FREDAG • 20050429

1. Känner du till någon person i din personliga närhet som är homosexuell?
Ja.
2. Har du fördomar mot homosexuella?
Uppfattar mig själv som rätt fördomsfri. Om man nu kan vara helt fördomsfri? Förmodligen inte...
3. Hur tror du att du skulle reagera om en mycket närstående "Kom ut"?
Skulle tycka att det var bra gjort.
4. Anser du att homosexuella skulle få rätt att gifta sig i kyrkan?
Japp.
5. Vad är det första du tänker på när du hör ordet "homosexuell"?
Tänker på någon som förmodligen har fått kämpa för rätten att vara kär i vem man vill. Något som en annan tar för givet.

Trött resenär.

Äntligen hemma igen. Men det tog sin lilla tid. Jag var bokad på 18.15-planet från Arlanda, men av olika anledningar fick jag inte plats där, utan hänvisades till 22.30-planet i stället. Och 22.30-planet var försenat till 23.00. Jag tillbringade alltså sju timmar på Arlanda i går. Nästan en hel arbetsdag gick åt att sitta på en hård stol och glo på folk. *uff*
Men kursen var bra, kurskamraterna trevliga, boendet toppen, maten okej och efterrätterna kalasgoda. Så trots den lilla fadäsen på slutet är jag mycket nöjd.

 


Mer grönska.
Läser i senaste numret av Drömhem och trädgård om blommor som man snart kan så direkt i trädgårdslandet. Då slipper man hålla på att driva upp plantor inomhus, små krukor som tar en massa plats och kräver en massa omvårdnad. Nej, sånt går bort om du frågar mig.
Förutom Ringblomma tipsar tidningen om Sommarmalva, Blåvinda, Rosenskära och Blåklint. Blir säkert en trevlig bukett på sensommarkanten. Nu hoppas jag bara att de funkar även i denna kalla del av Sverige.

MÅNDAG • 20050425

Längtar efter grönskan

Underbaaart härligt väder hela helgen. Ägnade den åt krattning och finputsning av hela vår tomt på Rödön. Vi har röjt bort sly, plockat fram rabatterna, luckrat upp jorden i trädgårdslandet, krattat massor av kvadratmeter, kapat ner döda kvistar på träden. Nu längtar jag bara efter grönskan så man ser vad som växer vart. Måste flytta växter i min perennbacke, det blev så stort och trångt i fjol.

Har inte riktigt bestämt vad jag ska så i trädgårdslandet i år. Morötter förstås. Och rädisor, det gillar jag. Några olika sorters sallad... Ringblommor och eterneller, alltid trevligt att ta in som snittblommor. Men mer då? Har du några tips?

I morgonbitti tar jag flyget till Arlanda, för vidare transport mot Uppsala. Det är dags att gå kurs. Ser fram emot att kolla hur långt våren har kommit söderut.

[KOMMENTERA]

FREDAG • 20050422

Klart och utfört.

Här kan ni se vad jag och två kollegor pysslat med under de senaste veckorna. (ÖP 22 april)

SÖNDAG • 20050417

Det rimmar på ärligt:

Härligt.
När man har handlat allt som står på den långa matlistan, när man har kånkat alla kassar från affären in i bilen, från bilen in i huset, när man bara har själva uppackningen kvar...
Besvärligt
När man märker att i en av matkassarna har korken till sköljmedlet gått upp och alla förpackningar och brödpåsar är därför indränkta i en fet sörja som är nästan omöjlig att få bort...
Förfärligt
När alla mjölkförpackningar i kylen doftar äpple...

Fyra favoriter just nu:

 
Pumlan från glashyttan vid hamnen i Östersund.   Ängeln Dingla som alltid vakar över oss.
 
Tre läckra ljuslyktor från Cool.   Fint ljus på fina ljushyllan jag fått av faster.

Dagens goda (inte nyttiga) tips:
Lägg ett gäng jordgubbar (eller annan frukt) i en ugnsform. Sockra. Strö över sockerkaksmix (jag använde pepparkaksmix). Hyvla över ett lager med smör. In i ugnen, 175 grader i en halvtimme. Servera med glass. Mumma!

Dagens filmtips:
The Terminal. En riktigt trevlig liten film.

LÖRDAG • 20050416

Vilken härlig dag...

Lördagmorgon.
Jag är uppe med tuppen trots att jag jobbade i går kväll. Ska snart dra på jobbet igen och fixa en grej som inte funkade i går.
Ser ut att bli en fin dag. Himlen är klarblå och solen är redan i farten.

I dag:
- ska Simon på kalas
- jobbar sambon på sjukhuset. Nej, han extraknäcker inte som läkare, det var nåt reservaggregat som skulle installeras
- ska vi hyra en film: The Terminal
- blir det fläskfilé till middag. Och en god efterrätt.
- ska jag ut och ta en rask promenad i solskenet
- ska däcken på bilen bytas
- ska jag plocka undan skridskor, hjälmar och skidor
- ska jag njuta av helgen

Och i morgon jobbar jag igen.

