FREDAG • 20041029

Sönerna skriver egna önskelistor inför julen. (Utan minsta hjälp från mamma *ler stolt*).
Deras listor är de finaste jag nånsin sett.
Så här lyder Simons, än så länge:
UNSKELISTA
CD
LEGO
RADJOSTYRD BIL
PÄNGAR
GODIS
MUSIKINSTRUMENT
PLEJSTEJSUM SPEL
BILBANA
CDSKIVA
FILMER
BAJÅNIKEL
JUR
EN KROS
HLOVINDREKT OCH SAKER

I kväll ordnade grabbarna Halloweenfest. Det är tredje året i rad som de bjuder in några kompisar och festar loss på läsk, chips och godis. Iklädda läskiga dräkter förstås. Inomhus är det becksvart utom en discolampa som snurrar runt, runt.
I år bestämde vi att killarna skulle ordna allt inför festen själva. Utom att göra bål och att tända ljusen, det skulle jag fixa. Och pumpan förstås, det blev jag som fick göra ljuslyktan. (Fy vad pumpakött luktar päckligt.) Och som barnen grejade. De har pyntat och städat i flera timmar innan kompisarna kom. De städade till och med sina rum. Frivilligt!!
När en av polarna gick hem ikväll sa han:
- Det här var kul det! Får jag komma nästa år?
Så jag gissar att jag kan skriva upp halloweenfest i kalendern år 2005 redan nu.

TORSDAG • 20041028

Blommor:
1. Om du är gift, vilka blommor hade du i brudbuketten?
Är inte gift.
2. Vilken är din älsklingsblomma?
Jag gillar tulpaner. Helst på våren.
3. Tycker du om att få blommor eller tycker du det är slöseri med pengar?
Det är väldigt trevligt att få blommor!
4. Tackar du om du får ett blomskott? (Det sägs att det för otur med sig att tacka, skottet tar sig helt enkelt inte)
Hm, får sällan blomskott... Men om jag får ett ska jag absolut tacka.
5. Brukar du köpa med dig en bukett när du hälsar på vänner?
Ja, när jag kommer ihåg. Är lite glömsk, sådär.

SÖNDAG • 20041024

Alla har väl köpt ett sånt här?


Jag är på jobbet.
Vi är klar med kvällens arbete och får snart gå hem. Eller gå och gå... Eftersom jag inte fick ta bilen till tidningen i dag (barnen och sambon skulle ut på äventyr) så fick jag vackert ta bussen. Och eftersom klockan är över midnatt när jag ska hem så har bussen stannat på stationen. Men min kollega P har lovat att skjutsa hem mig, så jag slipper iaf gå.
De senaste dagarna har jag insett att vi verkligen behöver två bilar. Så nu drömmer jag om en liten Mini Cooper att ta till jobbet, affären, skjutsa barnen till träningen med...
Visst är den fin?

LÖRDAG • 20041023

I dag har jag haft sovmorgon (jag gillar verkligen att sova), storstädat nedervåningen, tvättat och tumlat (har varit en duktig husmor), jag har besökt inrednings- och designmässan på Folkets Hus (intressant, men ack så trångt) och jag har gått en långpromenad (luften var härlig och klar). Så jag tycker verkligen att jag förtjänar en lördagkväll i soffan, med popcorn och kanske en och annan lördagsgodis.

TORSDAG • 20041021

För den väsktokiga. Jag som gillar kuliga handväskor gillar absolut denna sida.

STUNDER VI MINNS
Dagens mörkaste stund:
Helt klart vid sex på morgonen när jag står och väntar på bussen. Det är så mörkt så jag nästan inte syns.
Dagens bästa stund:
På samma buss, lyssnandes på Rix morgon zoo. Tyvärr blir stunden för kort ibland, för när reklamen är klar, låten är spelad och Roger och Titti ska börja prata har bussen stannat och jag är jag framme på jobbet.
Dagens stressigaste stund:
När dagen på jobbet är slut och jag ska ila som en iller och hämta barnen på skolan. För att inte tala om hur stressigt det blir om jag missar kvartövertre-bussen.
Dagens tröttaste stund:
Direkt efter middagen är jag så trött så trött så jag nästan svimmar av.
Dagens mysigaste stund:
1. När jag och sönerna läser på kvällen. 2. När de har somnat och jag dricker mitt kvällste.


