MÅNDAG • 200409027

Hemma hos oss...

...så blommar det trots att hösten är här.

...så går tvättmaskinen varje dag efter skolans slut. Alla barnens utekläder tvättas, dag efter dag.
...så är hela hallen uppe belägrad av en bilbana. Och oftast även av barn.

...så verkar de eländiga tomaterna på altanen aldrig bli röda.

...så är tillvaron då och då rätt oskarp och suddig i kanterna.

...så ska vi baka snart. Med den nya kaveln från Tupperware... ;-)

...så kommer mörkret snabbt utanför fönstret. Då är det mysigt att tända ljus.

---------------------------

Nu är det klart att Östersund ska arrangera skidskytte-VM 2008. Känns helt enkelt supertrist. Vem tittar på skidskytte när inte Magda är med?
Roligare är att Åre ska arrangera Alpina VM 2007...

Bok jag läser: Kronprinsessan av Hanne-Vibeke Holst (trist än så länge)
Filmer jag sett: Elizabeth (tack Kicki för lånet) och Och så kom Polly.

Jag kommer nog inte att se Populärmusik från Vittula på bio. Kanske hyr jag den när den kommer på dvd. Men jag är en av få som inte tyckte boken var så värst bra. Bara ett rabblande av ortsnamn, typ.

Tips. När barnen börjar bråka i bilen, och du håller på att förgås i framsätet av allt skrik och tjafs från baksätet... Ge dem din mobil!
Min nya telefon är inte bara en telefon, den är en bandspelare också. I en timme spelade barnen in och lyssnade på sig själva. Det blev trevliga radioprogram:
"Det här är Simon och Tobias. Det är vi som underhåller Sverige!"

MÅNDAG • 200409020

Sen sist?
- Hela familjen var och såg Shrek 2 i söndags. Mycket bra, men jag måste nog se den på originalspråk när den kommer på dvd, nu blev det svenskt tal och jag gissar att en del roligheter gick förlorade.
- Jag har bakat en Fyriskaka (tack Lena för receptet). En äppelkaka alltså. Äpplena kom från trädet på gården. Smaskens.
- Några fönster har blivit putsade och en del blommor har planterats om. Hm, känns som om jag ligger lite efter. Sånt ska man ju göra på våren...
- Plastparty hos grannen (med fika och snack) missar man ju inte. En isolerad såskanna och en burk med lock (!!) dyker snart upp hemma hos mig. ;-)
- Kan inte uttala mig om Gerikomplex funkar. Inte än iaf. Däremot sov jag otroligt mycket i helgen, så jag känner mig rätt utvilad. Jag har en del att ta igen.
- Undviker alla dokusåpor, och jag har ännu inte fastnat för nån. Däremot vill sönerna gärna se Robinson. Och vi missar inte gärna Grynets megashow. (Såg ni i fredags? Gillade hennes lilla monolog om olivoljans fördelar.)

ONSDAG • 200409015

Var sen från jobbet i dag när ett möte drog över tiden. När jag hoppade på bussen på väg hem så bad jag en bön för att chauffören skulle trycka gasen i botten. Jag ville inte bli allt för sen när jag skulle hämta grabbarna.
Plötsligt upptäcker jag att bussen inte svänger som den ska, i stället för att åka åt rätt håll, åt mitt håll, så svänger den ut på E14. Och där finns inga hållplatser, så att trycka på stoppknappen hjälpte inte. När bussen äntligen stannade befann jag mig i ett helt annat bostadsområde, rätt långt från hem och skola. Så det var bara till att knata hemåt. I regnet. Och ringa till barnens fröknar och erkänna mitt misstag. I stället för att åka med buss nr 4 hade jag hoppat på buss nr 14. Och ja, jag blev sen på skolan. En trekvart, sisådär.

Har tränat medel/puls på friskis i kväll. Och i morgon ska jag simma. Och i dag fick jag mig en promenad i rask takt (se incidenten ovan). Jag är en hurtbulle!

