20040330

- Brukar du göra inpackningar?
Frågade frisören när jag klippte mig i dag.
- ...njaä, sa jag och rodnade.
Det var fyra månader sedan jag klippte mig sist (tiden går ju så himla fort när man har roligt) och det märktes tydligen på hårets kvalitet. Min frisör fick ta rejält av topparna för att få till eländet. Men nu känns det friskt och bra.

Jag brukar sjunga tvättmaskinens lov lite då och då, och nu är det dags igen. Vårvädret tar nästan knäcken på mig, och ändå är det maskinen som gör grovjobbet. Grabbarna ser ut som dyngsura lergubbar varje dag när jag hämtar dem på plugget. I dag var Tobias blöt ända in till kortkalsongerna. Men kul hade han haft, så vad är väl en blöt overall?

20040329

Just nu...
...hinner jag inte riktigt med mig själv. Men jag tror jag kommer ikapp snart. Om jag springer riktigt fort.

...känns det som ett ovanligt klokt beslut vi tog, jag och J, när vi bestämde oss för att rymma till en annan stad, ta in på hotell och bara vara. På fredag drar vi.

...har vi verkligen jätte, jätterörigt på vårt lilla arbetsrum här hemma. Fyra datorer, tre skrivare, tre par högtalare, 111 kartonger och lika mycket diverse annat bråte. Allt på en yta av 15 kvadrat. Man känner sig inte direkt kreativ när man sitter i röran.

...sover barnen sött. Och jag är supertrött. Det är så himla orättvist att man blir av med en timme när det är dags för sommartid. Som om inte tiden är nog knapp ändå.

...skulle jag behöva prata med mamma om en sak. Det borde finnas en telefonlinje till himlen. Typ 112. För det är faktiskt ett nödläge, och det är bara mamma som kan hjälpa mig. Ibland saknar jag henne så jag knappt kan andas.

20040328

Gone fishing...
Vi har tillbringat den största delen av helgen i stugan på Rödön. I går var vi på pimpeltävling i närheten. Jag fick en yttepytte aborre och vann... ett sittunderlag. Tjoho! Sambon fick fem små fiskar och fick sig ett pannband av märket Lynx. Coolt va? Sönerna, som inte fick någon fisk alls, fick det bästa priset. Varsin stor godispåse, en keps och en penna.

Pimpeltävling, förresten. Har ni varit på en sådan nångång? Det är ett ganska intressant fenomen.
Ett område, lika stort som en fotbollsplan, typ, är utmärkt på isen. Inga tävlande får beträda detta område innan startskottet går. Prick 11 startar tävlingen och hundratals människor rusar ut och tokborrar sig ett hål, kastar ner reven i hålet och börjar rycka. Får man ingen fisk efter tio minuter är det dags att vidta åtgärder. Antligen byta hål, byta spö eller kolla statusen på maggoten.
Tävlingen pågår i två timmar. Under tiden går ett gäng funktionärer runt och plockar upp och märker fisken eftersom. Sen vägs rubbet och vinnaren vinner 5 000 pix. Den som vann i går hade fiskar som totalt vägde kring 1,5 kilo. Min fisk vägde 25 gram. Tja, jag bytte väl antagligen hål för sällan.
Men vi följde iaf alla regler. Vi hade ingen motorborr, vi hade inte fler än ett spö per hål, vi riggade inte upp någon anordning som höll i spöt och prick klockan 13 vevade vi in våra krokar. Lydiga som tusan. Ja, man vill ju inte få en mört i huvet...

20040324

Sambon är på nån mässa i Gävle, så jag och grabbarna valde att ta en burgare på McDonalds i stället för ensamheten hemmavid. Och en burgare tycker jag att vi var värda. Grabbarna för att de dyker så bra på simskolan. Jag för att jag iallafall inte kan ha de där ljusa jeansen, så va fan...

På McDonalds är det Totally Spies-prylar som gäller i Happy Meal. Simons favoritprogram på TV. Grubbeluras fick varsin cd, så nu är det coola tjejer på skärmsläckare, coola tjejer som skrivbordsbild och nu hörs coola tjejer sjunga från barnens dator.

