M Å N D A G 31/03/2003

Oj. Vad en vecka går fort.
Nu har vi lämnat friden på fjället och är åter hemma i vardagen.
Vi har haft det helt underbart fridfullt. Uteliv varje dag.
Vi har bland annat:
Åkt skoter. (Förstås).
Grävt jättefina vindskydd i snödrivor (Nya varje dag.)
Eldat och grillat korv. (Man luktar så gott sen...)
Fikat mackor och varm choklad. (Ett måste när man är ute.)
Åkt stjärtlapp. (En underskattad sysselsättning.)
Åkt snowracer. (Sönerna liftade med skotern uppför backarna, sen var det järnet utför.)
Åkt skidor i Ansätten (en skidbacke som ligger mitt på fjället. För att ta sig dit måste man antingen ta skotern eller snövesslan.)
Fikat i olika fjällstugor. (Jag åt bland annat en macka med fjällröding som var helt underbart god.)
Åkt skidor i Åkersjön. (Sönerna lärde sig åka själva i bygelliften.)
Käkat middag i Bakvattnet. (Ja, det finns faktiskt en restaurang där.)
Tagit skotern till mataffären. (Leden går ända fram.)
Bastat varje dag. (Hääärligt efter en lång dag ute.)
Spelat kort och yatzi. (Sönerna vinner jämt när det är dags för vändtia.)
Slappat framför TV:n. (Vi hade alla kanaler utom trean. Så jag missade Fame Factory...)

Bilder kommer!!

T O R S D A G 20/03/2003

Jag tänker inte använda min hemsida som ett forum där jag ska gnälla och klaga på det som känns jobbigt. Det ska jag bespara er. Men däremot, om jag inte mår så bra, så slår det ju igenom även mitt vardagliga klotter.
Tack och lov har jag ett bra nätverk i min omgivning dit jag kan vända mig när det känns tungt, så ni som läser här ska inte behöva fixa den biten... ;-) Men tack alla som har skrivit mail och skrivit snälla inlägg i gästboken. De värmer.

Äh.
Vi lägger eländet åt sidan och tänker på roligare saker.
Till exempel Kickis fest på lördag. Ser jag fram emot.
Sen har vi ju den nya klädseln till våra soffor som ligger i en kartong på vardagsrumsgolvet och väntar. I dag ska möblerna förvandlas. Från klarröda till gråblå. Piggar alltid upp.
Och nästa vecka, då jag och resten av familjen är lediga. Ett sent sportlov som vi ska tillbringa i fjällen. Både på skoterleder och i skidbackar. Inte dumt alls.


Och eftersom kriget mot Irak inte alls piggar upp så nämner jag inte det här...

O N S D A G 19/03/2003

Hola!
Barcelonatrippen är över och kan enkelt sammanfattas med:
Oj, vad skoj det var! och Vilken fin stad!
Tänker inte babbla så mycket mer om det.
Och eftersom jag inte hade kameran med mig (??!!) så har jag inga bilder att visa heller.
Jag kan bara konstatera att mina arbetskamrater är det bästa resesällskap man kan ha. Och om det är så att skratt är bra för kropp och själ, så har jag verkligen fått medicin så det räcker denna helg.

Sen blev hon lite låg igen.
Det kändes väl som om skrattet fastnade lite i strupen när jag kom hem från resan...
Efter ett trist besked så var jag snabbt tillbaka i verkligheten, och med en duns blev jag medveten om att livet inte alltid är vad man vill att det ska vara.
Men nu har jag bestämt mig!
Jag ska möta den närmaste framtiden med optimism och jag tror att skratt, vilja och en spirande vår gör att man fixar allt.

M Å N D A G 03/03/2003

I dag.

