:: torsdag 20020725

Storsjöyran har knappt börjat, men den är ändå över för min del. Jag yrade på krogstråket i Östersund i går. Började redan vid 17-tiden, var hemma vid 02. Hade otroligt skoj, träffade massor av trevliga, pratglada och goa människor. Sambon ska väl också göra en Yr sväng. Eftersom vi har svårt att få tag på barnvakter får vi helt enkelt roa oss under olika kvällar. Men jag känner mig rätt nöjd, trots att jag missar alla artister, presidenten och den riktiga folkfesten. Fast sönerna vill ju se Grynet förstås, så på lördag ska vi bänka oss framför scenen och kolla in sändningarna från Sommartoppen en stund.:: tisdag 20020723

*tjoff* Hemma igen!

Så vad har jag då lärt mig efter en veckas semestertripp i Dalarna?

:: Om man gillar tystnad, lugn och ro ska man inte bo på en populär camping.
:: Det är jobbigt att bo i en stuga utan toalett. Men man tar sig upp tidigt på morgnarna, iaf om man som jag har barn som alltid behöver gå på toaletten direkt de slår upp sina ögonock.
:: Den långgrunda badstranden i Rättvik slår det mesta. Här hade jag kunnat stanna för evigt.
:: Sommarland i Leksand var kul. Men dyrt. 700 kr kostade entrén för vår lilla familj.
:: Man kan inte göra Dalarna utan att testa sommarrodelbanan i Rättvik. *swisch*
:: Clas Ohlson är en otroligt trist affär. Varför finns inte IKEA i Insjön? Då kan vi tjejer strosa där medan killarna dreglar över skruvdragare, gersågar och andra hårda mackapärer.
:: Ibland fyndar man där man minst anar det. Vi hittade en Outlet-affär vid foten av ett berg mitt i Dalarnas djupa skogar. Där sålde de Peak-kläder till halva priset. Toppen.
:: Gräset växer jättemycket under en veckas tid.
:: Tomtarna på Tomteland i Mora är inte riktiga. Det är faktiskt människor som klätt ut sig. De ru!
:: Björnarna på Björnparken i Orsa är riktiga. Och stora. Och många.
:: Pizzorna på Leksands camping är också riktiga. Vi har testat nästan allihop.
:: Bilvägen genom Orsa Finnmark är ruskigt trist. Men det finns många fina träd att titta på.
:: I Dalarna finns det jättemånga röda hus.
:: Vi har inte sett på när Dalahästarna målades. Har vi missat nåt?
:: När solen skiner är det mesta kul. Till och med Clas Ohlson. Om man får sitta på en bänk utanför och käka glass.

Back to business.
Vi har varit hemma i tre dagar och vi har redan hunnit med att bada i Storsjön två gånger. (På två olika stränder och under två olika dagar.) Vi har även hunnit med ett motorhaveri ute på Storsjön. (Tack till den duktiga killen i den Stora Båten som kunde båtmotorer. Mitt ute på sjön tog han isär vår motor, rensade förgasaren och sen kunde fyrhästaren puttra igen. Och Anna slapp ro!) Sambon sliter hårt med altanen. Och medan han skruvar trall målar jag om våra gamla trädgårdsmöbler. (Jag laserar dem kornblå). Jag har även rensat i trädgårdslandet i stugan. (Ogräs fanns det gott om. Rädisorna är för stora, morötterna ännu för små och det andra jag sådde ser mest ut som en vildväxt djungel.)

Och bara några kilometer bort har Storsjöyran smygstartat med krogstråket vid Östersunds hamnområde. Jag tror jag ska ta en runda med tjejerna i morgon...


:: fredag 20020712

*poff* *poff* *poff*
Kicki, Isabel, Skobido...
Så försvann de plötsligt från cyberspejs och helt plötsligt blev tillvaron lite tristare. Tur att det fortfarande finns namn kvar på min favoritlista. Karin, Maria, Lena, Blink och ni andra. Ni håller er väl kvar? *ber snällt*

Ljud.
Här hemma låter det mycket just nu. Ute håller sambon och en kompis på att snickra på altanen. Det börjar faktiskt ta sig nu.
Inne ligger Simon i sin säng och sjunger. Eftersom han sjunger för Tobias som ligger i ett helt annat rum så måste han sjunga högt. Och det gör han. Han hittar på egna sånger, men jag är tveksam om hans låtar någonsin kommer att slå på svensktoppen. Det låter mest "bajokobaj somsirum pofftralumlej".

