T I S D A G 29/04/2003

Projekt hall. Forts.
Jaha. Då var jag då och köpte färg i går. Tänkte mig en ljus, gråbeige färg på tre väggar. Den fjärde skulle bli röd, eller nåt. Eftersom jag vet vilken velputte jag är så köpte jag bara en liten burk av den grå färgen. Tur. För usch och fy vad väldans trist. Nu har jag tänkt om totalt. Jag måste ha en lite gladare färg i den annars rätt trista hallen. Nu lutar det mot ljust lila eller ljust gulorange. *suck* Det finns alldeles för många färger att välja på i vår värld...

Projekt bilköp. Forts.
Nu lägger jag undan detta projekt några veckor. Man blir ju alldeles snurrig i huvudet av att kolla in varenda bil man möter och studera dem som ett tänkbart objekt. Vända på huvudet när man kör sin egen bil för att kolla in hur den där Toyotan ser ut bak. Eller snegla åt höger mot den där bilaffären för att kolla om det står något nyinkommet på gården. En bilköpare kan ju bli rena trafikfaran, har jag upptäckt.

Kort.

** Ute är det grått och trist. Vi har inte ens tagit bort plasten på våra nya utemöber som ska stå på den utbyggda delen av altanen. Ingen mening.

** Valborgsmässoaftonen närmar sig. Vi pyser till stugan och besöker traktens majbrasa, sjunger in våren, köper några lotter och fryser nästan ihjäl när vi ska kolla in brasan på kvällskvisten. Precis som så många gånger tidigare.

** Fyra fönster är putsade. Bara tio kvar.

** Min dvd-samling innhåller nu även Bridget Jones dagbok och Sjöfartsnytt. Det tar sig...

** Lökarna som jag grävde ner i trädgården i höstas börjar titta fram. Eftersom jag har glömt vad det var jag satte ner är det extra spännande att se vad som kommer upp.

** Jag håller fortfarande på att läsa Arvet efter Arn. Jag började för flera månader sen... Att det tar tid beror inte på att boken är seg utan på att jag är seg.

M Å N D A G 28/04/2003

Om jag äter en Magnum Mandel mer än jag behöver ­ och därmed överskrider mitt dagliga kaloribehov VARJE dag, väger jag 102 kilo om tio år. Det fick jag veta här.

Projekt golvvärme. Forts.
Just nu har vi en hall utan dörrar och dörrkarmar och med bara en halv matta på golvet. Projekt golvvärme har börjat så i dag blir det till att köpa färg, för jag har fått uppdraget att måla väggar samt karmen kring ytterdörren.
Jag tror faktiskt att jag ska börja redan i kväll. Som vanligt så kan jag inte bestämma mig för färgen på väggarna. Grått, rött, gult? Kanske en ljus beigeaktig färg? Jag gör som jag brukar, jag bestämmer mig på färgaffären.

Projekt bilköp. Forts.
I helgen har vi provkört bilar. Tror nog att vi har testat alla fyrhjulsdrivna som finns i denna stad. Min egen favorit är för tillfället en Subaru Forester. En cityjeep, typ. Skitläcker.

T O R S D A G 24/04/2003

Varmt om fötterna.
I dag ska vi kolla på klinkers, för nu ska det bli golvvärme i hallen. Detta efter att vi har tagit oss igenom ännu en vinter med snöiga skor. Snö som lägger sig på mattan i hallen, som blir stora sjöar, som aldrig torkar, som man trampar i...
Det var två år sedan jag målade om i hallen. En läcker grön färg.
Nu är jag jätteless denna läckra gröna färg och funderar på något nytt. Kanske grått, med en röd fondvägg. Nya dörrar ska det också bli. Ja, tänk. Det ena ger det andra...

En trevlig dag.
I går kändes det som om jag var mig själv igen – för första gången på rätt länge, faktiskt. Jag och sönerna var på stan och hade en rätt mysig dag tillsammans. Senare på kvällen var jag alldeles pysslig och full med energi. Jag städade, möblerade om, bytte gardiner, joxade och grejade.
Allt detta medan sambon deklarerade... Det var inte fina ord som hördes från vårt kontor denna kväll. *%&#&("#&*

O N S D A G 23/04/2003

Några bilder. I vårens tecken...

