20031130

Ha en urmysig första advent! Och glöm inte att släcka ljusen efter er...

20031129

Nu verkar bilhistorien få ett slut. Igen. Sambon är i Umeå i helgen och hämtar vår nya bil. Så håll tummarna för att vi kan behålla den den här gången.
Och när sambon ändå är på vift så passar han på att hälsa på släkt och vänner i Västerbotten. Det betyder att jag och barnen har en hel helg för oss själva. Just nu lutar det mot att kvällsmaten blir en pizza. Ja, nåt bus måste man ju hitta på.

Och i vart fönster lyser tända ljus.
Det hände något mellan kl 10 och 15 i dag här i vårt radhusområde. Ner med fönsterlampor och blommiga gardiner. Upp med röda gardiner, stjärnor och adventsljusstakar. Så även hemma hos mig. Jag var nyss ute på en liten runda för att få mig en uppfattning om var sönerna höll hus (de åker snowracer i varenda liten backe de hittar) och då såg jag förändringarna i alla fönster. Mysigt. Jag har till och med tänt ljuset i lyktan som hänger ute vid vår farstukvist. Och ur högtalarna strömmar julmusiken. Nu tändas...

20031126

Nyklippt och blonderad.
Jag är mellannöjd, om man nu kan vara det. Jag kommer förmodligen att bli helnöjd om en sådär fem centimeter. För det blev lite för kort, men annars ok. Och det kändes lite underligt att be om en hårförlängning i samma stund som jag betalade för klippningen, så jag sket i det.

En sak som jag satt och funderade på medan den unga trendiga tjejen klippte mig är om jag själv hade pallat med frisöryrket. Förmodligen inte.
Det måste vara jobbigt att vara så där lagom småtrevlig med varje kund. Helst om kunden är jobbigt tystlåten, som jag. För jag vill helst vara tyst och njuta av varje sekund och varje peng. Det är ju så skönt att bli ompysslad för en stund.

Det var mitt första besök på denna trendiga salong och tjejen som klippte mig småpratade hela tiden:
- Vad jobbar du med då?

- Vad gör du på fritiden?
- Är du härifrån?
- Var ska du fira jul?
- Gillar du advent?
- Vad tycker du om dagen-efter-piller?
(Ja, hon frågade faktiskt det, för det pågick en debatt om dessa i radion som hördes från några mystiska högtalare i salongens tak.)
Jag var lite kort i svaren, men jag försökte verkligen föra en dialog medan jag halvsov i fåtöljen:
- På en tidning.
- Jag har ingen fritid.
- Nej.
- I Norrbotten.
- Jovars.
- Eh, bra?

Men jag kommer nog att klippa mig där igen. Om jag får komma tillbaka, vill säga...

20031124

Jag hade väldigt trevligt på personalfesten. Och min 80-talsmundering var väl sådär lyckad... Jag hade ju pumps (vad annars) på mig. Men efter två vurpor på dansgolvet (det var faktiskt skornas fel) så bestämde jag mig för att kasta undan dojjorna, och dansa utan något på fötterna.
Dagen efter hade jag ont under fötterna, jag hade blåmärken på fötterna, jag hade ont i bena efter vurporna och jag hade träningsvärk efter allt buggande. Jag var helt enkelt en skadad, men glad, tjej! ;-)

Jag börjar känna mig lätt stressad inför julen. Och ändå ska vi inte ens vara hemma - så jag slipper ju det värsta stöket.
Jag tror det är julklappsbestyren som gör det. Jag har inte köpt en enda julklapp än, och det svider i stresstarmen.

20031120

Personalfesten närmar sig. Temat är schlager och det är klart att man ska klä ut sig på nåt sätt. Jag och några till har tänkt att föreställa publik vid en schlagerfestival på 80-talet. Alltså 80-talskläder...
Men plötsligt känns det lite jobbigt. Tänk om ingen ser att jag har klätt ut mig, tänk om alla bara tror att jag bara klätt upp mig. I mitt krusade hår, blå ögonskugga, rosa läppglans och i mina röda pumps. Och i stassen som jag köpt på secondhand för 25 kr.
Kanske man skulle gått in för lite glitter och glamour i stället. Eller i underbyxor, som Lill Lindfors?

Nu tror jag att vi kan konstatera att vintern har kommit. Plogbilarna har gjort debut och det börjar faktiskt bli små snöhögar här och där. Och äntligen får sönerna användning för sina snöspadar. Det är barnen som skottar ren plätten framför vår ytterdörr faktiskt. Mycket bra, tycker mamman. Så länge det nu varar.

20031117

Kort.

Vi hyrde Kopps i helgen. Kul, men delvis lite seg. Vi såg även den animerade Disneyfilmen Dinosaurier med barnen. Den var väldigt spännande och välgjord.

Min förkylning har gått över, men hostan är kvar. Väldigt irriterande.

Just nu krigar mina barn. Kriget är inte längre fysiskt, inte heller verbalt. De krigar via skrift. De skriver små lappar åt varandra där det står, typ: PAPPA ÄR SNEL, SIMON ÄR DUM. Tja, det är ju bra skrivträning iaf.

20031111

Anna och livet. Status just nu.

