:: onsdag 20020130

Vitt, vitt, vitt.
Ja, när vintern kom, så kom den med besked. Nu har jag skottat snö påmorgonen tre dagar i rad. Sen har sambon skottat en gång till när han komhem från jobbet. Mycket snö är det. Nu känner jag igen Jämtland.

Långt? Kort? Lugg?
Mycket frisyrsnack virvlar omkring på olika reloader just nu. Här kommermitt bidrag. Är inte Kattis Ahlström på SVT fin i håret? Lagom långt - ochlugg. Om någon försäkrade mig om att jag inte skulle gråta krokodiltårar närluggen rök skulle jag slå till. Men eftersom jag har ångrat mig varje gångluggen har fallit så törs jag inte. Äh, jag sätter väl upp hela rasket i enhästsvans som vanligt och intalar mig själv att det är ruskigt snyggt medslarviga håruppsättningar.

Skridskor.
När sambon och sönerna beger sig ner till hockeyplanen i kvarteret så blirjag allt sugen på att ta mig en ur på isen. Jag har inte åkt skridskor sedan jag gick i gymnasiet - men jag tror jag tyckte det var kul. Trots att jag trängde ner fötterna i ett par lånegriller, ett par konståkningsskridskormed taggar där fram, alltid minst en storlek för liten, med nött skinn sominte hade den minsta stabilitet och med en ful röd hjälm på huvudet - så vardet kul på nåt sätt.Därför har jag nu kommit fram till att om jag skaffar mig ett par skönahockeyrör, som rymmer ett par varma tjocksockar, så kommer jag att älskaatt befinna mig på isen. Jag blir helt enkelt den nya isprinsessan. Fråganär väl bara om man kan kalla sig för prinsessa när man har svarta hockeyrörpå fötterna. Kanske gör en volangkjol utanpå täckbyxorna susen? Jag lovaratt ta med kameran om den tanken blir verklighet.


:: tisdag 20020129

Den Stora Dagen
Nu börjar de stora förberedelserna. Dags för femårskalas på söndag och detär mycket att tänka på.Inbjudningskort ska skrivas. Godis ska köpas. Kartor ska ritas till denstora skattjakten. Glass till glassbuffén ska fixas. Skivorna till diskotska plockas fram. Presenter ska slås in. Bild ska in i tidningen.
Efter kalaset blir det middag för tjocka släkten. Enkelt i och för sig -tacopaj. En klassiker som är god och festlig men framför allt lätt attförbereda.

ONT!
Jag är lite besviken på min mage. Här har jag inte druckit en endaste koppkaffe på över en månad - och ändå svider den och har sig. Men jag vägrar tropå att det handlar om livsstil och arbetstider - problemet måste sittanågonannanstans. Är jag månne mjölkallergiker? Tål jag inte grönsaker? Ärdet den friska luften? Jag forskar vidare för att hitta en lösning, menunder tiden får losec hjälpa mig på traven.

Sport på TV.
Jag har inte sett en enda match i handbolls-EM som pågår just nu. Jag brukarfaktiskt hänga med, för handboll är kul att titta på. Men jag spar mig tillfinalerna denna gång. Jag tror nog att det blir tillräckligt medsporttittande under februari i allafall. OS närmar sig med stormsteg. HejaAnja!


:: torsdag 20020124

Skidor, pjäxor, skridskor, skidor, cyklar...
På dagis är barnen ute väldigt mycket. Det ordnas skidskolor, det åks skridskor och det är långa cykelutflykter på sommaren. Det är verkligen jättebra. Barnen trivs och de får lära sig många nya saker.
Men ibland får jag magknip. Vi hänger liksom inte med i svängarna.Längdskidorna från i fjol funkar inte, alldeles för korta och rembindningarna gör att barnen tycker det är trist att åka. Dags för nya skidor, med pjäxor och riktiga bindningar. Sen borde vi ju haft varsin slalomutrustning även till barnen, det tar ju sån tid att hyra och det är rätt krångligt. Skridskorna från ifjol funkar väl även i år, men de är ju begaganade och rätt slitna. Nästa år måste det bli det nya, med snörning i stället för spännen. Och till sommaren blir det nya cyklar. De gamla var lite för små redan ifjol, så nu är det verkligen dags.
Ja, ska barnen lära sig ordentligt så gäller det att ligga i. Övning och rätt utrustning är a och o.
Nåväl. Det är väl bara att ta tag i det hela. Har man satt barn till världen så har man. Och jag får väl vara nöjd så länge de inte börjar med ishockey. Tänk innan vi skaffat en sån utrustning, med skydd och allt - gånger två.