Ur fas.
Det har varit overkligt väder i påsk. Närmare 20 grader varmt och strålande sol.
Jag har kommit ur fas på grund av detta.
Det känns som om det är i mitten av juni - och jag har bara ett par veckor kvar till semestern. Men i stället är det mitten av april och det är nästan tre månader till ledigheten.
Nåja. Den som väntar på någon som gått behöver inte vänta längre... Eller hur man nu säger.

Jag. En samlare.
Tänkte att jag skulle börja samla på dvd-filmer. Precis som de coola killarna på mitt jobb.
Så jag gick in på Åhlens i dag för att börja samlingen med min favoritfilm: Good Will Hunting. Men hallå. Priset!! Nästan 300 pix. Jag avbröt mitt samlande innan jag ens börjat. Ett sån kollektion har jag inte råd med.
Men så kom jag på jobbet och nämnde mitt dilemma för de coola killarna.
De avslöjade snabbt att filmer ska man förstås köpa på nätet. Och se. På filmmix.com hittade jag favoritfilmen för 129 kr. Och den trevliga Notting Hill för 99.
Så nu är jag på gång. Förutom nämnda två filmer har sambon en dvd: Pistvakt. Men jag tror inte att den får stå i min samling...
Och i helgen gav jag storsint bort alla mina VHS-köpfilmer till mor. Där har ni en samling som heter duga. Fyra filmer.

Jag är ledig i morgon.
Jag har lovat sonen att vi ska baka bullar.
Jag vet inte om jag håller mitt löfte.
Jag börjar ångra mig.
Jag bör inte baka.
Jag är svag för bakverk.
Jag äter ofta upp alla bullarna själv.
Jag tror inte det är bra i längden.
Jag tror vi går på stan i stället.
Jag gissar att vi hamnar på ett fik.
Jag gissar att det blir saft och bullar.
Jag är svag för bakverk.

S K Ä R T O R S D A G 17/04/2003

STATUS
Klockan: 12
Kläder: Rosa, vit och beigerandig skjorta. Beiga/blå manchesterbrallor.
Dojjor: Mina svarta med höga klackarna. Ja, höga för att vara skor som sitter på Annas fötter.
Hår: Har jag ingen lust att prata om. Kan bara säga att det inte är min bästa hairday...
Humör: Har varit bättre. Jag känner mig sliten ända in till själen - och det syns på mitt yttre må ni tro. Det går inte att sminka bort matthet.
Ska göra i dag: Åka och storhandla inför påsken. Urk. Hur lång ska inte köerna vara på Kvantum en dag som denna.
Ska göra i kväll: Gå på bio!! Jag och J ska se Two Weeks Notice. Sen blir det till att packa inför påskresan.
Vill göra: Bädda ned mig och blunda. Alternativt bädda ner mig och läsa. Alternativt bädda ned mig i massagesäng på spa.
Väder: Ser fint ut. Solsken och rätt många plusgrader.
Mat: Har precis käkat lunch. Panerad torsk med vitvinssås. Gott.

Ja, då packar vi släpvagnen igen.
Med skoter, kälke och kläder i massor drar vi några mil norrut och hoppas att skoterföret håller och att fisket blir bra.
För i påsk är det förstås uteliv som gäller...

Glad påsk på er!!

M Å N D A G 14/04/2003

Bildrömmar.
Våra grannar och bekanta är förmodligen rätt less på oss.
För så fort vi träffar någon, på parkeringen, affären, jobbet, så börjar vi:
Är du nöjd med Audin? Hur är fyrhjulsdriften egentligen? Men A4:n, är den inte lite liten?
Eller:
Visst har du haft en Subaru som jobbarbil? Gick den bra? Stadig på vägen? Är det Outback man bör ha?
Eller:
Har du hört något om Toyotas nya RAV4? Rätt snygg... Men hur stort är egentliget bagageutrymmet? Och är den inte lite bullrig på landsväg?
Eller:
Vet du nåt om den nya Legacyn är billigare i Hoting än i Östersund? Eller ska man till Sveg kanske? Legacyn har ju inte så snygga lampor i fronten. Men den är jäkligt snygg baktill...

Ja. Vi har bestämt oss. Vi ska köpa ny bil i sommar. Nu ska vi bara bestämma oss för modell och årgång. Och det kan ta tid. Det enda jag och sambon är överens om är att den ska 1) vara fyrhjulsdriven 2) ha klimatanläggning 3) ha ABS. Sen är det bara resten kvar att enas om...