Tid: 20.44
Plats:
vid min iBook, vid mitt skrivbord, i vårt datorrum
Kläder:
rosa-vitrutiga pyjamasbyxor + rosa tröja. Jag kommer precis från duschen och räknar med att slappa en stund innan det är godnatt och därför har jag prioriterat bekväma kläder framför snygga.
Humör: Sådär. Jag är förkyld. *sniff* Men vid ganska gott mod trots allt.
Gjorde nyss: Hjälpte barnen i säng. Duschade. Slog på datorn. Betalade en räkning. Läste mailen.
Ska göra strax: Dricka te, ta reda på kläderna i tumlaren, plocka ur diskmaskinen, slappa en stund framför TV:n.
Borde göra: Det är mycket det... Men äh, varför ska man vara så duktig jämt? Jag tror jag ska unna mig en stor ostfralla till tekoppen och ta reda på kläder och disk i morgon i stället...
Lyssnar på: Skivan som rullar i bilen just nu är sambons farsdagspresent: Lars Vegas Trios julskiva. Det gäller att komma i stämning, för snart är det första advent serni.
Läser: I dag har jag läst ÖP och Aftonbladet. Plus Ginzas katalog som kom hem i brevlådan i dag.
Funderar på: Jag hade utvecklingssamtal med sonen + fröken på skolan i dag, och där kom det fram att sonen verkligen vill lära sig alla små bokstäver och att han vill ha det hemma som det är på skolan - en stor plansch eller nåt, där de små bokstäverna syns bredvid de stora. Och det måste han ju få. Jag funderar på att göra en stor tavla till köksväggen med alfabetet på. Och en till sonens rum förstås. Det kan bli riktigt kul, och fint. Om jag går i mål med projektet lovar jag att återkomma med bildbevis.
Är jag riktigt trött på: ATT PROVKÖRA BILAR!! I dag blev det en Subaru Outback...

Är jag riktigt stolt över: Det sonens fröken sa om pojken på samtalet i dag.
Längtar jag efter: Att få skratta på riktigt. Ni vet, ett sånt där gapflabb som kommer från magtrakten och som bara inte går att hejda. Ett skratt som har hög volym och som gör att man mår bra. Det var så längesen det bubblade. Jag saknar bubblet.
Tackar jag för: Att jag har mat på bordet, tak över huvudet och att sambon har lämnat en bit av farsdagstårtan till mig.
Hoppas jag på: Att sönerna lär sig simma på simskolan i morgon och att jag någon gång ska ta mig upp ur sängen i tid så jag hinner äta frukost.
Tror jag inte alls på: Det var det där med frukosten då.
Önskar jag mig mest av allt just nu: Att projekt bilköp kan avslutas inom kort och att vi har ost hemma. För nu går jag och fixar mig den där ostfrallan.

Gonatt!

20031107

Här i Jämtland har det varit vinter. Nu är det höst igen.
Snön är borta. Till och med slasket är borta.
Och utanför vår ytterdörr står tre snöspadar och ser lite bortkomna ut.

Helgen då?
Vi ska hinna med ännu en bytesmarknad, vi ska hinna köpa en 60-årspresent, vi ska hinna gratta 60-åringen.
Vi ska hinna med att köpa en present till en 6-åring, vi ska hinna skjutsa sonen på ett pyjamasparty. Jag ska hinna med vinlotteri med tjejerna. Vi ska hinna med ett besök i stugan. Jag ska hinna med att se månadsfinalen i Fame Factory. Vi ska hinna med skridskoskolan. Vi ska hinna fira far på söndag med mat på restaurang. Vi bör hinna med att göra tjälaknul, städning av barnens rum, rensning i garaget. Vi bör även hinna med att provköra en Santa Fe. Och kanske borde vi kolla hur det står till med vår audi.

Oj. Plötsligt blev jag så trött.

Förresten.
Hur många kokosbollar kan du käka på en minut?

 

20031103

En intensiv helg är till ända.
Jag är inte ett dugg utvilad, men nöjd ändå.

I helgen har Friluftsfrämjandet haft sina bytesdagar här i staden. Det innebär att man får lämna in sina gamla skidor, pjäxor, hjälmar och annan vintersportutrustning för försäljning.
(Vi stod två timmar i kö bara för att lämna in sakerna.)

Och sen får man gå runt i lokalerna och kolla in vad andra lämnat in, och köpa dessa för en rätt billig peng.
(Jag stod en timme i kö för att betala.)


Vi fick tag på skidpjäxor till båda grabbarna, alpina pjäxor till Simon, tre par stavar, en fin Polarn och Pyret-jacka till Tobias. Varsin hjälm med galler på till grubbas, varsina hockeybyxor (heter säkert nåt annat) till grabbarna (väldigt mjuka att trilla på på isen) hockeyhandskar till Simon samt halsskydd.
Vi köpte prylar för lika mycket pengar som vi sålde grejor för. (Okej, lite back gick vi nog.) Men vi är nöjda iaf. Om man roar sig med att fundera på vad alla grejor skulle kosta om vi köpte nytt så gjorde vi en väldigt bra affär.

I helgen har vi även hunnit med en halloweenfest, vi har varit på bio (Dagispapporna och Sinbad) och vi har åkt skridskor på ishallen. (Jag kan nästan åka baklänges nu.)