:: tisdag 20020122

Halllå. *viskar hest*
Förutom whiskeyrösten och bacillen som skuttar runt i halsen är allt helt okej. Helgens skidåkning blev en underbar dag i det fria. Som tur var hade vi mycket fika med oss. Det krävs för att hålla humöret uppe på två fyraåringar som druttar på rumpan rätt ofta i backen. Tyvärr var det en aning lite snö, så barnbackarna var stängda. Och efter några åk i den stora liften med bygeln bakom benen, samt en pojk framför, så får muskler, som man inte trodde fanns, arbeta. Ja, jag hade ordentlig träningsvärk när söndagen kom. Men faktiskt. Det blir mer skidåkning nästa helg om det inte är för kallt.

Nej, inte Pablo!
En annan sak som måste hinnas med i helgen är ett besök på biblioteket. Jag börjar bli vansinnigt trött på att läsa samma barnböcker om och om igen, varje kväll. (Och här ler alla småbarnsföräldrar ett igenkännande leende...) Trots att barnen har massor av kul litteratur i hyllan så är det bara sagorna om pingvinen Pablo och Nalle Puh som duger just nu. För min skull måste vi ha lite mer att välja på. Snarast. Trots att björnen med den lilla hjärnan är söt, så kan det bli för mycket av honingen.

När kommer den?
En annan långtråkig sak är leveransbeskedet av min iBook. Först var det två veckor, sen två till. Nu dyker min lilla burk upp först i mars. Tur att jag har digitalkameran att roa mig med under tiden. Premiär för ny avdelning. Dagens bild.


:: fredag 20020118

Mera bilder
Jag går fortfarande på upptäcksfärd med nya kameran. I dag har vi testat den svart-vita modellen, i porträttform. Här är jag till exempel. (Svartvitt är så himla bra, skavankerna i ansiktet liksom tonas ner...)
Fler bilder på familjen (förstås) hittar ni här.

Äntligen.
I morgon blir det skidåkning. Takräcket på plats på bilen. Skidor och pjäxor är packade. Vi är redo för snö i soldränkta fjäll. Tjohoo!

------

Äsch.
Nu ligger gästboken nere. Igen.
Alxnet, där gästboken ligger, förklarar det hela så här:

"On January 18th, somewhere around 1 o' clock AM the server handling the that displays all our Web Tools was cracked and destroyed..."
"...we're not going to let what's happened pass. Once the servers are up and running again we will trace down the perpitrator. And believe us, we will find him or her."


Oj. Det lät hotfullt det där. Tur att jag är oskyldig.

En bacill bygger bo.
Det är en bacill som bygger bo i min hals. Det är på morgonen han gör mest väsen av sig. Det gör ont när han tumlar runt där nere, förmodligen gör han sig hemmastadd, fixar sin säng eller nåt. På dagarna sover han gott, jag känner ingenting. Men när kvällen kommer sätter han igång igen, sätter upp tavlor på väggarna, flyttar möbler eller nåt.
Så har han hållit på sedan julhelgen, och jag fruktar att när han väl har boat sig ordentligt så blir det inflyttningsfest. Alla små bacillkompisar dyker upp och har jordens party - och Anna blir sängliggandes.

Sönernas ordvrickningar.
Kort ordlista:
Tvådre (andra)
Mutarr (gitarr)
Jag smälter ihjäl (jag svettas)
Bitamin (vitamin)
Gummifine (give me five)

Bra eller dåligt.
Jaha. Ska vi tycka till lite om Melodifestivalens nya stuk? Jag gillar inte formen med kvalomgångar, jag vill se hela rasket på en gång - och jag vill veta vem vinnaren är när kvällen är slut. Nu kommer det ju att dröja till slutet av februari innan vi kan nynna på segersången.

Antal semlor hittills i år: 2,5 st.
Alldeles för många...

