TISDAG • 20040831

Jag är hemma med Tobias i dag, han har ont i halsen. Nu har Simon precis kommit hem från skolan och syskonen sitter och spelar plockepinn. När de spelar rymmer jag, för man kan inte vara i samma rum som dem. Det hinner bara gå några minuter så är det världskrig vid spelbordet. De skriker och bråkar på varandra så man blir alldeles trött.
Och nu hör jag mycket riktigt hur de ryker ihop... och där avslutades det partiet lite raskt.

I dag fyller sambon 38 år. Jag har bakat en gräddtårta med björnbär på.

LÖRDAG • 20040828

Går det bra om jag klagar lite?
Okej, håll i er!

- För det första så tycker jag att Alxnet gästbok funkar förfärligt dåligt i tid och otid. Nu vet jag ju att det är en gratistjänst. Men ändå! Jag vill ju bara kunna komma in på sidan, det är väl inte för mycket begärt?

- För det andra tycker jag att bensinen är för dyr. Ropen skalla, billigare bensin åt alla. Tänk på oss här i Norrlands inland. Vi måste ju ha bil för att ta oss nånstans, kommunikationerna är inte de bästa. Sänk skatten på bensinen, höj den på spriten!!

- För det tredje så är OS snart slut. Va? Vad ska jag nu se på TV?

- För det fjärde så tycker jag inte om vädret just nu. Det regnar. Och jag som ska på grillfest i kväll, hur ska det gå? Nä, fram för bättre väder när man behöver det.

- För det femte så lider jag modemkval igen. Jag är tillbaka där jag började, med en seg uppkoppling som driver mig till vansinne. Det borde vara gratis bredband till alla som har en egen hemsida. Eller nåt.

Tack för ordet.

FREDAG • 20040827

Sönerna har en kompis här som ska sova över i natt. Just nu är det popcornparty på nedervåningen. Jag håller mig undan så gott det går. Går väl ner och dammsuger när de små har somnat, för jag gissar att det behövs.

Om ni undrar varför jag inte lägger ut några bilder på sidan så beror det helt enkelt på att sambon beslagtagit min kamera. Bilderna som han tagit med den vill ni inte se. Det är tekniska grejjimojjer, närbilder på detaljer i avancerade elskåp och på underliga datorer som styr olika apparater. Bilderna ska han ha i jobbet, säger han. Men jag tror nog han vill ha bilderna för att han tycker att motiven är fina...

TISDAG • 20040824

Sexårsjubileum!
Nu i augusti jubilerar jag. Jag har klottrat på nätet mer eller mindre regelbundet sedan 1998, alltså i sex år.
Varför började jag?
Jag härmades helt enkelt. Min kollega Kicki hade en hemsida där hon skrev en sorts dagbok, och det verkade vara skoj. Skoj att skriva och skoj att få kontakt med en massa nya människor.
Varför fortsätter jag?
För att jag inte vill vara utan kontakten med alla nätvänner. Och för att det är kul att kunna gå tillbaka i tiden och läsa om det jag varit med om, både roliga och mindre roliga saker. Och tänk vad trevligt för barnen (inbillar jag mig iaf) att läsa mina anteckningar när de blir lite större. Här finns detaljer om saker de gjort och sagt från att de var 1 år gamla.
Hur länge ska jag fortsätta?
Ingen som helst aning. Men visst vore det skoj att fira 10-årsjubileum? Bara fyra år kvar... :-)

Förresten. I kväll visar Uppdrag Granskning på SVT ett inslag från min hemby Vuollerim. Det är visst nåt fuffens på gång, tror jag...

MÅNDAG • 20040823

Ooops. Där försvann svenska fotbollstjejernas guldchans i OS. Nu hoppas vi på brons i matchen mot Tyskland.

I kväll hälsade sonen på en kompis som bor en bra bit bort. Han hade gett sig tusan på att han skulle cykla dit själv, men var lite osäker på vägen. Då kom vi på ett bra sätt att kommunicera. Tobias hade en walkietalkie med sig, och här hemma satt jag med den andra. På så sätt höll vi kontakten under cykelturen, när han var framme och när han cyklade hem igen. Kändes tryggt och bra för den oroliga mamman.