Tobias kombinerar två av livets stora njutningar:
pizza och musik.

------

Visst är det märkligt hur det kan bli ibland när man möter nya människor?
Ibland känns det helt rätt direkt. Man vet från första stund att det här är en person som jag kommer att trivas tillsammans med.
Ibland är känslan lite mer avvaktande, man måste träffas fler gånger innan man vet var man har varandra. Men det kan bli rätt bra till slut...
I går var jag med om en helt annan känsla som är rätt sällsynt, tack och lov.
Jag träffade en människa för första gången och jag kände direkt att det här går inte. Jag tycker inte om personen ifråga, och vi kommer aldrig att trivas tillsammans.

Men det är nåt jag har lärt mig att inse. Jag gillar inte alla, och alla gillar absolut inte mig.

ONSDAG • 20041020

Middagsångest.
-
I går blev det rester till i middag. Näh, inte biffar en dag till, protesterade sönerna högljutt.
- I dag lyckades jag bränna vid makaronerna på spisen så totalt att jag fick slänga bort rubbet. Fråga mig inte hur det gick till...
- I morgon räknar jag med att slippa laga mat. Jag hoppas bli mätt på den mat som bjuds vid invigningen av tidningens nya press.

TISDAG • 20041019

Man är inte äldre än man känner sig:

1. När fyller du år?
I maj månad.
2. Hur många år fyller du nästa gång?
34 bast!
3. Vad är det bästa du fått i födelsedagspresent?
En cykel! När jag fyllde 30.
4. Tycker du det är roligt att fylla år?
Jovars. Men det var roligare förr. ;-)
5. Vad önskar du dig till din nästa födelsedag?
En god parfym. En vistelse på nåt trevligt spahotell vore inte heller fel.

MÅNDAG • 20041018


Grabbarna Grus.

Har precis sett på Vita huset (åh, så spännande) och nu väntar jag på att sambon ska komma hem. Han jobbar på Filmstaden i kväll, kör film, poppar popcorn och allt vad det nu innebär. Borde väl sova, men äh...

Tömde kameran tidigare i kväll och jag vill gärna dela med mig av ovanstående bild på sönerna. Fina va?

- Sätt de gröna tomaterna i en skål i fönstret - då blir de röda. Det stod att läsa i min gästbok för ett tag sen. Och vet ni? Det funkar!

Jag var inte så fel ute med mitt datum för snöfallet. Här i Östersund var det vitt på backen när vi vaknade i morse. Det snöade bara åtta dagar för sent. Mia berättar i gästboken att i Vuollerim snöade det minsann 9 oktober!! Bara en dag fel! Hade jag bott kvar där hade jag vunnit. :-)

Mina söner har fått för sig att sängen kan man absolut inte sova i. Varje kväll samma visa. De bäddar upp sängen, lägger ett täcke på golvet, lyfter ner kuddar och ännu ett täcke och kryper ner. Och sover. Med bara ett ynka litet täcke som madrass på det hårda golvet.
- Men varför? frågar jag dem, dag efter dag.
- Mycket skönare, säger de och himlar med ögonen.

I morse kom sönerna en kvart försent på skolan. Mitt fel. Jag stängde helt enkelt av väckarklockan och somnade om. Vi vaknade kl 8 - när plugget börjar. Å hej å hå va brått vi fick.

Var hos frisören tidigare i dag. Fick den vanliga utskällningen för att jag inte gör hårinpackningar. Och som vanligt köpte jag en dyr hårprodukt bara för att döva mitt dåliga samvete.
Skabörjaskötaommitthårjaglovarpåhederochsamvete.