Nu ska jag packa. Det är strax dags för resan mot Siljan.


:: lördag 20020706

På landet.
Nu har jag varit hos mina föräldrar i två dagar, och nu har jag äntligen de rätta semesterkänslorna i kroppen. God mat, goda efterrätter och ganska lata dagar. Jag och sönerna tog bussen hit eftersom audin ska in på verkstaden inför resan till Dalarna nästa lördag. Sambon är hemma och har en egen liten minisemeter under några dagar.
Vi gör några nyttiga saker här också, vi är inte bara lata. Mina föräldras ladugård ska målas, och den är stor! Fönster ska skrapas, kittas och målas om. Vi leker "Sommartorpet", och jag är Ernst. ;-)
Fisk ska upp ur sjön. Sist vi la ut nät blev fångsten 34 sikar, en abborre och en harr.
Sönerna trivs, mycket lek med kusinen blir det. I dag har vattenspridaren roat de små rätt länge, och i kväll gjorde vi egna drakar som skulle testas. Inte med gott resultat dock, eftersom det var i stort sett vindstilla.
I morgon blir det besök på byns sommarcafé. En stut med getmese på förstås. Kanske en våffla om det finns plats i magen.
Jag och min mor räknar med att ta en sväng till Sundsvall på måndag. Ikea, vad annars? Det gäller att passa på när jag har min bror och svägerska som barnvakter.
Men i slutet av veckan bär det iväg hemåt igen. Kläderna ska tvättas, och packas ner igen. Mot Leksands sommarland, Tomteland och Björnparken.

Lediga listan.
Mysigast: Att vara många.
Stressigast: *eh* Låt mig tänka... Inget. Jag har lagt undan mina losec.
Godast: Jordgubbarna och smultronen som det finns hur mycket som helst av här på landet. Ena dagen smultrontårta, andra dagen jordgubbspaj.
Tråkigast: Att sambon inte är här.
Roligast: Att se barnen springa barfota i gräset medan de bygger kojor av skottkärran, gummibåten och en massa filtar.
Gosigast: Gårdens katter Napoleon och Morris.
Dummast: Att jag inte hittade några drivrutiner till digitalkameran som passar denna dator. Annars hade ni fått se bilder på allt från smultrontårta och lek under vattenspridaren till ladugårdsmålning och lata stunder på gräsmattan.


:: måndag 20020701

Nu är jag här igen.
Om man skriver här varje dag, betyder det då att man inte har något riktigt liv? Jag börjar undra jag, som uppdaterat rätt så frekvent den senaste tiden medan mina reloadkompisar droppar av en efter en för att ta semester. Men jag har ett liv, jag försäkrar. Det är ju bara så att detta liv lugnar ner sig vid midnatt och då kan jag koppla av, koppla upp, kolla mailen och kanske uppdatera en snutt. Precis så gick det till i kväll, min första semesterkväll.

Mitt IRL-liv. I dag.
Inledde med en mysstund i sängen innan dagen började på riktigt. Sommarlovsmorgon är en jättebra uppfinning, grabbarna ser på detta i sängen medan mamman vilar ögonen en liten stund till. Men årets sommarlovsmorgon, och jag har sett en del, tror jag är den sämsta på mycket länge. Två tecknade figurer som pratar om konstgödsel och annat som barnen inte riktigt begriper sig på...

Upp ur sängen, en snabb frukost, sen kom J och S på besök. Barnen lekte en stund, sen åkte vi och firade semestern med lunch på Mc Donalds. Vidare till Tages på Frösön för mjukglass. Sen var det dags för Sagostigen på Frösöberget. Sönerna var tuffa i inledningen, men när de insåg att det var troll och häxor inblandade blev de lite spaka. Vi kunde dock fullfölja stigen, för trollen var snälla och häxan somnade när vi läst den viktiga trollformeln. Tobias hittade skatten och alla barn fick varsin guldpeng och fika i trollens hus. Älvan var vacker och småfolket mycket smått. Vi fick alla motion eftersom den största delen av stigen gick upp på berget, över stock och sten, broar och stubbar.

Senare på dagen märkte vi till vår förvåning att vädret var toppen. Så bra att det blev en surströmmingskväll, mitt på måndan. Så middagsplanerna styrdes om lite snabbt och det blev en utekväll med sur fisk hos goda vänner. Barnen fick korv, och det gick lika bra det.
Nedstat Basic - Free web site statistics