:: lördag 20021228

Mittinatten.
Klockan är 01.30 - natten mot lördag. Och här sitter jag och uppdaterar. Tja, vad göra? Jag har lyckats vända på dygnet nåt så kopiöst under mina lediga dagar så jag gruvar mig lätt för att kliva upp 6 på måndag. För mig räcker det med en sovmorgon till 11.30 (hade jag i förrgår) så är det liksom kört.

Nåja. Jag kan ju passa på att skriva lite om julen - när jag ändå är vaken och uppkopplad menar jag.
Jag gissar att ni undrar om jag fick någon julklapp av Tomten. Jag var ju lite skeptisk tidigare... Men, jajamänsingen. Jag hade varit snäll! Av sambon fick jag bland annat ett presentkort på valfri behandling på SPA. Vicken grej!! Han slutar aldrig att förvåna mig, den mannen. *puss*
Nu återstår bara det trevliga nöjet att fundera på vilken behandling det blir. Presentkorget räcker både till en ansiktsbehandling och helkroppsmassage. Eller kanske en ansiktsbehandling och färgning av ögonbryn och fransar. Eller en 90 minuters helkroppsmassage med diverse oljor som luktar gott. Kanske manikyr och helkroppsmassage? Hmmm. Tål att funderas på.

Övrigt värt att veta om julen är att det var kring 30 grader kallt mest hela helgen. Så det blev många inneaktiviteter. Pussel blevo lagda, spel blevo spelade, filmer blevo sedda och mat blevo inmundigad. *rap*

Ingen rea, bara bad.
Jag har inte lyckats ta mig på någon mellandagsrea än. I dag tillbringade jag och sönerna fem timmar på stadens badhus i stället. Jag hade att välja mellan det eller ta med de små på stan i trängseln. Valet var lätt.

Gonatt (hoppas jag).


:: lördag 20021221

Sjuka - och inte friska
De tog hårdare än jag trodde, de där små magsjukebacilluskerna. Både jag och Simon drabbades lagom till helgen. Men det verkar ändå vara en snäll variant - en jobbig natt men nu börjar jag vara på gång igen.

Nära.
En dag på jobbet kvar, sen är det jullov. Väldigt efterlängtad ledighet. Nu när jag bara jobbar dagtid har jag inga lediga dagar mitt i veckan längre - och det gör att denna julledighet känns helt underbar - trots att den inte är längre än sex dagar. Men man hinner äta mycket skinka och många chokladpraliner på sex dagar... Ska vi slå vad? ;-)


:: onsdag 20021218

Friska - men ändå sjuka
Jag är hemma från jobbet i dag - med två friska barn. Jo, faktiskt. Tobias var visserligen magsjuk natten mot måndagen, men nu är han pigg som en lax. Anledningen till att vi trots detta är hemma är den Stora Skräcken för vinterkräksjukan. Syskon till sjuka barn får inte vara på dagis och det tidigare sjuka barnet måste vara friskt i minst 72 timmar innan det får återgå till kommunens omsorg. Tja, klart att jag förstår att andra föräldrar är glada att vi är hemma - för vem vill vara magsjuk under julledigheten? Men det känns lite underligt. Hur mycket som helst att göra på jobbet - och här hemma är jag och tar det lungt med två pigga pojkar. Nåväl, det är bara att följa reglerna och se glad ut.

Låtom oss bedja: 'Äckelpotta, äckelpotta---'
Ja, hörni? Ärligt? Vad tycker ni egentligen om årets julkalender? Jag tycker den är superbra och kommer garanterat att köpa den på dvd efter jul. Tänk att få se hela serien i ett svep. Eller som mina barn säger:
'Det enda som är dumt med det här programmet är att det tar slut när det är som mest spännande'. Just det. Barnen börjar lära sig den trista verklighen om hur TV-serier funkar...:: lördag 20021214

Det närmar sig
Precis tio dagar kvar till julafton. Huj, vad det går.

Det har varit en händelserik vecka. Förutom spilld mjölk i handväskan har jag bland annat hunnit med...
... ett lugnande besök på spa
jäkligt häftigt att sitta i en bubbelpool utomhus
...luciatåg på dagis
det är så sött när barnen sjunger 'godej afton både hejje och fju'
...julbord med jobbet
skinkan, laxen och äggen var godast
...fondue på en av stadens restauranger
tänk att det kan vara så gott att doppa kött i buljong
...att julpynta lite hemma
röda gardiner känns så hemtrevligt
...en sovmorgon till 11.30
sist jag sov så länge hade jag inga barn
...att skicka iväg julkorten

nästa år planerar jag att ignorera den traditionen

:: tisdag 20021210

Ett tips.
Spill aldrig ut mjölk i handväskan!
För det första är det bökigt att ta reda på. För det andra luktar det väldigt illa.
Anledningen till att jag vet är därför att jag testade i dag...
Såhärärdet.
Jag slutade dricka kaffe för ett år sedan och började med te i stället. Nu är det så att jag inte gillar te om jag inte får mjölk till. Så jag tar helt enkelt med mig en liten mjölkflaska till jobbet varje dag. Denna flaska transporteras i, just det, handväskan... I dag var inte locket på flaskan riktigt åtskruvat. Mjölken rann ut. På kalender, plånbok och mobiltelefon!! På tuggummin, alvedon och bra att ha-lappar. På läppstift, trosskydd och servetter. På rubbet. Yäk!


:: fredag 20021206

Dags att coola ner.
Gah. Äntligen fredag. Den här veckan har varit hektisk på många plan, så det känns skönt att ta det lungt en helg.
Och visst märks det att julen kommer allt närmare. Det är som om alla skruvas upp ett snäpp. Det är mycket att tänka på - rätt mat, rätt klappar, rätt pynt, rätt städning. Själv försöker jag strunta i det mesta (vill inte ens ha en julgran, men det är möjligt att jag får vika mig på den punkten). Jag tänker inte jaga livet ur mig för att städa eller fixa värsta pyntet. Eftersom vi åker bort över jul så känns det inte så noga. Julgodis och saffransbröd ska fixas och julgardiner ska upp i köket. Men sen får det vara nog. (Hoppas barn och sambo håller med bara.)

Sambon var i hufvudstaden på kurs under tre dagar denna vecka. Det var då jag förstod hur mycket jag beundrar ensamstående föräldrar. Som lämnar och hämtar på dagis. Som jobbar däremellan. Som tar med sig barnen varje gång det ska handlas mjölk och mat. Som fixar en nyttig middag varje dag. Som nattar barnen - borstar deras tänder och läser för dem - varje kväll. Som sköter alla hushållsbestyr när de små sover. Som inte har så mycket egen tid...