S E M E S T E R 2 0 0 3

dag 36

Sista semesterveckan är påbörjad.
Inskolningen på fritids är påbörjad. Det kommer gå bra det här.

Jag och J har haft en toppendag i Sundsvall. Sambon kan inte förstå hur vi kan åka 20 mil, enkel väg, för att gå i affärer. Vad han inte inser är hur mycket vi faktiskt får uträttat. På bilresan, både dit och hem, hinner vi prata om både ditten och datten utan att bli avbruten av något barn ett endaste gång. Och trots att jag och J pratar med varandra nästan varje dag så har vi alltid nya saker att dryfta. Det är konstigt det där.
Självaste shoppingen gick utmärkt. Jag hittade en ny läcker festblåsa för halva priset (så nu vill jag gå på fest!!) samt supersköna byxor och en skjorta i brun manchester. Plus värmeljus och servetter på Ikea förstås. Och en ny lampa. Jag kommer sällan från Ikea utan en ny lampa.

Du som absolut inte gillar att titta på tråkiga semesterbilder bör inte klicka här.

dag 29

Jorå. Jag finns kvar. Och än har jag två veckor kvar på denna härliga semester. Den sista veckan håller vi oss hemmavid, för då ska sönerna inskolas på fritids. Stort.

Vi gör ett kort stopp hemma i dag. Dags att duscha, betala räkningar och sånt innan vi åker tillbaka till stugan där vi badar, käkar jordgubbar och slappar. Och jag läser. Jag har äntligen hittat tillbaka till böckerna och i går läste jag ut min sjunde bok under denna semesterperiod.
Vi kom för några dagar sedan hem från södra Sverige där vi varit i en och en halv vecka. Vi har bland annat hunnit med Gröna Lund, Naturhistoriska och Cosmonova, Parken Zoo i Eskilstuna, riddarspel samt en titt på Gripsholms slott i Mariefred, en ljuvlig dag på Färingsö samt mycket, mycket badande runt om i Stockholmstrakten. Mest i Mälaren...
Men nu blir det mest bad i Storsjön, för nu har vi packat upp semesterväskorna.

dag 8

På grund av ett ihållande regn har jag inte kunnat avsluta bordslipandet- och lackandet. Jag håller ju till utomhus, det blir ruskigt mycket damm annars.
I dag har jag gjort annat i stället. Läst. Sett Paradiset på dvd. Fått fikafrämmande. Bakat en kladdkaka. (Den var ljuvlig tillsammans med vaniljglass. *mmm*) Jag har även gjort egen färskost (av filmjölk och gräddfil) och smaksatt denna i tre olika smaker: Avocado, salt & peppar samt vitlök. (Avocadon blev godast.)
Hm. Det verkar bli mycket ätande under denna semester. Kanske bäst jag betalar det där inbetalningskortet till Friskis iaf...
I kväll har jag sett Allsång på Skansen (såklart) och Morden i Midsomer. Nu är det gonatt. *puss*

dag 6

I dag har jag börjat slipa på vårt köksbord. Sambon tog först elhyveln och skar av en bit (vågade mig inte på den apparaten), sen trädde jag tillsammans med vår elektriska slipmaskin in och gjorde resten. Det blev bra. Nu ska bordet bara lackas. Jag har hört att man ska lacka bord sju (!!!) varv. Och slipa mellan varje... *gulp*
Nåväl. Jag har ju fem veckors semester på mig.

dag 4

En heldag på Jamtli tillsammans med två vänninnor med familjer. Jamtli är Jämtlands läns museum och tillika en populär plats för småbarnsfamiljer. Här finns mycket att göra för både stora och små, både inom- och utomhus. Mina barn gillar trampbilarna och karusellen bäst.

dag 3

Jag och barnen packade ner lunch och badkläder och drog på Storsjöbadet. Men det ångrade jag när vi väl var på plats. Hur mycket folk som helst... Jag blev alldeles snurrig i pallet när jag i badhuset skulle hålla reda på mina barn i vattnet. Två lintottar i blå badbyxor. Gissa hur många barn som såg precis likadana ut i folkvimlet? Men när vädret blev bättre gick vi ut till utomhusbassängerna i stället, och då blev allt lite lättare. Inte samma ljudnivå och inte samma värme som inomhus. Då kunde man andas igen.

dag 2

Denna dag började med att Simon ville vara fin i håret. Det fixade vi enkelt med gele, och det blev förstås en Ljungberg-lookalike. Jag tyckte han var superfin, men pojken själv blev inte nöjd - och plattade till frillan lite snabbt.
Vi gav oss senare ut på äventyr tillsammans med barnens kompis Samuel och hans familj. Vi styrde kosan mot älgfarmen strax utanför Östersund – Moose Garden. Där fick vi klappa fyra supersöta älgkalvar. Vi fick gå inne i hagen tillsammans med Ludde, den lite elaka älgtjuren. Snällast var Elvira.
Ingen av oss köpte dock några souvenirer från farmen. Papperet gjort av älgbajs lämnade vi åt tyskarna, de verkar gilla sånt.

dag 1

Första dagen på semestern firade jag och grabbarna med att shoppa loss på stan. Det var dags att fylla på barnens shorts- och tshirt-förråd för alla soliga dagar som komma skall. ;-)
Efter shoppingturen fick vi besök av G, A och lilla underbart söta J. Det var nästan så man fick lust att skaffa sig en liten sladdis. Nästan.
Kvällen ägnade vi åt bullbak. När baket var klart dukade vi upp, mjölk och kanelbullar. Finns det något godare?