MÅNDAG • 20040726

I dag hade jag och grabbarna laddat för att åka till nån trevlig badsjö. Vi skulle ligga där hela dagen, fika, bada, sola, läsa... Men när vi vaknade i morse så REGNADE DET! Så nu har barnen övertalat mig att åka till stadens badhus i stället. Inte alls kul faktiskt, på somrarna kryllar där av turister, så det är så trångt, så trångt...

Annars då?

- Var till stugan i går, rensade i min blombacke samt i grönsakslandet. Oj, vad det växer och frodas.

- Hundvaktandet är över. Kändes riktigt tomt när lilla Vanja åkte hem igen.

- Har varit på Jamtli med G och barnen. Fint väder, trevligt sällskap. Gött.

- Vårt vardagsrum är nu färdigmålat och färdigfixat. Saknas gör bara en hylla som jag ska köpa på Mio nån dag när jag känner mig rik.

- Skulle jättegärna vinna en massa pengar, för jag har blivit riktigt pryltokig. Vill ha en cool bärbar cd-spelare (hur ska jag annars kunna lyssna på ljudboken på promenaden) , en ny mobil med kamera, radio och mp3spelare (vill, vill, vill) , en ny stor vit matta till vardagsrummet (skulle passa så bra), en ny elektrisk visp med tillhörande stativ (så man slipper hålla i vispen, helt enkelt).
Men nu är jag ju föräldraledig denna sommar så kosingen finns liksom inte. Trist sånt där.

- Storsjöyran har börjat. Jag riktar in mig på att gå på krogstråket på onsdag.

TISDAG • 20040720

Denna vecka är vi hundvakt till lilla Vanja. Riktigt trevligt faktiskt att vara tillfällig hundägare. Och oj, vad det är nyttigt. För i går var jag och grabbarna på två promenader under dagen. Och när sambon kom hem på kvällen blev det en tredje långpromenad. Allt för att vovven ska få kissa. Och för att sönerna verkligen gillar att hålla i kopplet.

I går såg jag 13 snart 30 på bio. Inte bra alls. Jag gillar inte filmer där handlingen bygger på en dröm, eller som i detta fallet, på ett magiskt trolleripulver. Trams!

MÅNDAG • 20040719

En av de bästa sakerna med att ha semester är kvällarna. Sent, sent, när resten av familjen sover så sorterar jag. Jag städar linneskåp, lådor, rensar bland papper, slänger alla pennor som inte funkar, städar sylådan, sorterar bland kataloger. Det är så skönt att ha gjort sånt när det är dags att jobba. För då däckar jag efter barnprogrammen...

I kväll städade jag ett gäng lådor och hittade en anteckning jag gjorde 1 maj 1997. Barnen var tre månader och jag försökte hitta rutiner i denna evinnerliga matning:

 

SIMON
05.30 Ammade
09.00 Ammade
13.30 Flaska 70 ml, ammade
16.30 Flaska + ammade
19.30 Ammade
22.00 Ammade (vägrade ta flaska)
Ont i magen, somnade 23.30. Han sov sex timmar den natten.

 

TOBIAS
06.30 Ammade
09.00 Ammade
14.00 Flaska ca 90, ammade
16.30 Ammade
19.30-21.00 Ammade + flaska 110 ml
Trött. Somnade ca 22.
Sov åtta timmar den natten.

Jag hittade även en anteckning från när barnen var drygt sju månader, och nu flyter dagen på rätt bra. Jag har slutat amma (kommer ihåg hur underbart det var) och nu är det välling och mat på burk som gäller.

 

"Så här såg vår dag ut 23 september 1997.
Barnen somnade 21 kvällen innan.
07.30 Välling 220 ml.
9.30-10.30 Tupplur
11.30 Puré, varsin burk
13.00 Banan (mellanmål)
Tupplur ca 13.30-15.30
15.30 Gröt+mjölk
18.00-18.30 En liten tupplur
19.30 Välling 250 ml
20.30 Grabbarna somnar"

Både härliga (och ohärliga, när jag tänker på hur lite sömn jag fick) minnen väcks när jag läser mina listor från när barnen var små. Mitt klotter var mitt eget sätt att strukturera upp dagen, ha koll på läget mitt i kaoset. För det första året med tvillingar var inget annat än kaos. ;-)

