:: fredag 20020830

Kanonrulle!
Grabben i graven bredvid var en jättebra film. Minst lika bra som boken faktiskt. Slutet var omgjort och filmanpassat, men inte mig emot. Jag antar att man vill att biobesökaren ska gå hem med ett sånt där fånigt flin i ansiktet. Precis det flinet hade jag i mitt plyte i går kväll.
Michael Nyqvist är stor inom svensk film just nu. Han var helt enkelt en skitbra bonde. Rolig, spontan och lite småtöntigt kramgo. Inte underligt att Desiré blev kär. Trots kepa, storstövlar och massor av kossor.
Måste ses!


:: tisdag 20020827

Vardagslyx.
Trots att jag haft min bärbara dator rätt länge nu så känns det fortfarande så lyxigt att använda den. Sitta nedbäddad i sängen och uppdatera hemsidan är helt sjukt bra. Nu ska jag beställa lite mer minne och speeda upp den lite. Det ska gå undan i sängen...

Ledig och fruktansvärt trött.
Har gjort några korta utflykter med barnen under mina lediga dagar, men mest har vi bara varit hemma. Så fort barnen hittat på något själva har jag passat på. I soffan. *zzz* I solstolen. *zzz* I sängen. *zzz* Så himla slö.

Biodags.
I morgon ska jag äntligen gå och se Grabben i graven bredvid. Om jag orkar.

Tandlöst.
Nu far tänderna till höger och vänster. Sönerna har tappat fyra tänder tillsammans och det känns som om tandfén är på ständigt besök. I natt var hon här igen. Hon prickade glaset och guldpengen fanns på plats när pojken vaknade.

Svalare.
Den värsta värmen har lagt sig här i Jämtland och det känns jättekonstigt. Jag har glömt vad man gör på dagarna när man inte kan åka och bada. Vart la jag barnens långbyxor? Och oj, man kan ju sitta ute och äta utan att smälta bort. Ovant men helt okej.

:: fredag 20020823

Sen sist...

...har jag skaffat mig en ny mobiltelefon. Det blev en Ericsson. Och nu svär jag för att det inte går att ladda hem ringsignaler på ett enkelt sätt. *hrmf* Men annars är den jättefin.

...har jag fått veta att en nära vän ska bli mamma. Jag blev alldeles varm och glad när jag fick beskedet.

...har jag grejat lite i vårt sovrum. Slängde ut en sänggavel, satte dit en fin sängkappa, bytte sängkläder och gardiner, städade och fejade. Nu är det riktigt kul att gå och lägga sig. Sönerna säger att jag sover i en "prinsessäng".

...har jag bestämt mig för att jag ska gå på personalfesten i början av september. Nu måste jag bara fundera på vad jag ska ha på mig. Jeans passar liksom inte i alla lägen.


:: torsdag 20020822

Tandkräm.
Jag har varit med om en annorlunda Sifo-undersökning nyss.
- Får vi skicka en tandkrämstub till dig?, frågade en snäll röst i telefonen.
- Fåruväl, sa jag.
Någon dag senare kom en vit mystisk tub med siffror på som jag antog var tandkräm. Jag använde den flitigt några dagar. Sen ringde telefonen igen och den snälla rösten undrade.
- Vad var positivt med tandkrämen?
- Eh. Den smakade väl bra. Ganska. Som tandkräm brukar smaka. Mycket, liksom.
- Vad var negativt med tandkrämen?
- Inget särskilt. Men tja, kanske lite stark dårå. Eller ändå inte...
- Hur var upplevelsen i munnen?
- ?? Bra. Kanske. Eller? Som vanligt, antar jag.
En dag senare dök en ny tandkräm upp. Jag testade även den i några dagar innan rösten hörde av sig igen. Samma frågor. Samma svar. Inte direkt konkret och uttömmande utan mer svävande och helt förvirrande...
Men hur lätt är det att analysera en tandkräm som smakar precis som alla andra? Jag tror inte att Sifo ringer mig något mer. Jag tror inte att mina svar går att förvandla till vetenskapliga fakta.

Sol och bad.
Personalen på grabbarnas dagisavdelning är helt super. Nästan varje dag denna varma vecka har de packat lunch och fika och travat iväg till en liten insjö i närheten som har en liten sandstrand och en brygga. Där har de varit hela dagarna, solat, badat och haft trevligt. Som en minisemester, utan föräldrar förstås.


:: måndag 20020819

Klokt.
Ni har väl sett den där chipsreklamen på TV, den där Adam letar efter Eva i skogen, men han hittar henne inte och blir väldigt besviken?
När min ena 5-åring såg den nyligen suckade han och sa:
- Vad dum han är som letar efter en fru i skogen.
- Han borde ju gå på en gångväg eller nåt i stället, där det är mer folk.


