O N S D A G 29/01/2003

Skitgammal!
Ålder är ett ämne man inte gärna pratar om, men ofta funderar på. Helst när man passerat de 30... (eller närmar sig de xx, Kicki!) Så vi tar väl ett test till:
Hur gammal är du?

Jag fick 36 vuxenpoäng (jag som bara är 31 *hulk*), 14 åldringspoäng och 5 nostalgipoäng (vad nu det är??).
Omdömdet lyder:
"För gammal för sex"
"Antagligen har du inte levt något vidare lattjo liv, och vid det här laget är det i vilket fall som helst för sent att göra något åt det. Du är så gammal så du i princip är död. Våra kondoleanser".

Jag är 76 procent schlager
Och jag har klart bättre koll än vad jag trodde...
Ska man vara stolt eller skämmas?
Motiveringen lyder:
"Då var det klart! Du slår nog både Bert Karlsson och Jonny Logan. Men du måste läsa in några fler listor för att kunna briljera fullständigt - men på en vanlig middagsbjudning är du det självklara proffset och du sitter förmodligen bänkad framför tv-apparaten den 12:e maj."
Testet hittade jag här.

T I S D A G 28/01/2003

2 som snart blir 6
En vecka kvar till sönerna blir sex år. Simon skrev sin önskelista i dag. På den står det: batterier (till eltandborsten) och godis. That's it. Det enda Tobias önskar sig är den där avlyssningsutrustningen (ett slags set med tuffa glasögon och hörlurar) som Tomten inte kom med i julas.
Själv har jag inga bra idéer - så jag får väl ta och slå in ett batteri då...

FF
Jag har gjort det igen. Sett de första avsnitten i Fame Factory - så nu är jag fast. Dumt. Jättedumt.

S Ö N D A G 26/01/2003

Prioritering.
Jag är ensam hemma. Resten av familjen åker skoter någonstans i någon djup jämtländsk skog.
Anledningen till att jag blev kvar var att jag skulle hantverka.
Så var det tänkt.
Nu återstår nämligen bara att slipa de spacklade väggarna i Tobias rum, sen kan vi börja sätta upp tapeterna. Taket är uppe och jag har målat klart. Bara slipningen kvar. Men ack, så tråkigt.
Det känns som när jag gick i skolan och hade läxor. Man kom på så mycket annat som var viktigare att göra än att plugga inför det där provet.
Där är jag nu.
Jag uppdaterar här. Jätteviktigt.
Jag har sett handboll på TV. Skitviktigt.
Jag tvättar och viker kläder. Måste ju ändå göras.
Jag har fixat lunchlådan till jobbet i morgon . Ekonomiskt och bör därför prioriteras.
Jag har sett en matiné på femman. Inte viktigt alls, men rätt avkopplande.
Snart kommer familjen hem så det är väl bäst jag sätter på mig hantverkskläderna lite snabbt. Då ser det iaf ut som om jag gjort min plikt i dag.

Klick, klick...
Sådärja. Nu börjar bilderna komma tillbaka på min sida. Både här och där.

*blink, blink*
Vet inte hur hon gjorde det. Smög sig fram på nåt sätt och vips hittade jag henne genom nån länk nånstans. Skoj iaf att hon är tillbaka.

Trött, trött.
Maten på restaurangen var supergod. Krogrundan därefter var väl sisådär. Varför blir det alltid så? Vi laddar för en helkväll på stan men det slutar med att vi tar 23.15-bussen hem. Åldern?? Nää. Slumpen. Eller nåt.

F R E D A G 24/01/2003

Så jobbigt det kan låta...
Hakar på Frk Humles inlägg om Så ska det låta på SVT. Jag har en sorts hatkärlek till det programmet. Jag ser det ofta och vissa artister kan vara rätt bra. Men vissa... *hurv* Pinsamma utsvävningar på scengolvet och jobbiga känsloyttringar på pianostolen. Jag sitter med fjärrkontrollen i högsta hugg och sänker ljudet till noll direkt det blir pinsamt. För deras, artisternas och programledarens, skull.
Herr Harryssons 'oliiiidligt' börjar bli lite uttjatat - för att inte tala om gamla mamman som han uppmanar ska ta sig en hutt mest varje fredagkväll. *hick*
Men jag missar inte gärna programmet. :-O
Ingen logik alls i det, jag vet.

