SÖNDAG • 20050731


Klart att man äter jämtländska gubbar...

Storsjöyran är förbi, och jag har inte sett en enda artist. Som vanligt - börjar bli för gammal för att yra runt på festivaler. Däremot har vi knatat runt i området på dagarna, kollat in trubadurerna på gator och torg, lyssnat på Sommartoppssändningen, ätit lunch, kollat på folk och tagit en kall öl i nåt trevligt tält vid vattnet.
Och i dag var det dags för det obligatoriska tivolibesöket. Usch...

SÖNDAG • 20050724

Te är nyttigt.

Jag visste det. Jag dricker te, alltså är jag nyttig...
• Te är bra för tänderna.
• Det finns nyttiga mineraler i den goda drycken.
• Te är bra för blodtrycket.
• Te förebygger cancer och hjärt- och kärlsjukdomar...
Det har jag lärt mig här: Te - droppar för ett långt liv.

Och jag skulle aldrig, aldrig hälla varmt vatten direkt från kranen ner i temuggen. Det är ju som att grilla korv på ett element, typ.
Här har jag lärt mig allt om god te-etikett.


Jag visste inte att det fanns. Men nu när jag vet måste jag nog ha en. Disktrasehållare. Man kan ju bara inte klara sig utan...

LÖRDAG • 20050723

Tema: Regn

- Jämtland är sig likt. 11 grader ute, regnet öser ner, och det har det gjort hela dagen. Jag och J trotsade vädret och gick en långpromenad. Vi blev genomsura, men det var lätt att andas den syrerika luften. Och det var inte direkt trångt längs gångvägen, alltid något.

- Det är synd om mina vackra pelargoner. De håller sakta på att dö drunkningsdöden.

- Sambon svär över regnet. Det hindrar liksom hans planer med altantaksbygget. Men nu har han byggt en koja över hela rasket, stora presenningar hindrar vattnet från att ta sig in. Ser rätt mysigt ut, där han står och sågar och skruvar.

- Barn hittar på nya lekar inomhus när det regnar utomhus, har jag märkt. Ofta väldigt högljudda lekar med mycket spring och brottning. Och gärna i mammans snyggt bäddade säng. Som inte längre är bäddad efter leken.

- Sådana här dagar uppskattar jag torktumlaren extra mycket.

- Yranveckan har börjat i Östersund. Jag är glad att jag inte planerat att festa runt på krogstråket i kväll. (Var faktiskt där i går och åt mat och drack öl - och då sken solen...)

TISDAG • 20050719

Dyrt under.

Tänkte göra en Polly, fynda billiga trosor på Lindex. Men det slutade med att jag blev ägare till nya underkläder från Triumph. Tror aldrig jag ägt ett par trosor för 200 kr förut. Köpte även två st bh för massor av pengar. Men ack, vilken kvalitet, ack, vilket lyft...

Har inte haft en klocka på armen sedan jag köpte min första mobiltelefon - tror det var år 2000. Men nu sitter en sån här fin på min arm.

Jag tycker det är lite jobbigt när det är rörigt hemma. Och just nu har vi verkligen jätterörigt. Jättejobbigt. Sambon målar och bygger på altanen (det ska bli nytt större tak), vilket leder till att det är plank, burkar, verktyg och grejer överallt. Inte bara på altanen, utan överallt. Och barnen har byggt en koja i hela vardagsrummet, av alla filtar och täcken vi äger i huset. Snart ska hela kojan flyttas ut i tältet eftersom fyra grabbar ska sova där i natt. Undrar om de nånsin kommer att somna? Själv kryper jag undan och håller mig på övervåningen och låtsas som om jag inte märker något av röran nere. Ser inget, hör inget...

Hupp. Nu börjar snart Morden i Midsomer. Måste ila. Tjing.

MÅNDAG • 20050718

Här blir jag fin.

Från kontorsråtta till festprinsessa.
En partymakeup i färgerna orange, guld och glitter fick jag i dag på sminkkursen. Och produkter för 500 pix. Hur kul som helst.
Och eftersom jag vägrade sminka av mig innan jag gick min motionsrunda så kunde man skåda en glittrig partypingla knatandes runt Lillsjön i kväll. Det var bara klackiskorna som saknades...

Semesteromgång nr 2 rycker allt närmare och jag börjar skriva listor med allt som jag ska hinna med...
- Bada, sola och bli vansinnigt brun och snygg. Det gäller att prioritera...
- Promenera minst fem km varje dag och inte äta en endaste godis medan jag gör det. I dag åt jag en dajm under själva motionsrundan, och det var väl lite onödigt...
- Städa och sortera garderoben, ge bort säckvis med kläder till Röda korset. Alternativt slänga dem om jag inte orkar frakta bort eländet.
- Byta till röda sofföverdrag medan de ljusa tvättas. Man ska inte ha ljusa soffor när man har barn. Det har jag kommit på helt själv.
- Plantera om alla krukväxter. Varför gör jag aldrig det under vårkanten, som normala människor?
- Åka ångbåten Thomée med barnen. Det har jag lovat i flera år nu...
- Städa förrådet och slänga en massa saker medan sambon inte ser. Han kan inte slänga en endaste pinal. Och vi har massor av pinaler i vårt förråd.
- Försöka få barnen att inse att sovmorgon är ett måste när man har semester. Alternativt försöka med hot: 'om mamma inte får sova blir det ingen veckopeng...'