20040323


Tisdagsbio
Fick leveransen från cdon.com i dag, så i dag har hela familjen sett den första Harry Potterfilmen. I morgon tar vi den andra. Och nångång när jag är alldeles för mig själv ska jag bli nostalgisk och se Top Gun.

Man skulle ha haft en Nimbus 2000. Tänk att ta kvasten på jobbet en vacker sommardag...

20040322

Klotter i mars, en återblick:

1999, 26 mars.
Då jobbade jag kväll:

"TRÖTTER. Jobbade fram till 01.00 i går natt, kom i säng vid 2. Upp kl 7 på morgonen med pojkarna. Möte från 9 till 13. Jobbar igen fram till 01 i natt. Behöver jag säga att jag är trött? Allt passerar förbi liksom i en dimma".

2000, 7 mars.
Stora händelser:

"I flera nätter har sönerna sovit helt utan blöjor och det har gått som en dans, vaknat på natten och sagt: "mamma, hämta pottan". Kissat, somnat om. I natt gick det inte lika bra. T kissade på sig två gånger, S en. Men vi tvättar, tvättar, bäddar och kör blöjfritt i natt igen".

2001, 22 mars.
Hos mamma och pappa:

"Jag är på rekreation. Jag och sönerna tog en tripp till mina föräldrar. Jag behövde verkligen komma bort ett tag efter en ovanligt kass vecka."

2002, 5 mars.
Vissa saker förändrar sig aldrig:

"Klockan ringer 05.20 varje morgon. Jag kliver upp ur sängen 06.05 varje morgon. Jag börjar jobba 06.30, restiden är 10 minuter. Detta innebär att jag har 15 minuter på mig att duscha, klä på mig och käka frukost. Jag lyckas aldrig med allt. Eftersom jag prioriterar dusch och kläder är frukostintaget 0. Varje dag".

2003, 7 mars.
Mamma är sjuk:

"Känner mig deppig, har gjort det hela dagen. Låg, liksom. Har ingen lust att ta mig för någonting. Kan inte tänka glada tankar, har en klump i magen som inte vill försvinna. Jag vet vad det beror på. Jag kan inte göra något åt det".

Och när jag ändå håller på med denna nostalgitripp kommer här ett utsnitt från min dagbok torsdag 10 mars 1987. Mycket, mycket spännande dokumentation om min dag:
"Efter skolan for jag på Ica och köpte nyaste Starlet. Jag var så spänd och se om jag hade vunnit nåt, men icke. Sen sydde jag ett pennfodral (när jag kom hem). Jag åt korv och potatis (blä). Sen for jag till slalombacken, var där till cirka 20. For hem, la mig".

20040319

- Optikern avklarad. Och jag ser fortfarande ganska bra. Behöver bara glasögon när jag ska se bra på långt håll, typ bio. Eller när jag kör bil och bör se skyltar. Anledningen till att jag ser suddigt då och då är förmodligen ansträngningen av att sitta och stirra in i en skärm hela dagen. Optikern rekommenderades pauser. Så det är inte bara kroppen som behöver gympa då och då, även ögonen behöver röra på sig och träna sig att se på olika avstånd.

- Det regnar. Morgondagens fjälltur känns väl sådär...

- Nu har jag även Erin Brokovich i min dvd-samling

- Sent i går kväll laddade jag upp 20 digitala bilder på nätet för framkallning. I dag gick jag och hämtade ut dem efter jobbet. Toppen! Jag använder digitalbild.nu.

20040318

Kort klotter

Undrar om jag får domen hos optikern i morgon? "Anna, du har blivit gammal. Du ser som en kratta och nu blir det till att använda brillor varje dag".

På lördag blir det skidåkning i Bydalen. Det känns som om detta blir sista gången denna säsong som vi kan ägna oss åt detta nöje. Sen är det nog finito snö.

Jag har börjat läsa Berättelsen om Narnia för sönerna. Oh, va spännande. Vi vill nästan inte lägga ifrån oss boken, varken jag eller grubbas.

Snart ska det ske. Snart beställer jag den där bokhyllan på Mio. Jag är så trött på att ha mina böcker i högar på fyra olika hyllor på fyra olika ställen i huset.