Annars så...
...är jag redo för tjejmiddag på stan i morgon. Förhoppningsvis en krogrunda också. Om vi känner oss på det humöret, vill säga.

...har jag inte gympat denna vecka. Sviterna i foten sitter kvar. Jag har känt efter ordentligt. (Eller så var det bara latmasken i mig som kändes. Man kan aldrig så noga veta.)

...började sönerna på simskola i tisdags. Simfröken lovade att när tio gånger har gått ska barnen kunna ryggsim, bröstsim och lite fjärilssim. De ska även prova på långdykning i bassängen. Hupp. Undrar om hon vaknade sen? Ryggsim och långdykning?? Jag är glad om grubbas tar sig fram med spretig hundsim - bara de håller sig över ytan så.

...går renoveringen i Tobias rum sakta, sakta framåt. Well. Visste jag ju redan. *suckar*

...tänker jag strax äta upp barnens överblivna popcorn från kvällens fredagsmys samtidigt som jag börjar hugga in på leveransen som kom från Bokus i dag. Inte helt fel en fredagkväll när barnen sover och sambon jobbar. Hade jag gillat vin så hade jag nog tagit ett glas rött, det ser så gott ut. Men nu är det bland det värsta jag vet (jag har försökt många gånger, men det går bara inte) så jag brygger mig en kopp te i stället.

Tjillevippen!

T I S D A G 21/01/2003

Utan kontroll.
I söndags ägnade vi oss åt skidåkning hela familjen.
Utför förstås.
Sönerna behövde några åk på sig för att komma ihåg hur man betedde sig på ett par slalomskidor. Men sen körde de ifrån mig...
Det var i huvudsak en trevlig dag.
Utom en grej.
Jag var nämligen med om en mardrömsupplevelse mitt i trivsamheten.
Jag och Tobias åkte tillsammans i bygelliften. Rätt var det var skar sig hans skidor och vi tappade båda balansen.
Plums låg vi där i snön.
Sen ser jag hur sonen liksom försvinner bort från mig. Hans jacka har fastnat i bygeln. Bygeln drar med honom bort från mig och vidare upp i liftspåret.
Känslan just då var fruktansvärd.
Jag hade ingen kontroll alls.
Sonens ansiktsutryck kommer jag aldrig att glömma. Hans ögon sa "men hjälp mig då mamma, gör något".
Och där satt jag med skidorna huller om buller och kunde inte göra någonting.
Sonen åkte sakta släpandes i liften säkert hundra meter. Sen fick vi hjälp av en klok skidåkare längre upp som såg vad som hände och tryckte på stoppknappen.
Sonen var välbehållen och allt slutade gott. Han åkte vidare i backen utan problem.
Själv tog jag mig i kragen och åkte på även jag. Men jag var skakis i benen. Helst hade jag tagit med mig sonen och satt oss i säkerhet, någonstans långt bort från byglarna.

F R E D A G 17/01/2003

Halt och trött.
Tog mig iväg på första passet för säsongen på Friskis och Svettis härom dagen. Eftersom det var evigheter sen jag var där räknade jag med att jag skulle svettas. Men jag hade inte räknat med att jag skulle få en nära döden-upplevelse. GAH! Vad jobbigt det var. Som om det inte vore nog att orken tröt så trampade jag snett och fick ruskigt ont i foten. Så ont att jag var tvungen att avbryta för en stund och ställa mig på sidan och bara titta på alla andra hurtbullar som hoppade vidare.
Lite pinsamt var det allt.
Tyckte de tittade lite konstigt på mig när jag stod och vilade foten. Jag såg hur de tänkte: 'åh, den tjejen har verkligen ingen kondis alls...’.
Helst av allt ville jag bara stoppa musiken och förklara för dem alla att: 'Jag har FAKTISKT ont i foten! Jag är INTE lat.' Men det gjorde jag ju inte, man är väl väluppfostrad.
Jag bara haltade lite lätt för att de skulle förstå att mig var det minsann synd om...
Men jag kommer igen.
När foten känns bättre ska jag minsann visa dem.

Ny här.
Tänkte bara tipsa om en ny reloadare som precis gjort debut på nätet. Ännu en Östersundare. Förstås. :-) Möt min kollega Rolle som just nu samlar på ekorrar!!?? Skriv gärna i hans gästbok. Då blir han så glad.