F R E D A G 11/04/2003

Bildrömmar.
I dag ska jag och sambon kolla på en ny bil.
Fyrhjulsdriven!! En Subaru Outback. Grön. 1998.
Man kan ju alltid titta...

Lugn helg.
I helgen har jag inga planer. Förutom att skjutsa barnen på diverse kalas och maskerader tänker jag bara vara hemma och göra allt det där som jag inte hinner på veckorna. Typ, äta glass, sitta i soffan och dega, sova länge om mornarna, krama familjen och sola på altanen.
(Det sistnämna kan iofs bli lite svårt att fixa. Det snöar i dag.)

För övrigt...
...så känns det just nu väldigt trögt på reloadfronten. Min egen lust att skriva här är inte på topp. Mina favoriter lägger av eller tar en paus. Få inlägg i gästboken och besökssiffrorna är inte som de brukar vara.
Ett vårtecken, måntro?

T I S D A G 08/04/2003

Vårtecken i min närhet.

- Leriga barn, från topp till tå. En tvättmaskin med ytterkläder snurrar varje kväll.

- Cyklande barn, från morgon till kväll. Den enda gången de kommer hem är för att fylla på vattenflaskan som de sedan fäster på cykeln. För törstiga stunder. Och när de inte cyklar åker de kickboard. Svisch.

- Sonens skateboard. Han köpte den själv för egna pengar. Jag köpte knä- och armbågsskydd till. Ifallatt.

- Gruset i hallen. (Men det har jag ju nämnt förut.)

- Klädvåndan. Tio grader kallt på morgonen. Fem grader varmt och strålande sol på eftermiddagen. Vad är det som gäller egentligen? Vinter- eller sommarskor? Vinter- eller sommarjacka?

- Påskvåndan. Var ska vi vara i påsk? I stugan eller hos mamma och pappa. I stugan finns ingen snö, så det kan inte bli någon skoteråkning. Hos mamma och pappa finns gott om snö, men orkar mamma med oss? Och kan man verkligen vara på isen? Blir det alls något pimpelfiske som traditionen bjuder?

M Å N D A G 07/04/2003

Helt kort.

** Tio grader kallt i morse - och vips är vintern tillbaka. Men jag måste nog säga att jag föredrar lite kyla (lagom alltså) före slasket. Jag tror jag har torkat golvet i vår hall fyra gånger under helgen som gått. Allt grus som gått åt för att sanda utanför bron (som senare hamnar inomhus) finns just nu i vår dammsugare.

** I lördags var vi till fjälls igen. Förmodligen gjordes då säsongens sista skidtur. Nu har jag ställt undan pjäxor, skidor och skridskor i förrådet. I väntan på nästa vinter.

** Jag går för tillfället en kort utbildning i "att vara förälder". Det är kommunen som ordnar detta (helt gratis). Fyra gånger, två timmar varje gång.
Hur det funkar?
Vi är ett gäng föräldrar som sitter ner och pratar tillsammans med kursledaren. Det handlar om hur man stärker barnens självkänsla. Hur man ska behandla barnet likvärdigt och med respekt. Hur man tar tillvara barnets kompetens. Hur man bäst ska bekräfta barnens känslor. Och så vidare.
Jag var lite skeptisk först, pedagogik låter ju så tråkigt.
Men kursen är toppenbra, faktiskt.
När tiden finns är det ganska lätt att vara helt korrekt mot sina barn - att behandla dem med respekt och likvärdigt en vuxen. Men det är när tiden inte finns (på morgonen när man ska på dagis, i kön på affären...) som det finns en rätt stor risk att man inte alls beter sig som den perfekta mamman. Då är det rätt bra att ha några konkreta tips i bakhuvudet som man plockar fram när konflikten är nära.

** Om jag hade varit en sån mamma som syr hade jag sytt fina maskeradkläder åt mina barn, för de har nämligen tre maskerader inom loppet av en vecka inbokade.
Men nu är jag ju inte det. Då får jag helt enkelt köpa kostymerna.
Och det har jag gjort.
Och nu är jag ruinerad.
Man kanske skulle lära sig sy...

T I S D A G 01/04/2003

Bilder att titta på från vår semestervecka.
Kanske de sista med snö på denna vår...