* Har jag
hängt med sönerna till tandläkaren. 0 hål och fina friska tänder. Det är mina pöjkar det.
Vilken skillnad det är på 6-åringar och 3-åringar! När grubbas var 3 år vägrade de öppna munnen och vi fick gå från tandläkaren med ogjort ärende. I dag, tre år senare, gick deras munnar knappt att stänga. De höll på att babbla sönder öronen på fru Tandis och gapade nästan käken ur led när tänderna skulle räknas.

* Gjorde jag broccolisoppa till middag. Grabbarna älskar denna maträtt  iaf den soppan de får på dagis. Eftersom jag alltid är så lat och gör soppor på påse så får jag alltid höra att Edits käk är mycket godare. (Det är alltså Edit som lagar mat på dagis.) Till slut kröp jag till korset, jag bad Edit om receptet på hennes superdupersoppa, och det var den jag tillagade i dag.
När jag serverade maten fick jag motta burop från barnen:
 Så där ser inte Edits soppa ut!!
 Edits soppa är grönare!
 I Edits soppa är broccolibitarna mindre!
 Edits soppa är finare!

Va! Här gör man sig till, sen blir allt galet ändå!
Tack vare vår stavmixer kunde jag dock åtgärda felet. Efter några varv med den var jag så nära Edits originalsoppa man kunde komma. Jag fick betyget MVG av barnen. De applåderade till och med när jag serverade den sönderhackade sörjan på nytt.
Själv gillar jag nog varianten där man ser vad man äter bättre. Men det vågar jag inte säga till sönerna. De kanske skickar Edit efter mig...

* Har jag växlat kronor till euro. (Det var ruskigt va lite pengar jag fick för pengarna.) Nu är jag redo för shopping i Barceloooooona!

* Har jag varit på bra humör. Det är bara vid vissa tillfällen, stunder när jag fått tid att tänka och känna efter, som det känts tungt.
Men jag är smart jag.
Jag tänkte att om jag ser till att ha fullt upp hela tiden så har jag inte tid att känna efter och på så sätt hålls humöret och tankarna uppe.
Jag är nästan övertygad om att det funkar. Den lilla tveksamhet som jag har inom mig tänker jag inte lyssna på. Det har jag inte tid med. För nu har jag fullt upp med ha fullt upp.

S Ö N D A G 09/03/2003

Jag och sonen.
Mina tvillingsöner spenderar en massa tid tillsammans. Den mesta skulle man kunna säga. På dagis, hemma, de har samma kompisar, samma intressen. Lägger sig samtidigt, kliver upp samtidigt, går nästan på toa samtidigt, enäggstvillingar som de är. Ibland försöker jag och sambon skilja dem åt för en stund. Bara för att de ska få känna på hur det är att vara ensam, utan en brorsa som konkurrerar om uppmärksamheten hela tiden.

I helgen hade jag och Tobias huset för oss själva, medan sambon och Simon hittade på andra kuligheter på annat håll.
Vi hade jättemysigt.
I lördags var vi på marknaden som pågick i staden, åkte häst och släde, fikade och knatade runt i flera timmar.
I dag var vi också på stan, men då på isen nere vid hamnen. Där finns en upplogad skidskobana och den testade vi. När vi ledsnade på skridskoåkningen käkade vi våfflor med grädde och sylt under bar himmel. Vädret var helt underbart.
Hemma i huset har Tobias valt helgens sysselsättningar. Vi har spelat kort, gjort gipsfigurer och målat dem, hyrt Tarzanfilmen och sett den, käkat chips och sett melodifestivalen. Med mera.

Som mamma är det rätt okej att få ägna koncentrerad tid åt bara ett barn i bland. Få bry mig lite extra utan att man riskerar att en son känner sig åsidosatt. När våra pojkar är tillsammans blir det ofta en omedveten tävling dem emellan. Vem hinner först till bilen? Vem får mest mjölk i glaset? Vem bygger största legohuset? Vem klär av sig snabbast? Vem får sitta längst vid datorn?
Därför är det rätt skönt att se dem utan medtävlare i vardagssysslorna.
Jag gissar att detta inte är unikt för tvillingföräldrar utan gäller alla med flera barn. Eller? Det kanske bara är extra tydligt hos oss eftersom ålderskillnaden saknas. Kanske.