Antal pass på friskis hittills i år: 2 st
Alldeles för få.

Antal tulpanbuketter hittills i år: 1 st
Också för få. Jag ska fixa en ny bukett i dag.


:: onsdag 20020116

Fotat vare här!
Så är den då äntligen min. Digitalkameran. Och vad gör man inte för att testa alla inställningar och överföringen till datorn. Jag tog en snabb rundvandring i huset, med kameran i högsta hugg.
Välkommen hem till oss.


:: måndag 20020114

Varför är det alltid så:

...att barnen är sjuka på mina lediga dagar? I dag har båda grabbarna hög feber. Allt som var planerat måste ställas in. Men å andra sidan är det rätt mysigt med en heldag i soffan ibland.

...att datorleverantören lovar för mycket? Två veckor sa han. En månad har gått och ännu har jag inte fått min iBook. *suckar*

...att när jag vill något, så är det oftast omöjligt? Nu har jag haft lust att åka skidor i flera veckor, men vad gör man när det inte finns någon snö. Visst, det går ju åka till fjällvärlden, men hur kul är det i regnet? Jag läste om en lokal väderspåman som berättade att den riktiga vintern kommer i mars. Snö och kyla. Typiskt. Då vill man ju gärna att snön börjar försvinna och att våren gör sig påmind.

Ljus och värme.
I går besökte jag solariet för tredje gången på några veckor och ja, jag känner mig inte fullt lika blek längre. Jag hade glömt bort hur skönt det var att ligga i ljus och värme en stund. Men ack, vilket bestyr jag har att gömma min prick på tån. Jag har ju ett stort födelsemärke på stortån, och doktorn har lovat mig, två gånger dessutom, att pricken är snäll och att den inte ska ställa till med något. Men det litar jag ju inte helt fullt på, så när jag solar måste jag gömma pricken med min andra fot, eller knipa ihop tån med de andra tårna. Det är lite tröttsamt i 20 minuter, så nästa gång sätter jag nog på ett plåster. Eller nåt.


:: torsdag 20020110

Fluff, fluff.
Jag sover som en prinsessa på min nya bäddmadrass och nya kudde, under mittnya täcke. Eftersom sängkläder är färskvara och bäst före-datumet hade gåttut på våra gamla har vi nu nya härligheter i sängen. Mjukt och fluffigt. Medtanke på hur stor del av sitt liv man tillbringar i sängen bör man göra detbästa av denna. Fluff, fluff.

Carving.
Jag har bestämt mig. Det blir nya skidor denna säsong - carving. Jag haraldrig testat, men de som har säger att den alpina åkningen får en helt nydimension. Och den vill jag också uppleva.

Sommarplaner.
Har planerat in när sommarens semester ska tas ut. Har ännu inte planerat invad som ska göras. Det enda vi vet är att vi ska BORT från Östersund. Intetill Sundsvall denna gång, förhoppningsvis en bit ännu längre söderut. Men vi stannar nog inom Sveriges gränser.

S T A T U S

Bok: Eftersom jag inte fått tag på tredje delen av Sagan om ringen än såläser jag kriminalromaner i stället. Ont blod av Arne Dahl. Men eftersom jagknappt förstått intrigen ännu så uttalar jag mig inget vidare om den.

Musik: Markoolio och Hits for kids. Sönerna bestämmer över cd-växlaren just nu.

Väder: Jag är så trött på plusgrader i januari. Var är snön?

Kläder: Sommar- eller vinterjacka? Sommar- eller vinterskor? Det kännsupponer när man kan gå ut utan mössa och långkalsoner i Östersund i januari.

Bio: Det skulle vara Sagan om ringen då. Men när ska jag ta mig iväg?

Mat: Har en ny favoritlunchpaj. Broccoli och bacon (Felix) Jättegod.

TV: Ska förstås se Romeo och Julia på söndag. (TV 4) Sen måste jag erkänna att jag gillar Så ska det låta som börjar i morgon. Jag kommer nog att sjunga en snutt med Harrysson kommande fredagar.

Humör: Inte alls tokigt faktiskt. Jag tror det beror på att det har vänt.Jag vet att de ljusa sommarnätterna bara är några månader härifrån.