I söndags var jag på mitt första kryddparty. Det var prylar från Alpnaearing som såldes, och det verkar faktiskt helt okej. Vi fick provsmaka på det mesta och man kan göra mycket skoj med kryddor och buljong. Och i september ska jag vara värdinna för en träff hemma hos mig. Hör bara av dig om du vill vara med. Jag bjussar på fika. ;-)

Simons gympadojjor försvann i helgen. Trots idogt letande dök skorna aldrig upp, så sonen fick ta sandaler på plugget i dag. Men det håller ju inte i längden - stadiga skor krävs för uteaktiviteter och lekar i skogen. Så efter skolan fick vi cykla i panik till närmaste affär och köpa nya skor. När vi kom hem och packade upp vårt nyinköp såg jag något blått som stack fram under fåtöljen. Japp, naturligtvis var det de försvunna dojjorna... *morr*

TORSDAG • 20040819

Olympiska spelen är kul! Jag ser gärna gymnastik, simhopp, fotboll (när Sverige är med) och friidrott förstås. Men det finns mycket jag inte förstår mig på. Softboll, landhockey, boxning... Och varför finns det egentligen en regel som säger att beachvolleybolltjejernas bikinibyxor inte får vara högre än 7 cm i sidosömmen? Mycket man inte förstår sig på.

Annars så tycker jag att det är skönt att Gyllene Tiders turné är slut. Då kanske kvällpressen kan hitta nåt annat att skriva om på nöjessidorna.

SÖNDAG • 20040815

I dag har sommarens ständigt pågående projekt gått lite framåt. Det handlar om rensning och städning av skåp och lådor. Nu var det kökets tur. Jag har skurat alla hyllor i köksskåpen, rensat ur porslin jag inte gillar eller sånt som var lite trasigt. Jag har torkat ovanpå skåpen *uäk*, skurat ugnen och rengjort alla ugnsgaller.
Jag förstår kanske inte allt med feng shui, men jag har insett att man mår bättre om det är sorterat och städat även på ytor som är dolda bakom dörrar och luckor.

FREDAG • 20040813

Status, just nu:

Gör: Väntar på att sambon ska komma hem med sönerna. De har varit hos kompisar, så när kvällen kommer måste de plockas upp och hämtas hem.
Ska göra: Poppa popcorn och se på OS-invigningen med familjen. Äntligen sätter spelen igång, som jag har längtat. Är med i en tävling på jobbet, och jag har tippat på 2 guldmedaljer, 5 silvermedaljer och 4 bronsmedaljer för svenskarna.
Humör: Gott, men trött. Det känns i kroppen att det är fredag. Och att jag cyklade till jobbet i dag. Usch, vad jag har rört mig lite de senaste månaderna.
Nöjd med: Att jag har planerat helgens och kommande veckas middagar. Och att jag tog mig för att handla allt på listan en fredag eftermiddag.
Missnöjd med: Råkade av misstag ställa mig på vågen i kväll. *rodnar*
Kläder: Rött linne (nytt - från Espirit - på rea!) och jeans.
Läser just nu: Inte enklare än så (Kajsa Ingemarsson)
Läste senast: Flickan från ovan (Alice Sebold)

TORSDAG • 20040812

Skulle absolut kunna tänka mig att bo i Danmark. Kanske i ett hus på östkusten, pendla till Köpenhamn för att jobba. Inte alls dumt.

Vardagen har hunnit i fatt vår familj. Det är okej.

ONSDAG • 20040804

iiiiiiiiiiiih!
Bara fem dagar kvar av ledigheten. Jag njuter allt jag bara kan. En bra grej är att jag börjar jobbveckan med att åka till Köpenhamn i tre dagar. :-)

Jag och sönerna pyser nog hem till pappa i dag, och vi stannar där resten av veckan. Min bror med familj är där, och dem vill man ju umgås med. Sen hade jag ju hoppats på att få sola och bada dessa sista dagar på semestern. Men tji fick jag. Det regnar i dag.

MÅNDAG • 20040802

:: Prick en vecka kvar av ledigheten. Helt ok att börja jobba igen, men inte känns det som att jag varit ledig tio veckor inte. Fem kanske...

:: Storsjöyran.
Var ut och roade mig på krogstråket en kväll mitt i veckan, men var inte ut något under helgen, och såg därför inga artister heller. Var ut på området i lördags på dagen. Kollade in när Sommartoppen sändes, käkade lunch, besökte tivolit. Vann ingen jätte-chokladkaka i år heller.

:: Främmande.
Min bror med familj har varit på besök. Vi har sett Frösö Zoo, vi har fikat på Stocke Titt, vi har varit på bio (6 points - sådär). Vi har grillat, käkat surströmming, (sonen käkade två tunnbrödsstutar med strömming och potatis *applåd*). Vi har tittat till stugan på Rödön, besökt och handlat på Glashyttan i Östersund.

:: Det grönskar i blombacken. Se dagens bild.