MÅNDAG • 200409013

En liten filmlista

Vill se på bio: Så som i himmelen och Shrek 2
Vill se på dvd: Fyra nyanser av brunt, A clockwork orange
Vill ha på dvd: Stolthet och fördom, Förnuft och känsla, Frukost på Tiffany's
Senast sedda på bio: 6 points
Senast sedda på dvd: Mona-Lisas leende och Åter till Cold Mountain.
Senast sedda på TV: Bridget Jones
Senast köpta: Tzatsikifilmerna
Beställda:
Amelie från Montmartre och Mr Bean
Förbokad: Sex and the City, säsong 6.
Bäst: Will Hunting och A beautiful mind
Sämst: De flesta av Jim Carreys filmer
Väcker flest minnen: Indiana Jones-filmerna
Sämsta slutet: Sommersby
Kommer aldrig att se: 8 mile och Screamfilmerna

I kväll tittade jag på Idol på fyran. Men huga va trist.
Gå i en lång korridor, sjunga en snutt, juryn tycker till, gå i korridoren tillbaka, applåder, reklam, gå i en lång korridor, sjunga en snutt, juryn tycker till, gå i korridoren... osv.
Nä, då var Fame Factory mycket bättre.

FREDAG • 200409010

Fick ett tips i gästboken av Eva P (tacksåmycket) om ett sätt att bota min hösttrötthet. Naturläkemedlet Gericomplex.
Jag läser här:
"Ibland saknas kraft att sätta guldkant på vardagen. Att kunna göra det där lilla extra du vill, men kanske inte orkar. Då behöver du något som gör dig piggare och ger dig förbättrad livskvalitet". *hållerallatummar*

I går passade jag på att simma när barnen var på simskolan. Mycket skönt. Jag har glömt bort vilken härlig form av motion simning är. Det värsta är bara att ta sig ner i det kalla vattnet.

I kväll blir det tacos till middag och popcorn på kvällskvisten. Precis som så många fredagar tidigare...

TISDAG • 20040907

Jag har anmält mig till jobbets mångkamp i friidrott på lördag. Det är en aning ångestladdat om jag ska vara ärlig. 100 meter ska jag väl klara (tiden blir väl inte den bästa). Kula och spjut går nog bra, man borde ju få iväg redskapen nån meter iaf. Längdhopp känns okej, jag borde ju inte snubbla under ansatsen (men man vet aldrig). Det värsta är allt 800 meter. Två långa varv runt banan känns oövervinnerligt. Helst i det fysiska status jag befinner mig: sliten, otränad och allt för mätt om magen (läs rund)...
Men man får väl bjuda på sig själv och hoppas att ingen skrattar högt när jag stupar över mållinjen.

Jag har insett att jag inte skulle klara av ännu ett barn. Iallafall inte en liten bäbis. Blev av någon anledningen väckt mitt i natten för en tid sedan och jag blev ruskigt irriterad och på väldigt dåligt humör. Sömnen är så otroligt viktig för mig just nu. (Och trots att jag sover så är jag ändå trött. Är det hösten?) Efter någon vaknatt skulle jag inte fungera mentalt. Jag skulle kolavippa, helt enkelt.
Kan det vara så att jag helt enkelt har blivit gammal och bekväm? *skakar på huvudet*
Tur att man har två 7-åringar som sover hela nätterna - långt in på morgonkvisten.

TORSDAG • 20040903

Nu på höstkanten är det många starter och inledningar man ska ta sig igenom.

– Första föräldramötet. Nu ska vi vuxna lära känna nya vuxna. Vi ska få veta upplägget på terminen som komma skall. Och förhoppningsvis får vi fika. ;-)

- Inledningen på mitt nya liv. För hundrafemtioandra gången. I går var jag på Friskis första gången på länge, och det kändes i kroppen. När jag kom hem kvällsfikade jag inte. Wow liksom.

- Simskolan har börjat. Tolv gånger ska jag sitta där på bassängkanten och kolla in barnen som inte lyssnar på läraren alls utan bara plaskar och hoppar och busar...

För övrigt är det fredag - och jag är så j-a trött. När jag kommer hem ska jag sova, sova, sova. För i morgon ska jag vara pigg, vi ska nämligen på fest!