:: måndag 20020107

Läget just nu.
- Jag känner mig blek och trist. Har redan börjat jobba för att förändra densaken. Fixade nyss en tid för klippning på torsdag och planerar att solaefter kvällens pass på Friskis. Hoppas det hjälper lite iaf.

- Har länge varit sugen på att åka skidor, men trots att jag bor närafjällvärlden så har jag inte tagit mig iväg. Planerar iaf att skaffa mig nyapjäxor i veckan, kanske skidor också om jag anser mig ha råd. Eventuelltblir det en tur i backen på lördag om vädret tillåter. Annars planerar viatt hänga med kompisar till Funäsdalen nästa helg. Hoppas bara attplusgraderna byts mot minus.

En sista Robinsomkommentar.
Det var väl kul att Jan Emanuel vann Robinson. Godhjärtat av honomatt skänka pengarna till Djurens rätt och till behandlingshemmet.
Men jag har insett att jag aldrig skulle kunna vinna Robinson, även om jagklarade mig från att bli utröstad - och tog mig till final. För i det skedetnär man ska berätta vad man ska göra med pengarna hade jag ärligt sagt: "Jagska köpa en ny bil och en jäkla massa nya kläder till mig själv". Det hadesvenska folket inte gillat och vips, där försvann jag.


:: torsdag 20020103

Vågar inte sova.
En av sönerna i huset vågar och vill inte sova om kvällarna. Han är rädd för att vårt hus ska börja brinna. Det är rätt svårt att övertyga en ledsen 4-åring som är helt säker på att tjuvar med tändare kommer om natten för atttutta på vårt hus. Han vill också att vi ska slänga alla stearinljus somfinns i huset så att vi inte har en chans att glömma att släcka dem.Stackarn. Livet är så stort och svårt och fyllt av faror som lurar bakomvarje hörn.


:: tisdag 20020101

Nytt år.
Och vart tog det gamla vägen? Kort tillbakablick:

JAG...
...blev 30. En födelsedag som tack vare min familj och goda vänner blevmycket minnesvärd, trots att medelåldern dök upp. Jag började även tränaordentligt detta år, gick ner några kilo och hittade äntligen tillbaka tillvikten jag hade innan jag fick barn. Eh... För en stund i alla fall.

BARNEN...
...slutade med både nappar och välling och de blev så stora så snabbt. Deblev 4 detta år, och så många gånger har de sagt så många saker som jagborde skrivit upp. Så kloka och logiska de blev på ett huj. Detta år fickbarnen även var sitt rum att härja i. Och de lärde sig cykla utan stödhjul.Och skriva sina namn. Och rita bilar, bussar och hus. Teckningspärmenfylldes snabbt.

HUSET...
...blev grått. Det tog ett par år men i somras slog vi till. Fasaden blevklar och flera fönster invändigt blev vita. Även hallen fick en ny färg ochnya möbler. Och detta år fick jag äntligen mina röda soffor som jag drömt omså länge.

SOMMAREN...
...kommer jag ihåg som den vi bara målade och målade. Och när det bararegnade och regnade. En semestertripp hann vi med. En natt på Scandic hotelli Sundsvall. Exotiskt värre. :-( Men vi firade även min mor som blev 60 år isomras, och det var mycket trevligt.

DRAMATIK...
...på den personliga fronten har hela familjen sluppit. Vi har alla varitfriska och livet har rullat på. Men i september gick tankarna åt andra håll.Bort från Östersund och vardagen. Mot USA och till offren efter terrordådet.Varför var en fråga som ständigt återkom.

RESAN...
...jag inte glömmer måste väl vara den på väg hem från Norrbotten underjulhelgen. Snö, kyla och förseningar. Flygresan till Stockholm strax efterterrordådet var inte heller kul. Aldrig har jag varit så rädd för att flyga,och aldrig har jag sett så många beväpnade vakter på Arlanda.

----------------------

Nyårslöften.
:: Julmaten ska bort kring magen.
:: Årskortet på Friskis är betalt och minst två gånger i veckan ska jagträna.
(Varför är det så att de två ovanstående löftena återkommer år efterår...? Ska det vara så %#&? svårt?)
:: Julklappspengarna jag fick av mor ska gå till en ansiktsbehandling, ochinte till mjölk.
Jag lovar!

Gott nytt år!