisdag 20020423

Jag - en kopp te...
Klart man hänger på. Ännu ett test har testats. Ännu en personlighet träder fram. Börjar känna mig smått schizofren. Nu är jag en tekopp som kan orsaka allvarliga fläckar. Akta dig.

Cor blimey, I taste like Tea.
I am a subtle flavour, quiet and polite, gentle, almost ambient. My presence in crowds will often go unnoticed. Best not to spill me on your clothes though, I can leave a nasty stain.

What Flavour Are You?


Hurtigbullar.
I dag cyklade jag och J till jobbet. Skitlångt. Säkert en halvmil, minst. Vi konstaterade att vi var relativt pigga men hungriga när vi kom på plats. Nästa gång tar vi med oss fika och stannar efter halva vägen. Det blir ju en rolig syn för alla bilister som ska på jobbet. 6.15 på morgonen sitter två tjejer på gräsmattan vid Statoil och dricker varm choklad och käkar mackor. Men. Varför inte?:: måndag 20020422

Vårbruk.
När krattningen var klar på den lilla plätten hemmavid drog vi så till stugan för att ta reda på alla barr och löv där. Och nu är det gjort! Jag har till och med börjat vända på jorden i trädgårdslandet lite smått (i april, halleluja). Planerar att försöka mig på morötter, kanske rädisor och sallad. Det kan gå. *host*

Projekt.
I mars bestämde jag och sambon att sommarens projekt bara ska bestå av att måla och sätta upp lister i hallen samt att köksbordet ska slipas. Men nu när vädret är fint och inspirationen ökar har även antalet projekt ökat. Gräsmattan ska planas ut i stugan. Altanen ska byggas ut vid huset i stan. Markiser ska införskaffas och sättas upp. Trädgårdslandet ska i bruk på nytt. En förrådsdörr ska bytas ut. Däremellan ska vi semestra vid Siljans strand och hos mina föräldrar. Mina fem veckors semester kommer att gå rätt snabbt har jag en känsla av.

Filmtajm.
Tog med mig den lilla iBooken till stugan, och tack vare den kunde vi se två dvd-filmer i helgen. Livvakterna (VÄLDIGT bra svensk film) och 28 dagar med Sandra Bullock (sevärd och helt okej).


:: onsdag 20020417

I DAG.
Bra saker: Sönernas frisörbesök, samtalet med B på dagis, den nya musen till min iBook, tvätten av alla familjemedlemmars cyklar, försäljningen av barncykeln, har äntligen deklarerat.

Tråkiga saker: Tobias magsjuka. Lovisas break på nätet. Deklarationen.

Onyttiga saker: Dagens efterrätt (glass), chokladkakan.

Nyttiga saker: Den långa cykelturen. Krattningen. Deklarationen (jag lärde mig några nya saker).

Trevliga saker: Ledigheten. En ny bekantskap på kvällskvisten. Känslan när deklarationen var klar.

Ja, jag har deklarerat.
I god tid dessutom. Detta trots att jag var tvungen att fylla i extra blanketter på grund av aktieförsäljning. Men från och med nu struntar jag nog i att köpa aktier... Det ger inga pengar, det är bara en massa stök när det ska deklareras, det är trist och jobbigt att följa kurserna. Och jag säger bara: Telia - vilken tvärnit! Men aktierna gjorde att jag fick råd att köpa nya soffor i alla fall. Mer räckte inte pengarna till, så jag antar att aktiemarknaden inte är till för oss som inte har hundratusentals kronor att satsa.

Varför reload?
De gör pauser, mina favoritreloadare på nätet. Ingrid, Lovisa... Trist, men okej då. Man har ju trots allt ett liv på sidan om, tro det eller ej. Själv har jag skrivit här sedan 1998. Kicki började, jag tyckte det såg kul ut så jag hakade på. Visst funderar man på att ta en paus då och då. Det är under den perioden som uppdateringarna är mindre frekventa. ;-) Men jag tror att om jag lägger av nu så kommer det att kännas som om det är något som saknas. Eller så är det fantastiskt skönt...
Äh.
Jag fortsätter ett tag till. Vi hörs!:: fredag 20020412

Jag ljög.
Jag skulle inte uppdatera mer härifrån Kalmar.
Men va fan? *morrar*
Vad ska man göra när man har fem timmar att slå ihjäl i väntan på flygbussen? Eftersom de flesta av mina kurskamrater bor i södra Sverige så har de redan stuckit med bil eller tåg. Själv sitter jag här som ett fån. Norrlänningen. Sist kvar som vanligt.
Tycker ni att jag har ett litet irriterat tonläge på min uppdatering i dag så stämmer det. Jag är så less. :-(

