:: påskafton 20020330

*host*
Jag borde ha stannat hemma när jag kände mig lite klen förra veckan. I stället för att gå till jobbet skulle jag stannat i sängen. För bacilluskerna krävde allt sin hämnd. Inledningen av denna påskhelg har jag tillbringat liggande, jag har haft feber i tre dagar. Jag, som bara brukar ha lite hosta ibland, har legat helt däckad.
Tack vare alvedon och en sambo som är duktig på att packa och stå i har vi i alla fall tagit oss till mina föräldrar. Det är rätt skönt att vara sjuk när man får vara hemma hos mamma. *snorar ynkligt*

Åtta plusgrader i mars månad kan vara härligt. Men inte när man bor i Jämtland och vill ägna sig åt uteliv och skoteråkning. För usch vad mycket vatten det är på sjön, och usch vad snön är mjuk och usch vilket uselt skoterföre det är för tillfället. I dag tog vi oss iallafall ut på sjön och kunde göra upp en eld vid strandkanten så vi fick oss lite luft och lunch.

GLAD PÅSK!:: tisdag 20020326

Jag har inte tid.
Med att sitta framför nya datorn, uppdatera sidan, spela Sims, greja med photoshop, testa Mac OS X ännu mer, ladda över bilder... Det vackra vädret kräver utomhusaktiviteter som skidåkning eller skoteråkning.
Jag och Tobias tillbringade lördagen i utomordentligt fina backar i Bydalsfjällen några mil utanför Östersund. Simon åkte skoter med morfar i stället och verkade helt nöjd med det. Men nu är det vardag igen, i allafall några dagar, sen bär det iväg norrut med skoter och kälke. Vi firar påske nhos mina föräldrar och förhoppningvis är hela familjen bruna om kinderna när vi kommer hem igen.

Vårtecken.
:: Jag har köpt nya tröjor för att fira våren. Två vanliga t-shirts samt en storblommig på Indiska. Den blommiga luktade lite sommar faktiskt.

:: Jag har skaffat nya solbrillor. Sånadär trendiga med rosa glas utan bågar. Nu vet jag inte om jag vågar använda dem... Jag är lite skraj för att få den där patetiska stämpeln, typ: "Men herregud, hon är ju över 30. Tror hon att hon passar i de där glasögonen, eller?" Så jag har dem på mig i bilen och är trendig mellan hem och jobb ett tag för att vänja mig.

:: Sönerna har också nya brillor. Svarta och tuffa. Passar på fjället i påsk.

:: Mina krukväxter pratar. De säger: Ny jord, ny jord, ny jord och slokar sådär lite anklagande. Det är ett mindre roligt vårtecken eftersom jag sällan lyckas plantera om mina blommor förrän i juli.:: onsdag 20020320

Sen sist
:: Vi har avverkat massor av träd vid stugan och plockat ris en hel dag.

:: Vi har tillbringat en härligt solig söndag på skidor i fjällen. Vi grävde oss en grop vid sidan av barnbacken och varierade slalomåkandet med fika.

:: Jag fick en släng av nåt i förrgår. Mådde pyton en natt och en dag, men lite sömn fick mig på fötter igen.

:: Tobias tappade en tand i dag. Nu har tandfén varit framme och tanden har förvandlats till en guldpeng.

:: Vi har laddat med galonisar, stövlar och dubbla ytterkläder för barnen på dagis. För nu är det sånt väder, sånt som gör marken och snön sörjig, blötoch slaskig.

På gång
:: Sambon drar till fjälls på fredag. Simon ska hälsa på mormor och morfar i helgen. Jag och Tobias blir kvar i stan och på lördag åker vi, samt en stor del av personalen på ÖP, till fjälls och åker skidor.

Måste sluta.
Nu börjar kommisarie Morse. Bäst att koppla ner och koppla av framför TV:n.


:: fredag 20020315

Kaos.
Först kissade Chris på golvet, sedan missade hon skjutsen till jobbet och blev avskedad. Sen började det brinna i spisen, vilket slutade med att både bänk, micro och kylskåp brann upp. Hur dyrt är inte det att köpa nytt? Sen kom grannen på besök, hon svimmade av utmattning när hon inte fick någonstans att sitta. Och trots att städhjälpen kommer varje morgon så surrar flugorna kring sopkorgen i köket.
Jag har upptäckt The Sims. Väldig skoj men också väldigt frustrerande. Och när jag slutar spela efter ett par timmar är jag inte riktigt säker på om det jag gör i mitt hem styrs av mig själv eller om det är någon högre upp som ger mig kommandon.

Avverkning.
Söner och sambo är i stugan i dag. De ska ta reda på stammar och kvistar efter avverkningen i går. Sambon har fällt en massa träd, allt för att solen ska hitta fram ännu bättre på vår tomt och förhoppningsvis kan vi sätta potatis och morötter, som faktiskt växer, till sommaren.


:: tisdag 20020312

Jag hade tänkt mig att skriva några rader om dagen, men min huvudvärk gör att jag bara vill gå och lägga mig. Så då gör jag det. Återkommer.


:: lördag 20020309

Just nu...
sitter jag i soffan i mitt nystädade hus. Framför mig har jag min iBook, en godisskål och ett glas påskmust. Jag har det med andra ord ganska bra. Resten av familjen är i stugan så jag har en lördag helt för mig själv. Eftersom jag valde att städa i stället för att vara ute i solen (ibland måste man bara) så fick jag se världscupen i skidskytte (som sändes från Östersund) på TV i stället för att vara på plats på stadion. Det går faktiskt rätt bra att se på dumburken samtidigt som man dammtorkar och skurar golv, har jag upptäckt.