En grej till förresten.
När grabbarna återförenades i kväll så lekte de länge tillsammans, de hade mycket att prata om och många saker att ta igen. De har saknat varandra. Sånt är mysigt att upptäcka.

F R E D A G 07/03/2003

Tungt.
Känner mig deppig, har gjort det hela dagen. Låg, liksom. Har ingen lust att ta mig för någonting. Kan inte tänka glada tankar, har en klump i magen som inte vill försvinna.
Jag vet vad det beror på.
Jag kan inte göra något åt det.

Att veta varför man mår kasst, men att man ändå inte kan göra något är pest. Knäckande.
Jag har precis läst en bok om stress och där används ett uttryck som kallas 'coping'.
Om man har god coping så har man förmågan att ta tag i problemet, förmågan att tro på sig själv i tuffa situationer.
Jag anser mig ha god coping, men de senaste dagarna har jag tvekat. Detta trots att jag vet att jag inte kan påverka situationen. Det är skitjobbigt att inte ha kontroll.

Sådärja. Det var fredagens klagosång.
Nu ska jag jobba på att tro på mig själv resten av kvällen. Eller så går jag och lägger mig och drar täcket över huvudet. Jag har så pass god coping så jag vet att det sistnämnda klarar jag av.
Gonatt.

---

Tvättmaskinen är hel igen. Min sambo är en händig karl. Jag tror han är värd en semla efter maten i dag.

Förutom pajade tvättmaskiner så tycker jag sällan att vardagslunken bryts just nu. Ni vet: Bussen till jobbet. Bussen till dagis. Laga middag. Se på bollibompa. Få barnen i säng. Slöa framför TVn. I säng. Bussen till jobbet...
Men nästa fredag får vardagen ett rejält avbrott.
I stället för bussen till jobbet tar jag flyget till Barcelona.
Mumma.

M Å N D A G 03/03/2003

Det som inte får hända har hänt.
Vår tvättmaskin har gått sönder.
Den där mojjen som känner av när vattnet ska sluta spola funkar inte. Vattnet spolar på, trots att maskinen är full. Så i dag när jag kom in i tvättstugan sprutade vattnet som en fontän ur tvättmedelsfacket och ut på hela golvet i tvättstugan.
Så nu är frågan. Går det att laga eller måste vi köpa en ny? Medan vi funderar på detta växer högen i tvättkorgen. Snabbare än någonsin.

Mer vatten.
Har man lovat sönerna bad på tisdagar så har man. Eftersom simskolan har sportlov får jag vackert ta på mig baddräkten och ägna ett par timmar i vattnet i morgon. Men jag vägrar bada någon annanstans än i barnbassängen. Där är vattnet så hälsosamt varmt. (Funderar man på hur många bassilusker som frodas i det nästan heta vattnet blir man sjuk innan man hoppat i, så det gör jag inte.)

Dölugn och duktig.
Trots att jag hunnit med massor (Ni vet, sånt där man aldrig gör annars. Typ sy fast nya hängare på gamla handukar, sortera barnens garderober, sortera och städa bland tomma plastburkar, slänga bort gamla stuvbitar man ändå aldrig använder, sortera bland gamla trasmattor, städa skrotlådorna i hallen...) har jag haft den lugnaste helgen på väldigt länge. Snacka om rekreation och andningspaus för själen!
Jag har nämligen varit helt själv hemma mellan fredag och söndagkväll. Resten av familjen har ägnat sig åt fiske och rally, och det var inget jag kände för att haka på.
Så jag har helt enkelt gjort nyttiga saker, men även hunnit med att softa, se på film, promenterat och suttit ute i solen.
Jag är som ny. Och ändå har jag inte använt mitt presentkort på spa än...
Nedstat Basic - Free web site statistics