SÖNDAG • 20041017


Jag vill också vara med i tjejsnack.

Idén kommer från Annette som ställer frågorna.

1. Hård- eller löskokta ägg?
Löskokta. Med kaviar. Finns nästan inget godare.

2. Samlar du på något?
Har en (blygsam) samling dvd-filmer, men den växer sakta. Handväskor gillar jag också, har alldeles för många. När jag var liten samlade jag på luktsudd och toalettpapper (!!)

3. Använder du handväska, ryggsäck eller rymliga fickor?
Handväska/or! (se ovan)

4. När läste du senast en bok?
Har alltid en bok på gång. Den jag läser nu är så trist, så jag har glömt namnet...

5. Vad hette den?
...så trist så jag har glömt namnet. Ska i stället börja läsa Ormbäraren av Unni Lindell.

------

Jag hängde med tjejerna till Sundsvall och Ikea i går. Tänkte handla värmeljus och servetter. Glömde servetterna men kom hem med ett gäng andra trevliga saker som jag absolut inte skulle klara mig utan. En ny ljusstake till exempel.

Sommarblommorna har hamnat i komposten. I balkonglådan lyser nu i stället fin vinröd ljung. Egentligen gillar jag inte hösten, men färgerna är det inget fel på.

Jag har förlorat vadslagningen på jobbet. Det gällde att sätta rätt datum för första snön här i Östersund. 10 oktober sa jag, stensäkert. 10 oktober kom och gick, och inte snöade det. Jag som bestämt har för mig att det faktiskt brukar snöa detta datum. Kom sen på att det var ju i Vuollerim - 65 mil norrut. Kan ha viss betydelse.

Är det så att ni tycker att min uppdatering är allt för kort så rekommenderar jag er att kolla in Blinkfavoriten. Där har ni läsning så det räcker en stund. Hur hinner hon med allt? ;-)

TISDAG • 20041012

Det finns fördelar med att jobba kväll. Till exempel att kliva upp tidigt på morgonen, fixa frukost åt barnen och se till att de två cyklar iväg till skolan. Sen kommer det bästa: Jag kryper ner i sängen igen! Blir kvar där några timmar innan det är dags att börja jobbpasset för kvällen...
Andra fördelar är att man hinner uträtta ärenden utan att ta ledigt. Gå till frissan, handla, gå på stan...
Den stora nackdelen är att jag bara träffar familjen en stund på morgonen den dagen. Tur att det finns telefon.

Känner ni av höststressen? Den största stressen av dem alla? Jag gör det.
Det är nämligen dags att uppdatera barnens vintersportutrustningar: längdskidor, pjäxor till längdskidorna, slalomskidor, pjäxor till slalomskidorna, skridskor, skydd och hjälmar. Och man vill ju gärna ha tag på begagnade prylar så att man inte blir ruinerad på vintersportandet. Det är tur att jag och sambon slutat växa, våra prylar håller ett tag till.

*bugar* I kväll ska barnen på judoträning.
Det är hittills en rätt billig sport. Dräkten behövs inte förrän om några år. *bugar*

SÖNDAG • 20041010

Det är natten mot söndag, och jag borde verkligen gå och lägga mig. Men efter att ha jobbat många kvällar tidigare i veckan har jag liksom vänt på dygnet. Så det är ingen mening att lägga sig och blunda. Sömntåget kommer om en stund, så jag väntar in det.
Träffade tjejerna i vinlotteriet tidigare i kväll. Och som vanligt var det trevligt. Och som vanligt vann jag inget. Men nästa gång - då vet jag att jag tar hem högvinsten. För det är faktiskt bara jag kvar som inte har vunnit den. ;-)
När jag tog bilen hem från G i kväll var de flera minusgrader ute, och vägen var som en isbana. Jag tuffade fram i 50 knyck i en och en halv mil. Men hellre det än att hamna i diket, tänkte jag. Och öste på stereon och sjöng så högt att isen på vägen smälte. Var vad jag hoppades.
När jag kom hem stack sambon till stugan. Båten ska tas upp och rengöras, vattentunnorna ska tömmas, trädgården ska rensas. Höststöket verkar aldrig ta slut.
Och eftersom sambon drog och barnen sov, så såg jag en film på nattkröken: Under Toscanas sol. Riktigt bra mågott-film.
*tufftuff* Nu kommer tåget. Gonatt.