FREDAG • 20040716

Jag och sönerna har varit fem dagar hos min pappa. Rena rama vilohemmet. Det finns inte mycket att göra i denna by långt ut i skogen. Medan barnen har lekt med sin kompis (den enda pojken i 7-årsåldern som finns i denna by) har jag läst. Och klippt massor av gräsmatta. Fick några ryck när tristessen blev för stor, så jag har faktiskt bakat bullar och kokat sylt. Bakat paj och städat. Bytt gardiner och kört över sonens huvud med trimmern. (Oh, så kort. Håret alltså, inte huvudet.)
Det är både skönt och jobbigt att vara i pappas hus. Skönt för att man verkligen vilar upp sig. Jobbigt för att mamma inte finns där längre. Fast det är inte riktigt sant. Hon finns där mer än någon annanstans. Det kryllar av spår efter henne, och det gör saknaden större än någonsin.

Annars då?

- Jo, jag har köpt en ring härifrån.

- Jag har sytt mig en väska till. Bara för att jag kan. ;-) Och för att jag älskar handväskor!

- Jag har inte rört på mig alls! Men barnen gör både situps och armhävningar på kvällarna. Sen känner de på varandras muskler och ser nöjda ut.

- Jag har läst böcker. Jag har mycket att ta igen. Senaste bokskörden är Den röda vargen av Liza Marklund. Tarzans tårar, Katarina Mazetti. Smultronbett av Barbara Voors. Typ trettio, Lisa Jewell, Änglar av Marian Keyes. Giles Blunt: Fruset offer. (Jag älskar pocket!!) Läser just nu En doft av apelsin av Joanne Harris.

SÖNDAG • 20040711

Får jag presentera två dofter jag gillar att ha på mig just nu:
 
Parfym och bodylotion: Naomi Campbell: Sunset
*mmm*
Schampo och balsam: Lanza's Volume Formula. *aaah*

LÖRDAG • 20040710

Asså, är man i Finland så bara måste man ju ha en Marimekkoväska. Tänkte jag, och klämde på diverse olika läckerheter för dyra pengar. Men sen så sansade jag mig. Jag kom nämligen på att Annapanna ska sy sig en egen väska. Inte en Marimekko, utan något bättre. En DesignAnnaVäska.
Och sagt och gjort.
När jag kom hem letade jag reda på några stuvbitar i lådan och fick efter några timmar vid symaskinen till denna fina grej. Med rosa foder, ficka på insidan och kardborrestängning!! Med tanke på att jag är väldigt kass på att sy, så är detta helt fantastiskt gjort av mig.
(Blygsam? Jag? Äh!)

---

Terve.

Då har man gjort Åbo då. Och Finlandsfärjan dit och hem igen. Jag kan taxfreebutiken utantill, och har med mig en hel del därifrån. Alltså från parfymbutiken. ;-)

Åbo var en trevlig stad. En mycket trevlig shoppingstad framför allt. Många, många gallerior, och jag hann bara med en enda. :-( Vi hann däremot med massor som barnen gillar. En heldag på ett badhotell, en dag i Mumindalen (mina 7-åringar var en aning för stora för att uppskatta allt där) och en dag på äventyrslandet Väski. (Det gillade killarna!).

Vi tillbringade några dagar i Stallarholmen utan för Stockholm också. Vi har varit på Vikingafestival, vi har besökt Lådbilslandet i Nykvarn, vi har kollat in slottet i Mariefred. Ett besök på Ikea i Kungens kurva blev det också (ja, är man turist så är man... och det är bara här barnen käkar spagetti och köttfärssås, dryck, sallad och en glass efter maten för 10 spänn... sådeså)
Men framför allt har vi spenderat tid tillsammans med lilla kusinen och hans föräldrar.

Ja, vi har haft det bra, även om man får lust att gnälla lite på vädret. *hrmpf* Men man får vara optimist och se saker positivt: vi har inte bränt oss i solen, jag har läst många böcker, vi har inte lortat ner badkläder och shorts, inga fästingar fastnade på barnens bleka ben...

Kitos!

Bilder >>