:: måndag 20020812

Trött.
I går var det dagen efter dagen före och jag var så jättetrött. Som tur var så befann sig sambo och söner i stugan så jag fick vara trött helt för mig själv. Trots det fina vädret var jag knappt utomhus, (förutom en cykeltur till affären). Jag varierade mellan att ligga i soffan och att ligga i sängen och se friidrott på TV. Först såg jag hela maratonloppet för herrar, sen blev det ju Kajsas tur och det blev en oväntad rysare. Friidrott är faktiskt väldigt underhållande, även om jag saknar de amerikanska storstjärnorna. Med dem blir det liksom mer show över det hela.

Just nu.
Mat. Gärna fisk. Öringen som vi bjöd mina föräldrar på när de hälsade på var supergod. Vilken tur att vi har fiskekunniga grannar som kan det där med att fiska på djupet i Storsjön. Jorå, vi brukar dra långdrag i Storsjön ibland, men vi brukar inte ens få napp.

Bok. Jag fortsätter med mina kriminalromaner. Det har blivit många mord i sommar.

TV. Favoriten är fortfarande Morden i Midsomer. Men danska serien Mordkommissionen är inte heller dum.

Motion. *skakar på huvudet och rodnar*

Kläder. Finns det andra plagg är shorts och linne?

Drömmar. Jag köper trisslotter med jämna mellanrum och drömmer vidare om en gul Audi allroad quattro...

Barnen. Är bruna och fina och ena riktiga bråkstakar. Trotsålder finns det något som heter. Eller är det bara syskonkärlek?

Sambon. Är brun och fin och oförskämt smal trots semestern. Förmodligen har jag fått hans extrakilon denna sommar. Hur nu det har gått till.

Fritid. Finns det andra saker att göra än sola och bada? Ja, äta förstås.

Lyx. Sju stora burkar hemlagad hallonsylt, lika många burkar jordgubbssylt, hemgjord hjortron-, blåbär- och lingonsylt trängs i kylen tillsammans med drottningsylten, kungssylten och den hemgjorda vinbärsgelen. Ja, mamma har hälsat på och fyllt på dotterns förråd. Och i går knackade grannen på och gav mig en stor påse krusbär. Kräm ska det bli, men den ska jag faktiskt göra själv.


:: fredag 20020809

Sol och bad och annat skoj.
* I förrgår badade vi i Hårkan.
* I går badade vi på suveräna Lövstabadet.
* I dag badade vi i Storsjön.
* I morgon är det fest med jobbarkompisarna.

Vädret är toppen och jag suger åt mig solljuset som en svamp. eftersom jag vet att vi har en mörk höst att vänta. Men den känns väldigt långt borta just nu.

:: lördag 20020804

Snipp, snapp, snut...
I morgon är det söndag, nästa dag kommer måndagen och med den är min semester slut för denna gång. Bara ett år till nästa... Men jag kollade på nyss på schemat och det visar sig att jag bara jobbar måndag och tisdag sen är jag ledig fem dagar igen. Har inte jag världens bästa jobb, så säg? Att jobba skift är inte så dumt ibland.

Det är dags att summera sommarens ledighet. Jag prickar bara av listan jag skrev i slutet på juni.
Under semestern tänkte jag:

:: gå på bio. Om en pojke måste ses.
Har jag inte gjort.
:: heja på sambon när han bygger altan.
Det har jag gjort med den äran. :-)
:: slipa och lackera om vårt köksbord. Det ser fördj-vligt ut.
Äsch. Har inte gjort. Jag laserade om våra trädgårdsmöbler i stället. Mycket roligare.
:: bada.
Har jag gjort, flera gånger.
:: gå sagostigen på Frösön med sönerna och kompisar.
Har vi gjort.
:: umgås med min bror med familj.
Det har jag hunnit med. Mycket trevligt.
:: umgås med mina föräldrar.
Även det är avklarat.
:: åka på en Ikeasväng tillsammans med mor och svägerska.
Yes. Jag och mamma tog en sväng.
:: semestra i Dalarna förstås, med allt vad det innebär
Dalarna är helt okej.
:: pyssla med mina rabatter hemma.
Eh. Njae.
:: rensa en massa ogräs i stugan.
Har gjort. Men inte tillräckligt.
:: läsa minst fyra böcker.
Har gjort.
:: spela fotboll och kubb med barnen.
Har gjort.
:: montera upp min hängstol på nya altanen.
Nej. Måste vänta med det till taket blir klart - nästa sommar.
:: lägga mig sent på kvällarna...
Jarå.
:: och sova ut varje morgon
Har jag gjort ganska ofta. Men ibland har sambon jagat upp mig i finvädret.

Dagarna med dåligt väder under ledigheten går att räkna på en hand, och det är inte alls tokigt för en jämtlänning. Så summa summarum är jag rätt nöjd med min semester. Det känns inte alls dumt att börja jobba igen.


Nedstat Basic - Free web site statistics