FREDAG • 20050715

Siffror.

124 bilder hämtade jag ut från fotoaffären i går. Direkt från min dator till papperskopior till fotoalbumet...

26 000 000 liter varmvatten ryms det i ackumulatortanken Arctura. Ovanpå jättetermosen finns en restaurang. Där åt vi i går.

1 vecka kvar innan semesteromgång nr 2 börjar.

1 000 000 000. Så många norrmän är det i Östersund just nu.

2 timmar makeupkurs blir det på måndag. Jag och J ska bli supersnygga supersnyggare.

4300 kr. Så mycket lägger kvinnor på kläder varje år, enligt SCB. Själv passerar jag den gränsen en aning, tror jag... SCB påstår även att kvinnor lägger dubbelt så mycket pengar på kläder, skor, underkläder och personlig hygien än männen. Männens pengar går till sprit och bilar...

9 euro kostade mitt senaste klädinköp. En kjol som passar på stranden.

0 glassar har jag ätit i dag. Tror det blir en mjukglass när jag slutat jobba, så det blir nån ordning på sommaren.

2 myggbett har jag fått hittills i sommar. Det är rätt bra, med tanke på den stora mängd odjur som finns i stugan.

6 trisslotter har jag skrapat de två senaste dagarna. På dem blev det 0 vinster. Man borde få pengarna tillbaka när nitlotterna haglar över en.

11.00. Tidigare tänker jag inte kliva upp i morgon bitti. Är så ryyysligt trött efter denna första arbetsvecka.

TORSDAG • 20050714

Väder, gokart och underliga typer.

+ 12 grader. Mulet. Det är regn i luften.
Nu börjar jag känna igen mitt sköna Jämtland.

Sönerna vill gärna fortsätta köra gokart även under hösten. Då krävs det att man har ett eget fordon. "Köp inte nån kart som är billigare än 8000 kr, det är ingen idé", säger de som vet. 2x8000 kr. Plus overaller, hjälm, riktiga skor och handskar. Hjälp. Plötsligt vill mamman att pojkarna bara ska ha judo och fotboll som hobby.
[Läs mer om sommarskolan på OP.se.]

I går fick jag vara med om en ny upplevelse. Jag blev förföljd av en underlig snubbe på stan. När jag gick in på den fjärde affären, och han fortfarande var efter mig började jag tycka att det var konstigt. När jag försökte smyga undan och gömma mig i ett hörn på busstationen, och han hittade igen mig och stod och väntade på mig utanför, började det bli lite läskigt. Men ha, jag fintade bort honom. Jag sprang in på ett stort varuhus och gömde mig på sportavdelningen tills bussen kom. *långnäsa*

TISDAG • 20050712

Åh nej, inte igen...

*Morr*. Jag som aldrig är sjuk har nu haft magsjuka två gånger inom loppet av en vecka. Vad är det för små bakterier som jag inte kan stå emot?

Annars då?
- Nu jobbar jag två veckor innan jag tar en ny semestersväng.
- Sönerna går go-kartskola varje dag denna vecka. Stor succé för två barn som gillar när det mullrar.
- Läser massor av böcker, men har inte hyrt en enda film i sommar. Det är vädrets fel förtjänst.
- Undviker TV:n under vackra sommarkvällar. Utom i kväll. förstås. Morden i Midsomer missar jag inte. Min favorit.
- Jag lyssnar på min iPod varje dag. Då gärna på De vackraste orden med Cajsastina:

Och en sten föll till jorden, de vackraste orden
fick liv när du viskade mitt namn
allt det svarta och vita, fick färg och gav vika
den dagen du tog mig i famn

SÖNDAG • 20050710

Sommarblomster.

Vill ni veta varför jag gillar sommaren?
Jo, för då kan man luuukta på blommorna...TORSDAG • 20050707

5 bra saker med Utlandsresan.

1. På vårt lägenhetshotell behövde man inte diska själv. Man mumsade i sig frukosten, lämnade all lortig porslin på diskbänken och gav sig ner till stranden. Och tadah! När man kom tillbaka på kvällskvisten var hela rasket diskat. Sånt gillar en sliten husmor (japp, det är jag). Jag städade inte heller faktiskt. Jag gjorde ta mig tusan ingenting.

2. Jag fick magsjuka. Jag gick alltså inte upp ett enda kilo på denna semester, snarare tvärtom. Bra va?
Håller på att träna mig på att vända negativa saker till positiva...

3. I slutet av veckan höll barnen på att storkna på hamburgare och pizza. De längtade faktiskt efter mammans spagetti och köttfärssås. Och efter mjölk. *görettkorsitaket* Och barnen lärde sig att uppskatta andra bra saker med Sverige. När vi väl var hemma, och sonen spolade på toaletten utbrast han:
- Fanken, vilket bra tryck vi har på avloppet...

4. Jag har badat ifrån mig för flera år framåt. Då har jag något att skylla på när barnen ska ha ner mig i Storsjöns kalla vatten i sommar.

5. Jag har gjort av med massor av pengar. Det är bra, för det ska man ju göra på semestern. Tappade liksom kollen vid omräkningen från euro till kronor:
- Va, en yoghurt för 3,70. Shit, va billigt, vi tar tre...

Och för den som vill se några klassiska semesterbilder så är det bara att följa pilens riktning...