Tobias klass gjorde ett studiebesök på tidningen i dag. Plötsligt kändes mitt beslut så rätt. När jag valde att bli något annat än förskollärare. Men jag är väldigt impad av de som klarar av att hålla styr på 20 7-åringar. "Jag är kissnödig. Hur länge ska du prata egentligen? Måste vi stå här? Får jag hålla dig i handen? Får vi se på TV? Gör ni Kalle Anka-tidningen här också?"

20040317

Whopsie daisy. (Och detta uttryck används i villken film? Och nu vill jag se några svar i min gästbok...)

Plötsligt fick jag frågan:
- Vill du bli ordförande? *hick*
Det handlar om samfällighetsföreningen där jag bor. Alltså den förening som sköter villaområdets gemensamma grönområden, garagelängorna och lekparkerna.
Som ordförande är man med och tar besluten om man ska lägga asfalt eller inte på gångvägarna. Om garageportarna ska bytas ut i år eller nästa år. Om belysningen är tillräcklig, om det räcker med motorvärmaruttag, om det ska röjas på skogsplätten, och så vidare.
Om jag tackar jag är jag den första kvinnliga ordföranden i föreningens historia. Inte illa, en merit som heter duga.
Vad mitt svar blir?
- Tack, men nej tack.

20040316

Whopsie daisy. (Och detta uttryck används i villken film?) Tänk att den burdusa Fame Factory-Sandra har ihop det med den blyge Fame Factory-Jimmy. Det trodde jag aldrig...

Rusning. Utvecklingssamtal x två för sönerna, tandläkarbesök med Tobias, hälsokontroll för Simon, besök hos optikern, cellprovstagning, med mera, med mera. Kalendern börjar bli fulltecknad. Och helst ska allt ovanstående skötas på kontorstid. Alltså på arbetstid. Hallå. Det finns faktiskt mammor som har ett jobb att sköta mellan 8 och 4... Tur att jag sparad komptid att ta ut.

Bikiniångest. Suck. Tänk att det ska vara så svårt att gå ner några kilo i vikt. Måste man verkligen ge upp mackorna på kvällarna för att det ska gå? Man vill ju vara redo för bikinisäsongen. Fast det är klart. Bikini har ju aldrig varit min grej efter att jag gått igenom en tvillinggraviditet. En trasig mage är inte kul att visa upp. (Ja, ni som vet hur det ser efter att huden brustit på den tjocka magen, vet vad jag snackar om...) Äh, jag tror jag går och fixar mig en macka. Gonatt.

20040314

Lat/duktig.
I dag har jag varit växlande lat och växlande rätt duktig. För det första har jag äntligen sett filmen jag lånade av Kicki för evigheter sen. "Picnic at Hanging Rock". Lite underlig film, måste jag nog säga. Men förmodligen förstod jag inte allt.
Jag har också rensat i mitt sängbord. För se, det är inte bara ett sängbord (nattygsbord, nattduksbord, vad det nu heter), det är även Annas Privata Plats. I vårt hus har vi allt tillsammans, varenda liten yta, varenda liten låda eller vrå. Men mina garderober är bara mina. Och sängbordet. Så här finns inte bara böcker och gamla tidningar, här finns mina gamla dagböcker, minnen från mamma, anteckningar värda att spara, fina bilder, med mera, med mera. Och i dag har jag helt enkelt städat så att jag rymmer mer Privata Prylar.

För övrigt:
...visst är det väl jobbigt när solen lyser in så här på vårkanten? Det är då man verkligen ser hur skitiga fönster man har. Tur vi har markiser. Och persienner.

...funderar på en grej. Hur är man när man är skogstokig? Så galen att man springer runt i skogen och skriker? Eller nåt?

...slappande fortsätter även i kväll. Jag ska se Fame Factory och Coyote Ugly liggandes i TV-soffan.

...jag har döpt om Dagens bild (till höger) till En bild, då och då. Det är närmare sanningen. Dagens har alltid varit ljug.

