F R E D A G 29/08/2003

Tänk vad ni är goa som tänker på lilla mig. (se gästboken)
Jag är här, och jag mår bra.
Har mycket att tänka på bara, men det är inget som jag inte klarar av. Lovar!! *puss*

M Å N D A G 25/08/2003

Det känns som om jag lever i en dröm.
Det vore skönt att få vakna.

F R E D A G 22/08/2003

Vart är min sug?
Jag har tappat den.
Det är precis som under den perioden mamma var sjuk. Jobbet går bra och där gör jag gärna av med min energi. Det är när jag kommer hem som allt känns så rackarns trist. Matlagning. Bäh! Städning. Blaj. Tvättning. Buh.
Det enda jag vill göra är slappa, se på TV och sova. Och på det viset blir det ju inte mycket gjort.
Sen så har jag ont också. Jag är stel från topp till tå. Jag har rejält med muskelvärk i hela käken och det är inte kul. Jag tror det är på nätterna det händer. Förmodligen så kan jag inte slappna av, så jag spänner mig och biter ihop, hårt, hårt.
Men inte nog med det.
Jag har även tappat aptiten. Jag tycker helt enkelt mat är pest.
Frukost har jag ju aldrig fått i mig.
Till lunch har jag varje dag den här veckan tvingat i mig en korv med bröd. Helt fantasilöst. Inte ens gott.
Och när jag kommer hem får jag tvinga mig själv att för det första laga middag och för det andra att äta den.
Eländes elände... :-(

Men jag ska göra något åt saken.
Jag börjar med att beställa tid för massage till veckan.
Jag ska även fixa ett avslappningsband som jag ska somna till om kvällarna. (Ska vara jättebra har jag hört från en som vet.)
I helgen ska jag sova länge och mycket.
Jag ska se till att sambon bjuder ut mig på restaurang - jag tänker ta igen det jag har missat i matväg hela denna vecka. Med råge.
Sen ska jag bara ägna mig åt att hitta igen sugen. Jag ska leta bakom soffan, på hyllan och på toaletten. Och medan jag ändå letar kan jag ju passa på att städa också. Det behövs.

Det kan funka! Håll tummarna.

T I S D A G 19/08/2003

Jag ska klippa mig i dag.
Funderar på tre alternativ.
1. Toppning.
Nyttigt för håret, men hu så trist. Det märks ju liksom inte.
2. Klippa allt hår jämnlångt.
Nja. Inte bra. Mitt hår vill liksom inte ligga platt ner. Även om jag får till det skapligt på morgonen så är allt ett enda stort fågelbo när dagen är slut.
2. Klippa upp det mer.
Ja kanske. Eftersom mitt hår är rufsigt och bångstyrigt av sig själv så kanske jag skulle hjälpa det på traven lite, och rufsa till det ännu mer. Kanske.

Sönerna har nyligen fått en ny kusin. Han ska heta Thanos. Ett grekiskt namn som betyder odödlig! Vi har inte haft förmånen att träffa den lille krabaten ännu. Han är så ny...

Tänk att det kan vara så kul att åka och handla. Och att åka till sopsorteringen och slänga mjölkförpackningar. Och att åka och handla igen för att jag köpte alldeles för lite mjölk. Och att åka och handla igen för att jag glömde smöret. Det är kul när man har en ny bil...

Har ni märkt att hösten är här? Nej, kanske inte utomhus, men väl inne på affärerna. Det är väl mysigt när höstkläderna kommer? Stora koftor och varma mysiga byxor. Fina jackor och läckra mössor. Man vill ju bara ha och ha och ha.

På tal om kläder. När sönerna, som ständigt har gått i shorts denna varma sommar, tog på sig långbyxor häromdagen märkte jag det. De har vuxit rejält i sommar. Alla brallor är för korta, och de flesta långärmade tröjorna är allt för trånga. Så jag vet vad barnbidraget ska användas till denna månad. Nu ska garderoben piffas upp inför skolstarten.

M Å N D A G 18/08/2003

Tro det eller ej.
Projekt Bilbyte är avklarat!! Så skönt.
Och vad bytte vi då bort vår gamla audi mot?
En subaru? En cityjeep? En crosscountry?
Näpp.
Det bidde minsann – en audi. En lite nyare modell och en FYRhjulsdriven.

Och så här ser den ut. Nästan. Färgen stämmer dock inte med bilden, vår bil är ljust grön metallic...

 

I bärskogen.
Tidigare år har jag och min familj varit otroligt bortskämda. Min mor och far har plockat bär och kokat sylt – och vi har fått en stor del av dessa syltburkar.
Nu är det inte så längre.
Så nu får vi vackert plocka våra egna bär.
Vi hälsade på pappa i helgen och han hängde med oss ut i skogen och visade oss alla bra ställen för bärplockning. Och där har vi stannat.
Det blev 8-9 liter hallon och ungefär lika mycket blåbär.
Sen högg vi in på pappas rödvinbärsbuskar också. Fast det känns som fusk när bären finns så nära intill huset.

S Ö N D A G 10/08/2003

Jag har tillbringat en lördag helt på egen hand.
Rekreation kallas det.

Två filmer bidde det. Skruva den som Beckham samt K19, The Widdowmaker. Jag gillade den förstnämnda bäst.

Förutom filmtittandet har jag rensat i rabatterna, städat lite, skurat upp våra två tripptrapp-stolar som det nu är dags att sälja (en blev såld för en kvart sen...) Jag tog en cykeltur ner på stan och hittade mig en ursnygg kavaj i svart manchester.
En sak jag upptäckt när man är helt ensam hand är att man har mycket tid att tänka. Oj, vad jag har saknat mamma...

I går upptäckte jag att en affär i staden dragit kostnaden för ett inköp jag gjorde där TRE gånger från mitt konto. Suck. Sånt här verkar hända mig lite då och då. Jag tror snart jag gör som många av de äldre gör - ser till att alltid ha kontanter i plånkan i stället och skeptiskt avfärda användandet av kort som moderniteter som inte går att lita på...

De senaste fyra åren har jag varje vår planterat samma typ av blommor i min blå utekruka. Det är en våreld i mitten omringad av murgröna och lobelia. Vårelden står sig jättefin hela sommaren igenom. Så även i år.