ONSDAG • 20050413

Ny blogg, ny hobby & ny insikt

Internet är ju alldeles fantastiskt. Tänk vad snabbt och bra man kan göra nya bekantskaper. Ingrid i Skellefteå är ny på min jag läser-lista. Tänk att Domus inte finns kvar ens i Skellefteå. Fanns det minsann när jag bodde där.

I bokform ska jag börja läsa Patient 67 (Dennis Lehane). Lyssnar inte på nåt för tillfället, väntar på en leverans.
Ser: Desperate housewifes, CSI och Gröna rum. (Ja, jag gillar faktiskt att påta i den lilla trädgården, trots att vår växtzon ligger triliarders år efter den i Skåne, varifrån de flesta inslagen är på TV. *hrmpf*)

Annars så känns det som om min hobby just nu är att torka och dammsuga bort allt grus i hallen. Det gör jag jättejätteofta.

Dagens goda upptäckt:
Jag är faktiskt inte så usel på att laga mat som jag alltid trott. Kycklinggrytan blev faaaantastisk.

TISDAG • 20050412

Ärligt talat:
1. Om du hittar en femma på gatan, plockar du upp den?
Jajanseamensingen. Direkt.
2. Tycker du att det är ok med "vita lögner" ?
Ja, det tycker jag nog.
3. Om du har körkort, hur gammal var du när du tog det?
Tog körkortet en vecka efter min 18-årsdag.
4. Vad är det mesta du vunnit på spel/lotter?
Öh. Kanske 25 kr. Typ.
5. Vad gör du om du får en ofärsk bulle på ett café?
Jag säger till, och ser till att jag får något annat att äta.

FREDAG • 20050408

Bildgåtan

Vad föreställer detta?

SVAR >


Bullbak i snöoväder.

I dag blev det bullbak när vi kom hem. Simon har pratat om det i flera dagar, och i dag tog jag på mig förklädet och förvandlades till en bullmamma.
Hur kommer det sig att mina bullar alltid blir till höga torn i ugnen?
Annars har vi mest packat i kväll. Jag inför skidresan till Vemdalen i morgon med arbetskamraterna. Sambon och sönerna inför judolägret.


Så här såg det ut utanför köksfönstret i eftermiddag. I dag är första dagen barnen cyklar till skolan, och då vräker snön ner. Typiskt.


Känner du dig trött och hängig? Är det tungt och trist på jobbet? Mår du allmänt dåligt och livet känns hopplöst?
Då vet jag lösningen.
Gå och shoppa dig en ny handväska, och solen går upp igen. Gjorde jag i dag.


TORSDAG • 20050407

Bildgåtan

Vad föreställer detta?

SVAR >

ONSDAG • 20050406

Dagens...

...vårtecken
Barnen köpte 1 st burk med asfaltskritor samt 1 st påse med vattenballonger i dag. Precis som i fjol vår, och året innan...
...citat
Tobias: Mamma, fanns det dragkedjor när du var liten?
I bland känns det som om barnen tycker att man är 100 år gammal. Och jag som fortfarande känner mig som 23.
...varma
TV4:s När&fjärran visade ett inslag från superturistön Gran Canaria i kväll. Och vi fick en försmak av vad som väntar oss i juni. Härligt.
...korta
Plötsligt upptäckte jag att pojkarnas alla byxor är en decimeter för korta, och tröjorna alldeles för trånga. När hände det, exakt?
...goda
Hela familjen knaprar på det torkade renköttet samt renkorven vi fick av min bror i helgen. Delikat. Simon ville ta med sig en burk med bitar av renkött till mellis på plugget i morgon. Men jag vet inte jag.

MÅNDAG • 20050404

Vårtecken

Se så fint tomatfröna har grott. De sträcker sig mot solen och gör sig så långa de bara kan...


- Mamman köper nya gympadojjor till barnen. (Storlekarna 34-35! Hur stort som helst.) T tycker att hans skor är fula, så mamman måste åka och byta...
- För barnen är det bara fleecejacka och pannband som gäller. Mössa och täckjacka duger inte. "Sommaren är ju här", menar barnen som tydligen inte kan se isen och snöhögarna på gården.
- Mamman dammsuger och torkar hallgolvet varje kväll. (Hur kunde vi välja vita klinkers?) Hela gårdens grus verkar följa med skorna inomhus.
- Pappan tvingas åka till vinterförvaringen (stugan) där barnens cyklar står parkerade. Nu ska de hem. "Alla andra får ju", låter barnen.

 


Men trots solens ihärdiga strålar så är det en hel del snö kvar på vissa ställen. Denna bild är tagen på Flåsjön i Havsnäs i norra Jämtland.