LÖRDAG • 20041009


Vi har sett film i dag. Spykids.
Med 3d-glasögon. Coolt.

Favoritmaten just nu:
Vår egenodlade potatis från Rödön. Så himla goda och fina.

Favoritdrickat just nu:
Önskar att jag kunde säga vassla, men så gott är det inte. Nä, det får helt enkelt bli lättmjölk...

Favoritmackan just nu:
Rågbröd, tomat, mozarella med
massor av grönsakskrydda på.

FREDAG • 20041008

Just nu så jobbar jag rätt mycket och intensivt. Det är kul, men jag måste erkänna att jag är trött...

Man blir glad när man får fina bilder och glada hejarop. Tack Monkan!

TORSDAG • 20041007

Klart att jag ska dela med mig av receptet på mina hembakade kokosmums. De är lätta att göra, men det krävs en elvisp på stativ - för smeten ska vispas i 30 min.

ca 20 st
4,5 dl strösocker
3/4 dl florsocker
1 äggvita
1,5 dl kallt vatten
1,5 msk gelatinpulver
1,5 kokhett vatten
Garnering: 4 dl kokosflingor + 1 msk kakao

1. Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet. Rör ut gelatinpulver i det varma vattnet och tillsätt i smeten. Vispa med elvisp i 30 min.
2. Blanda kokosflingor + kakao. Häll lite i botten på långpanna, 20x30 cm.
3. Häll i smeten. Strö över kokos + kakao.
4. Låt långpannan med smeten stå kallt till den stelnat. Skär i bitar, doppa i kokos +kakao tills de är täckta runt om. Förvara svalt. Kan stryckfrysas. *mmm*

SÖNDAG • 20041003

Har haft en hemmahelg. Jobbade iofs på lördagen men annars har jag varit hemma. Har pysslat på denna sida en del, men framför allt har jag läst och sett på film: Kalenderflickorna, 50 first dates, Frukost på Tiffanys och Lost in translation. Alla var bra!

LÖRDAG • 20041002

Det mest onödigaste TV-programmet måste väl ändå vara Farligt möte med Linda Isacsson. Varför, varför, VARFÖR söker man upp livsfarliga djur för att sedan panikslagen och med andan i halsen försöka komma så nära dem som möjligt? Totalt knäppt och totalt onödigt. Det är inte ens kul att se på.

Ett glas vassla om dagen - ska det verkligen vara bra för magen?

FREDAG • 20041001

Det är vid tillfällen som i kväll som jag inser att barnen börjar bli riktigt stora. Stora men ändå så små.
I kväll var pojkarna på skoldisco, och mamman var absolut inte välkommen. Finaste kläderna skulle på, och med pengar till fika på fickan knatade de iväg för att träffa polarna.
Men mammor är ju alltid lite oroliga. Så jag trotsade pojkarnas order och kollade in discot en sväng. Och det var ju lite tur, för Tobias hade inte långt från tårarna. Han stod i kön till bollkastningen och på nåt sätt så trängde sig de stora killarna hela tiden före min pojk, så han fick aldrig kasta. Då fick jag rycka in och styra upp kösystemet lite. ;-)
Modersinstinkten är stor märker jag. Man vill ju skydda, skydda, skydda i varje läge...
Dansade pojkarna nåt då? Döö! Aldrig! Däremot så vann de mycket fint skräp på lotteri. Och på bollkastning.

Dagens tips.
En smula bakpulver i smeten när du gör ugnspannkaka gör det hela lite roligare. En bulligt månlandskap i ugnen.