Jag gick på stan en sväng, men var tvungen att tvinga mig själv därifrån. Det slutar med katastrof annars, pengarna tar slut så fort när jag vandrar omkring i affärerna. Så mycket snygga kläder...
Jag har läst alla tidningar, jag har läst i min bok, jag har druckit minst åtta koppar te, jag har fixat presenter till barnen, jag har löst korsord, jag har varit ute i solen, jag har köpt godis, jag har ätit upp allt godis.
Sen var det liksom bara datorrummet kvar, och här kan jag ju fördriva en del tid. Bland annat har jag uppdaterat min jag läser-lista. Jag har tagit bort Ingrid *snyft* och lagt dit några nya namn vars sidor jag ofta besöker. Alltid nåt.

Och nu är det bara 2,5 timmar kvar till bussen går...
Jag tror jag ska ta mig en kopp te och se om jag hittar någon soffa att vila på en stund. Kanske jag kan ta mig en tupplur... Och försova mig och tvingas vänta på nästa flyg som går härifrån först nästa dag. Det skulle vara så typiskt.:: torsdag 20020411

Still here.
Tänk. När man inte har mat att laga, tvätt att ta hand om, barn att lägga eller prylar att plocka har man så mycket tid över. Så mycket tid att jag uppdaterar från Kalmar igen. Men i dag blir det sista gången härifrån södra Sverige. I morgon är det dags att åka hem igen. Efter några timmar på Arlanda kommer jag att vara hemma vid 22 i morgon. Barnen lär sova, men jag kan iaf pussa på dem då.

Torsdagsmys.
I dag har vi bara haft praktiska övningar här på kursen. Vi har gjort tidningar så som vi tror de ser ut 2020. Inte lätt kan jag medge, men vädligt roligt. Eftersom det är sista kvällen med gänget i kväll blir det lite samkväm strax. Lite vin, ost och kex här i institutets lokaler. Ser jag fram emot.

Nä. Dags att ringa barnen. Klockan är 19. Det gäller att fånga dem mellan Bolibompa och John Blund om man ska få sig en pratstund.


:: onsdag 20020410

*rap*
Det blir hårda tag när jag kommer hem! Inget mer godis, inga fler gräddiga såser, inget mer fikabröd. För här på kursen frossar jag i det mesta, jag tillåter mig själv att vara lite godisgris om kvällarna. Ja, vadå? Jag känner ju ingen i staden och då måste man ju få tröstäta, eller hur? Sen är det ju rätt häftigt att köpa en godispåse och få ha den helt för sig själv. Inga barn eller någon sambo som snyltar hela tiden. Förmodligen har jag gått upp ett par kilo på frossandet, men det ska jag som sagt ta igen när jag kommer hem. Baddräktssäsongen närmar sig.

Filmtajm.
Jag och två kurskamrater var på bio i går. (Kalmar har för övrigt Sveriges äldsta biograf, jättemysig.) Vi såg A beautiful mind. Jag gick mest och såg den för att det känns som om det är en film man bör ha sett. Men jag blev verkligen inte besviken, tvärtom. Det var en fantastisk film som berättade en fantastisk historia. Att den är byggd på en verklig händelse och att huvudpersonen lever än i dag gör bara det hela än mer fantastiskt. Russel Crowe, som jag inte varit så impad av förr, är numera min nya idol. Jag tror jag är kär!

Shopping.
Gjorde stan här i Kalmar i dag. Shoppade bland annat nya skor åt sönerna. Hittade jättesöta "gubbskor", svarta promenadisar med lite rejälare sula för inte så mycket pengar. När jag berättade det för ena sonen i dag, och han hörde att det var "finskor", utbrast han: Lyser dom? Ja, vi har lite olika åsikter om vad som är fint, mina barn och jag...

Bensinmack nästa?
Jag gjorde också testet. Resultatet blev följande:

Du är Lena PH
Trygghetsfaktor: 50 %
Du vill veta vad du får och föredrar överraskningar som är planerade.
Du blir ofta elakt kallad "typiskt svensk", men det gillar du.
Ambitiös och engagerad.
Du tänker själv, för det har magistern sagt att man ska.
Lämpliga yrken: Projektledare, Forskare, Bensinmacksföreståndare.


Men varför just Lena PH? Är hon typisk svensk? En sådan syr väl inte sina kläder själv? Men det gör ju å andra sidan inte jag heller...