20040313

Hej igen. Sitter i soffan och uppdaterar direkt efter spektaklet. Jo, serru, sånt kan man pyssla med när man har en bärbar dator samt bredband i eluttaget *visslar*.
Kan som vanligt inte låta bli att kommentera folk och fä från kvällens festival:
Christer Lindarv hade kvällens snyggaste ben.
Shirley Clamp hade kvällens fulaste byxor. Var det plysch?
Jag gillar inte alls Andrés Esteche. Bra att han inte gick direkt till finalen. Han är så... så studsig.
En sak som jag verkligen inte förstår. Varför ljuger artisterna innan de ska upp på scenen. Varför? Kan någon säga mig vad det är bra för?
Lena PH var bra. Men oj vad hon gillade sitt mikrofonstativ. Hon ville nästan inte släppa.
Jag brukar sällan skratta högt under en melodifestival, men i kväll gjorde jag det flera gånger. Peter Settman är en kul kille.
Vissa artister har jag redan glömt. Snubben i skinnpaj, vem var det? Vad sjöng han?
Bröderna Fre hade en rätt behaglig liten låt. Men schlager? Njä.

Nähäpp. Nu ska jag se Den förste riddaren på trean. Har inte sett den förr, men den kan väl inte vara helt fel när Richard Gere, Sean Connery och Julia Ormond är med?

---------
Min familj är ute på vift, de kommer hem i morgon. Själv har jag tillbringat större delen av denna lördag på tidningen och pysslat med ett kul projekt.
Men det är klart. Jag hann ju med en sväng på stan också. En skjorta åt Anna. Nya solbrillor åt Anna. Nya jeans till Tobias. Varsina fleecejackor åt grubbas, samt strumpor och kalsonger åt de små. Sånt där som alltid behövs.

Det är verkligen kusligt vad fort barnen växer. Jag märker det på byxbenen som är för korta och på skorna som blir för små. Men även på det sätt de talar. "Spela roll då, morsan." "Åh nej, det suger." Och på det sätt de går, liksom vaggar fram. Coola killar, med händerna i byxfickan på brallor som hänger. Så otroligt söta.

En lista kanske passar här?
Dag:
lördag
Tid: 19.45.
Kläder: Grå brallor, röd och vit-randig tröja med huva.
Hår: Flätor.
Ska göra: Poppa popcorn och se på melodifestivalen.
Har gjort: Städat båda toaletterna. Strukit och satt upp nya vita gardiner i kök och vardagsrum.
Bör göra: Tvätta.
Ser fram emot: Sovmorgonen i morgon. Resan till Bydalen nästa helg.
Är jag glad för: En kväll för mig själv. Bredband. Fräscha gardiner och rena toaletter.

Förresten. Visste ni att om man lägger tanden i ett glas UTAN vatten så kommer tandfén med en tjuga i stället för en guldpeng. Det sa Simon som tappade en tand i veckan. Och vet ni? Han hade rätt.

Oops. Nu börjar melodifestivalen. Vill ju inte missa Lena PH:s sexchock. Eller vad det nu var för chock...

20040310

Ja, jag vet. Det var längesedan jag uppdaterade... Men jag har helt enkelt inte hunnit med.
Sportlovet kom, och försvann. Sen åkte jag direkt med jobbet på en tvådagarskonferens. Men nu är jag här igen.

Sportlovet förresten. Det var helt enkelt toppen. Strålande sol på fjället. Varannan dag åkte vi skidor, varannan dag skoter. Och varje dag har vi käkat lunch ute i strålande solsken. Livet är rätt härligt ibland.

Just nu håller jag på att uppdatera sju program genom att hämta programvara på nätet.
Men, vad har hänt, tänker ni säkert nu. Tjejen sitter ju med modem? NÄPP.
Tjejen sitter faktiskt med bredband. Genom elnätet. Coolt...

Och annars då?
Jo, jag har börjat planera sommaren. Jag hade tänkt mig en tioveckorsledighet. Men jag vet inte riktigt om det håller.

I början av april åker jag och J till Sundsvall på en tjejtur. En natt på hotell med allt vad det innebär. Lite shopping och trevlig samvaro. Inte alls dumt.

Har precis stekt pannkakor till Tobias. Det är friluftsdag i morgon, och lunchmatsäcken ska med. Då är det oftast pankisar som gäller i vår familj. Och Pokemonkex förstås.

Förresten. Sa jag att vi har bredband? *swisch*