M Å N D A G 13/01/2003

Dyra droppar.
Tänkte leva lite farligt och sluta använda den hudvårdsserie jag använder i dag - för att byta mot någon ny sort.
Jag fick med mig några små provburkar hem från hudvårdsbutiken. Det var dags att testa ett märke som heter Dr. Baumann. Både liposom-krämen (måste man ha... vad nu det är??) och hudkrämen kändes helt okej. Tills jag råkade hitta en sida om produkterna på nätet och upptäckte att priset för hudkrämen var 93 dollar!! För en sådär 40 ml. Då kändes krämen faktiskt ännu bättre, för plötsligt insåg jag att det var dyra droppar jag använde på min kind.
Om jag tänker fortsätta använda Dr. Baumann??
Jo, vars. Men jag håller mig nog till 23 dollars-krämen.

Dagens bild.
Finns det hjärterum...

F R E D A G 10/01/2003

Grönt är gott.
Den vegetariska veckan går mot sitt slut. Men vi har klarat det, jag och barnen. Inte sambon dock - han fuskade med pizza en kväll. Jag förstår inte det.
Barnen har dock varit duktiga. Grönsakerna har gått ner som hejsan, iaf i början av veckan när de tyckte det var spännande att inte få äta kött.
Nu blir allt snart som vanligt igen. Korv, köttbullar, fiskpinnar och kyckling. Det är inte så dumt det heller.

I helgen ska det bli kallt igen. Jag är lite less på att dra på mig långkalsonger varje gång man ska sticka huvudet utanför dörren, men just i helgen stannar jag gärna inne. Då kanske vi kan få något gjort på Tobias rum i stället. Det ska spacklas (se dagens bild) och taket ska upp. Det ska målas runt garderober och fönster. Målet är att det ska vara klart 3 februari när sönerna blir sex år. Men jag undrar jag...

T I S D A G 07/01/2003

Så här i början på året...
...har dagens bild kommit tillbaka. Se menyn till höger.
...har vi börjat med projekt 'Tobias rum'. Just nu finns där inget tak och knappt några väggar. Men med nya tapeter och ett nytt fint vitt tak kommer det att bli toppen. Till sommaren, eller nåt.
...har jag en del nya arbetsuppgifter på jobbet. Jättekul, men det är mycket att lära. Och nu jobbar jag inga fler kvällar. Lite vemodigt, men säkert hälsosamt.
...har vi en vegetarisk vecka hemma hos familjen. Som motvikt mot all julskinka och prinskorv. Till och med barnen hakar på. I dag blev det ugnsstekta grönsaker, en god dressig och sallad. I morgon väntar raggmunkar (utan bacon, förstås).
...har jag sett andra filmen i Sagan om ringen-triologin. Inte lika bra som den första - men absolut sevärd. (Gollum var kul, men enterna är mina favoriter). Och såg man inte fram emot den sista filmen förut - så gör man det garanterat efter att ha sett denna film. Bara ett år kvar...

F R E D A G 03/01/2003

2003 och omstart.
Äntligen har jag gjort det.
Fixat nytt utseende på sidan och genomfört operation rensning. Kvar finns i stort sett endast min dagbok. Men det räcker väl?

Äh, jag blev lite less helt enkelt.
Och när man är less så krävs förnyelse. Häpp!
Bilderna är borta.
Men kameran har jag ju kvar, så det blir nog nya vad det lider.
Boksidan är borta.
Men böcker kan jag ju läsa utan att skriva om dem här.
Tvillingsidorna är borta.
Men dem har jag ändå inte uppdaterat på evigheter, så det är nog ingen som sörjer.
2003 kan börja! ;-)

Nyklädd och nykrusad?
Nytt år. Nya löften.
Men framför allt Nya kläder.
Ty jag har fyndat på mellandagsrean. Köpte en snygg och rätt klassisk tweedkappa för 249 kr i går. Har kostat 999 kr. Nya brallor (LOGG) för halva priset på HM. En ny mjuk ullig kofta, även den för halva priset. Jag är supernöjd.
Har även köpt en plattång för julklappspengarna jag fick av mor. Dock ej på rea. Har ju hört att den är helt oumbärlig, enligt vissa av mina dagbokskollegor här på nätet. Har inte testat den ännu...
Jag undrar dock om man någon gång kommer att få användning för självaste krusfunktionen på tången? 31 bast och krusad. Är det poppigt eller endast patetiskt? Tja, jag vet då rakt inte.


God fortsättning på er!