:: måndag 20020408

Framme.
Kalmar. April 2002. Gräset är grönt. Det är blommor här och där samt löv på träden. Jag tog en lång promenad efter första dagens kursande och njöt av den vackra staden.
Det är kul att vara på kurs, men intensivt. Man är liksom inte van att sitta stilla och lyssna. Här är folk från tidningar i hela landet och det är kul att lyssna på alla och jämföra arbetsplatser och situationer.

Just nu.
Jag har letat mig fram till kursinstitutets datorsal och här hittade jag både en editor samt ftp-program. Så nu uppdaterar jag hemsidan härifrån. Internet är fantastiskt!

Hemmavid.
Jag pratade just med sonen hemma. Han avslöjade att de minsann gör pojkbus när inte mamma är hemma. Vad innebär det då, frågade jag nyfiket. "Jo, det är när vi busar med pappa och kör fort med bilen." Ja, sånt går ju verkligen inte an när mamma är med.

Hemlängtan?
Ja, lite.


:: lördag 20020406

Mot värmen!?
Jag ska möta våren i Kalmar kommande vecka. Inte så tokigt alls att spendera en vecka i södra Sverige. Kanske stöter jag på en och annan tussilago eller kanske varma solstrålar till och med. Jag ska på kurs i tidningslayout och åker redan på söndagkväll. Jag är lite nervös - för det finns en risk att hemlängtan knackar på. Fem dagar ska jag vara borta från min familj. Tur att det finns telefon.

Blött.
I dag har jag och sönerna gjort stan och rustat upp inför sommaren. Nya gympaskor, jeans, jeansjackor och kepor åt barnen. När vi kom hem levde jag kvar i någon slags dröm om värme och tog inte på grabbarna stövlar och galonisar innan de gick ut för att cykla och leka. Big mistake. Jag hade två dyngsura barn att ta reda på ett par timmar senare. Jag kom ner på jorden igen och kom på att vi bor ju faktiskt i Jämtland. Här är det vinterkläder som gäller fram till slutet av maj.

Trasigt.
Jag tackar högre makter varje dag för tvättmaskinen. Vad skulle man ta sig till utan den? Gå ner till sjön och tvätta vore inte det mest ideala, för här tvättas det flera maskiner varje dag. Jag tackar även för diskmaskinen. Men nu har den gått sönder och jag är inte lika tacksam. Jag fick tömma hela den fulla (förstås) maskinen och diska allt för hand. Otroligt trist och vilket slöseri med tid! Nu hoppas jag att sambon får till felet lite snabbt, annars ringer jag och beställer en ny. Diskmaskin alltså. Direkt.


:: torsdag 20020404

Nya slingor.
Jag gick till frisören i går för att underhålla topparna samt fixa nya ljusa slingor i mitt vintertrötta hår. Jag fick inte tid hos min "vanliga" frisör utan fick välja en annan salong. En rätt ung hipp tjej skulle göra mig fin. Och fin blev jag, resultatet blev helt okej. Men jag var nervös ett tag, för huga vad tjejen frågade mig saker, saker som jag tar för givet att en frisör har koll på. "Vad tror du, ska jag ta håret här under också?" "Tror du det räcker med klet nu?" "Tror du att du måste sitta en stund till i värmen?" "Tycker du att slingorna är tillräckligt ljusa?". Jättejobbigt. Jag som bara vill behöva sätta mig i stolen, sitta tyst och läsa en och annan skvallertidning medan frisyren blir till, bli nöjd och betala.

Trött.
I förrgår var hela familjen och såg Peter Pan på bio. Och för första gången somnade jag i en biosalong. Behöver jag säga vad jag tyckte om filmen? 5-åringarna gillade den i allafall. Och det var inte ett dugg synd om mig, jag fick ju goda popcorn och en välbehövlig tupplur.:: annandagpåsk 20020401

Hemma igen.
Väskorna är uppackade, tvättmaskinen har vi kört igång för längesen, barnen sover sött i sina egna sängar. Visst är det kul att vara borta, men oj vad skönt det är att komma hem. Nu har vi två lediga dagar på oss att komma ikapp med tvätt och handling innan vardagen börjar.

Styrdans.
Jag och sambon passade på när vi hade barnvakter. Vi körde fyra mil genom mörka skogen i går för att gå på dans - Arvingarna spelade i metropolen Hoting. Både jag och sambon gillar att dansa. Mest sambon, och det kan ju förstås bero på att han är ruskigt duktig. Han brukar inte stå stilla många sekunder under en kväll och han blir ständigt uppbjuden av dansanta damer. Jag, som tycker det är lite pinsamt att bjuda upp, brukar få stå stilla rätt mycket. Men inte i går. Oj, vad jag fick dansa... I dag har jag träningsvärk i hälsenorna. (!?) Men skoj var det.