Jag såg Baren i kväll och blev inspirerad:
Dagens plus
går till Simon på jobbet som kan så mycket om mac och är så snäll och hjälpsam trots mina korkade frågor.
Dagens minus
går till Apples korkade och mycket fåordiga handbok till iBooken. Inte mycket att ha när datorn inte beter sig som man vill. För mer information ska man leta vidare på Apples hemsida, men den är ju rätt svår att läsa när datorn inte ens vill starta. *hrmf*

TV.
Tittade på Mankells Den femte kvinnan i natt när jag kom hem från jobbet. Blev nästan snurrig i huvudet av alla konstiga kameravinklingar och suddiga bilder. Men förutom det var det ett bra första avsnitt. Stämningen var läskig och krypande, precis som i boken. Jag ser fram emot fortsättningen.

*myyys*
Nu ska jag gå upp och bädda rent i sängen i vårt nystädade sovrum (nya gardiner, nytt överkast) och lägga mig och läsa Grabben i graven bredvid.
Tjillevippen!


:: onsdag 20020306

På hemmafronten:
Tobias har en lös tand, Simon har magsjuka och sambon är mest nöjd över att Ericsson-aktierna går uppåt.

På jobbfronten:
Det är natt, jag väntar på att pressen ska rulla så jag får gå hem. Det har varit en lugn kväll. Det märks att det är sportlov, folk har annat attgöra än att ringa till tidningen.

På väderfronten:
Det har varit underbart väder i dag. Jag lämnade sönerna ute i skogen i dag eftersom hela dagis var där. De grillade hamburgare över elden under solskenet. Några timmar senare ringde dagispersonalen. Simon hade kräkts, han kom inte undan magsjukans härjningar denna gång. Eller var det hamburgaren?

På min front:
Fyndade en röd fleeceväst till mig själv i dag. 129 kr på barnavdelningen, storlek 160. Den passade! Köpte samtidigt ett nytt underställ i ullfrotté. För kommande dagar i slalombacke och i snödriva.

På TV-fronten:
Jag saknar Larry för Ally McBeals skull. Jag saknar en riktigt bra engelsk TV-serie. Jag såg Big Brother för andra gången i dag och oj, vad de gråter och har sig där inne i sitt stängda hus.


:: tisdag 20020305

Vi slår till. Eller?
Jag och sambon står i valet och kvalet. Ska vi fixa ADSL till vårt hus?

Å ena sidan så vore det härligt att slippa det sega modemet.
Å andra sidan är det ganska dyrt. Vi kommer aldrig upp i enmånadskostnad på 275 kr i månaden med vårt modem. Vi kommer knappt upp i 275kr i kvartalet.

Å ena sidan så skulle vi kunna ladda hem musik och annat kul från nätet.
Å andra sidan så blir datorn till slut full med tungt skräp, och vi skulle säkert råka ut för något elakt virus.

Å ena sidan vore det en fröjd att kunna sitta uppkopplad så länge jag har lust, utan att samvetet börjar tänka på kommande telefonräkning.
Å andra sidan så kommer det säkert något bättre, billigare och snabbare alternativ samma sekund vi har ADSL i vårt hus.

---

Å hur härligt vårsolen ler...
...men mina fönster ler inte tillbaka. Jag har sagt det förr och säger det igen: vårsolen är inte alltid kul.
När jag kommer hem från jobbet på eftermiddagen lyser solen rakt in genom köks- och vardagsrumsfönster. Då är jag snabbt framme och drar igen gardiner och persienner, för skitigare fönster har sällan skådats. Jag gjorde ett försök att rätta till eländet, tog en Ajax putsduk och torkade på utsidan. Inte bra alls. Eftersom det var minusgrader ute blev det bara värre, nu syns, förutom smutsen, även ränderna efter trasan. Det blir bättre i sommar- när solen står högre upp och jag förhoppningsvis har torkat fönstren lite bättre.

Siffror.
Klockan ringer 05.20 varje morgon. Jag kliver upp ur sängen 06.05 varjemorgon. Jag börjar jobba 06.30, restiden är 10 minuter. Detta innebär att jag har 15 minuter på mig att duscha, klä på mig och käka frukost. Jag lyckas aldrig med allt. Eftersom jag prioriterar dusch och kläder ä rfrukostintaget 0. Varje dag.


:: söndag 20020303

Melodifestivalen.
Både jag och min sambo ringde i väg varsin röst på det vinnande bidraget i lördagens melodifestival. Det ska bli spännande att se vad Afro-Dite kan göra i Den Stora Finalen.
Min andra favoritlåt kom inte ens vidare till finalen. Det var Sail Away med Annika Ljungberg. Jättemysig låt. Ja, jag har lite mesig musiksmak. Erkänner. Sitter för tillfället och lyssnar på Mrs Robinson med Simon&Garfunkel på min iBook. Jag har även laddat ner Jewels senaste skiva till min lilla bärbara. Jag softar och surfar.

Friluftsliv.
Vi har tillbringat helgen i stugan på Rödön. Lunch i det fria både lördag och söndag. I dag hade jag med mig digitalkameran på vår utflykt med skotern. När vi kom tillbaka till stugan på eftermiddagen laddade jag över alla bilder i min iBook och visade upp dem för barnen i ett läckert bildspel.

Primitivt liv.
Nu väntar disken innan färden går tillbaka till stan. Lite omständigt är det allt när man måste värma vatten från dunkar. Men jag antar att det är en del av tjusningen med att bo i en stuga mitt i skogen. En annan tjusig del är utedasset, helst mitt i natten. Jag är inte mörkrädd, däremot är jag rädd för björnar, och ett av träden på vår tomt har märken från en björn som har vässat sina klor. Det ser vasst ut, isch.